Co jeśli podamy w OC zniżki, których nie mamy?

14 Sty 2010, 00:49

Podpisując umowe na OC w jakimś Direct można podać ile ma się zniżek bez potwierdzenia ich. Czy coś takiego może później jakoś takiej osobie zaszkodzić? Czy jeśli ubezpieczyciel nie wymaga żadnych potwierdzeń zniżek to można je zaznaczyć na "umowie"?
ocfatboy
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

14 Sty 2010, 10:35

Spoko, spoko. Potwierdzenia zniżek zażądają jak będziesz miał wypadek a wtedy... ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

14 Sty 2010, 11:05

...a wtedy, nieciekawie bo podchodzi to niby pod przestępstwo, ale z drugiej strony kto mi udowodni, że myślałem że mam 60% znizek a miałem 30%. Przecież nie mam pamięci absolutnej i nie daje rady wszystkiego spamiętać. Chociaż z drugiej strony podpisujesz umowę w której oświadczasz, że zniżki są zgodne z prawda. ot taka zagwostka prawna ;)
ribeiro
Początkujący

Miejscowość: zewsząd

14 Sty 2010, 17:48

ribeiro napisał(a):...a wtedy, nieciekawie bo podchodzi to niby pod przestępstwo, ale z drugiej strony kto mi udowodni, że myślałem że mam 60% znizek a miałem 30%. Przecież nie mam pamięci absolutnej i nie daje rady wszystkiego spamiętać. Chociaż z drugiej strony podpisujesz umowę w której oświadczasz, że zniżki są zgodne z prawda. ot taka zagwostka prawna

Żadna zagwozdka. Takie tłumaczenie jakie podałeś to może obowiązywać w przedszkolu, a nie wśród dorosłych ludzi.
Myślisz, że Urząd Skarbowy obchodzi, że Tobie się coś wydaje? Człowieku karę dowalą i jeszcze naślą zawistnego urzędnika. Tutaj tak samo.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Sty 2010, 19:55

Dla jasności sam bym na to nie wpadł, ale czytając ostatnio o OC natknąłem się gdzieś na komentarz, w którym ktoś właśnie pisał, że tak zrobił, ale wszystko do czasu...
ocfatboy
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...