13 Lip 2016, 11:50
Witam, mam 28 lat, do tej pory jeżdżę wysłużonym stilo, wraz z moją małżonką chcemy kupić sobie nowe autko kombi, docelowe, na jakieś 10 lat.
Wybór padł na Opla Astrę K Sports Tourer lub ewentualnie Hyundai i30 wagon. Jednak mocne wskazanie na Opla.
Mam jednak do Was prośbę. Nigdy nie kupowałem nowego samochodu i jak wiadomo wyposażenie Stilo nie powala. Nie wiem za bardzo na co zwrócić uwagę przy doborze wyposażania. Mój budżet to 90 tysięcy brutto. Wiem np że elektryczne lusterka, szyby, czujniki parkowania to mus. Jednak jak się na przykład przedstawia temat kamery cofania w Oplu? Czy to duże ułatwienie?
Nie wiem także jaki silnik konkretnie wybrać. Chcę aby samochód nie miał problemu podjechania po dużym skosie, gdy jest załadowany 5 osobami i bagażem (mój stilo gaśnie w takich akcjach co raz jest irytujące a dwa niebezpieczne). Z tej racji pytam się czy silnik 1.4 125 KM w oplu będzie ok? Jest też opcja 150 KM jednak jest ona słabo dostępna aktualnie.
Ogólnie będę wdzięczny za wszelakie uwagi co do dobory wyposażenia do kombi, w szczególności wspomnianego Opla.
Z góry dziękuję za każde uwagi