Co innego kupić za takie pieniądze? Co sądzicie o BMW?

20 Gru 2009, 12:45

BMW 318i, rok rejestracji 2008, przebieg 8000 km, skrzynia manualna. cena 82 000zł. Znam na 100% pochodzenie samochodu (kupiony w polskim salonie) i wiem że ma tyle przejechane ile na liczniku. Co innego (mniej więcej tej wielkości) mogę kupić za taką cenę? Może być nowe lub używane (d0 2-3 lat). Czy to BMW to dobra oferta?
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

20 Gru 2009, 15:01

W nowych BMW masz dodatkowo pamięć dotyczącą wskazań komputera pokładowego w skrzyni biegów, której nie da się wymazać (a przynajmniej nie zrobi tego ktoś niezaznajomiony z tematem spoza ASO) więc przebieg ma oryginalny, a w takim razie robi się z tego bardzo ciekawa oferta. Z aut używanych segmentu premium to chyba najlepsza możliwość, odradzałbym Mercesa C klasy i Audi A4, jedynie Lexus IS jest wart grzechu :wink: A z nowych masz większy wybór. Jeśli nie zależy ci na bagażniku itp to VW Sirocco, jest ładny i ma fajne silniki, ewentualnie niezbyt wypasiona wersja jakiegoś Mondeo, Superba, Exeo czy Passata... Ale w porównaniu do tego BMW to marna oferta. (O ile faktycznie jesteś w 120% pewien jego przebiegu i historii tzn. czy nie był bity, czy nie jest po poważnej awarii albo nie jest popowodziowy - z uwagi na liczne powodzie w Niemczech w te lato na naszym rynku pojawiło się sporo "super" ofert aut bezwypadkowych i z małym przebiegiem). Możesz nam coś więcej powiedzieć skąd masz taką ofertę?
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

20 Gru 2009, 18:59

Samochód chce sprzedać ktoś z rodziny. Stąd wiem że to pewne.
moku
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

20 Gru 2009, 19:14

W takim wypadku ja bym się nawet nie zastanawiał.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

21 Gru 2009, 11:27

Bierz w ciemno, póki się nie rozmyśli! Taka szansa trafia się raz na tysiąc! :wink: A jak się rozmyślisz, to daj mi namiar na tego gościa :grin:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

21 Gru 2009, 13:33

brac i nie marudzic, takiej okazji juz nie będzie :grin:
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...