Co byście wybrali? Tici czy cieniasa 900?

04 Kwi 2010, 21:58

Pytanie takie jak w temacie :) No i licze na uzasadnienie tej odpowiedzi. Pozdrawiam
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Włocławek

04 Kwi 2010, 22:08

CC 900 zdecydowanie,Tico wprawdzie bedzie troszke ekonomiczniejsze ale ma strasznie cienką blache (potrafi przy wypadku przy 40km/h poskładac sie w połowe - widziałem na własne oczy) i jeszcze Tico lubi ruda a CC ma ocynk.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Kwi 2010, 22:10

a CC dużo będzie więcej palił od Tico?
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Kwi 2010, 22:13

Tico średnio łyknie Ci z 5.5l/100km a CC 6l/100km,to jest mała rożnica.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 08:27

Niestety Cienias 900 pali sporo więcej od Tico a do tego jest mniejszy i wcale nie bardziej bezpieczny. Ruda mniej go lubi to chyba jedyny jego +. Tico po mieście nigdy nie spaliło mi więcej jak 5l/100 a cienias potrafi łyknąć 9l :shock:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

05 Kwi 2010, 09:04

Według Auto Centrum spalanie CC 900 6-7.8l/100km.Spalanie Tico 5-6.4l/100km.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...
    Summer Cars Party 2013 za nami! / relacja
    W tym roku w drugi weekend września odbyła się VII ecycja największej motoryzacyjnej imprezy Summer Cars Party. Tym razem pierwszy raz w historii SCP mieliśmy dwa dni na odwiedzanie imprezy na lotnisku "Muchowiec" w Katowicach. ...

05 Kwi 2010, 10:06

Ja nie mam uprzedzeń do marki Daewoo mam nubirę 10 lat (od trzech lat użytkowana przez moją żonę ) ale tico to (puszka po sardynkach a nie auto).
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

05 Kwi 2010, 11:56

Wogóle to taki pierdzik jest i to jest tylko moje zdanie więc prosze mi tu nie pisać nie wiadomo czego.
Barol
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 13:29

Kurcze, no jeśli cienias mi łyknie 9l w mieście to kiepsko by było, zwłaszcza że ja głównie po mieście bede nim jezdził... A co polecilibyście w miejsce tico? Mam na myśli coś równie ekonomicznego :)
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 13:48

banan_91 napisał(a):Kurcze, no jeśli cienias mi łyknie 9l w mieście to kiepsko by było, zwłaszcza że ja głównie po mieście bede nim jezdził... A co polecilibyście w miejsce tico? Mam na myśli coś równie ekonomicznego :)

Poczciwego maluszka
leszczu19901
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

05 Kwi 2010, 14:07

No choćby Uno ewentualnie jakaś Felicja ale wszystko zalezy ile masz fundusz na auto.
Barol
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 14:09

Haha, też o nim myslałem, ale podobno maluch to skarbonka bez dna. Może i mało spali, ale za to 2 razy więcej kasy się właduje w inne rzeczy do niego

[ Dodano: Pon Kwi 05, 2010 15:09 ]
Mam 2000, no max 2500 z nadzieją że troche by z tej ceny odpadło :)
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 14:22

Aj tam jak znajdziesz zadbany egzemplarz to będzie ci jeździł i jeździł
leszczu19901
Nowicjusz

Miejscowość: Białystok

05 Kwi 2010, 14:56

banan_91 napisał(a):Haha, też o nim myslałem, ale podobno maluch to skarbonka bez dna. Może i mało spali, ale za to 2 razy więcej kasy się właduje w inne rzeczy do niego

bo nie miałeś nigdy w życiu malucha,ja swoim śmigałem przez rok,włożyłem troche kasy tylko na starcie ale to wiadomo poszło do wymiany to co standartowo w innych autach i to co było do roboty a potem oprócz paliwa oczywiście nie dokładałem ani grosza :!: :!: i maluszek dzielnie śmigał i mam też drugi przypadek,kumpel ma malucha od wakacji 2007r,wprawdzie mało nim jeżdzi (obecnie przesiadł sie do Punta ale malucha ma nadal) i też oprócz standartowych rzeczy nie dołożył ani grosza,więc niewiem kto Ci nagadał takich głupot no ale dla większości maluch to nie jest auto a szkoda bo ja troche mam do niego sentyment i myśle że napewno znajdą sie jeszcze takie osoby.A myślałeś moze nad Golfem II 1.3 z gazem??
przykładowo taki [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 19:57

Nad golfem nie myślałem :) Ale znalazłem dośc interesującą micre k11 z mojej miejscowości :)

Zaraz napisze nowy temat co kto o niej sądzi. Dzisiaj ją oglądałem. Jutro kuzyn przyjedzie jeszcze zobaczyc i zobaczymy co powie, jak mu się spodoba to możliwe że już jutro ją kupie :0
banan_91
Nowicjusz
Awatar użytkownika