Co kupic? BMW czy passat

04 Lut 2011, 20:21

Dishman napisał(a):Nie wiem w ogóle na jakiej podstawie tak od razu piszecie, że BMW będzie lepsze. Ciekaw jestem jeszcze o jaki rocznik chodzi, ale kolega szyszekck będzie kupował auto pełnoletnie, a tutaj nie ma żadnej reguły.
Jak znam życie, to polecane BMW będzie zajeżdżone na śmierć, pozwoli tylko dojechać do domu i następnego dnia nie odpali. Koszt naprawy równie dobrze może być niski, jeżeli będziesz grzebał po śmietniku w poszukiwaniu części, a może i przekroczyć wartość samochodu.

Ja radzę, albo kupić za takie same pieniądze mniejsze i młodsze auto, albo dobry rower.

Zgadzam się.
Chciałem kupić BMW ale ciesze się że zrezygnowałem.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

04 Lut 2011, 20:31

Wiadomo, że BMW samo w sobie było by lepsze gdybyśmy mówili o samochodach nowych lub młodych rocznikowo. Tutaj największe znaczenie ma stan w jakim auto będzie po tylu tyś km i kilku właścicielach. A w tym wypadku i w tej cenie lepszy będzie Passat bo większa szansa trafić coś zadbanego i więcej tego na rynku. No i naprawy będą zdecydowanie tańsze niż w E34. W tej cenie znacznie łatwiej jest trafić zadbanego Passata niż zadbane E34 bo realnie rzecz biorąc na ładne E34 trzeba od biedy 5-6 tyś zł aby to jeszcze pojeździło i nie zjadło kosztami.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

04 Lut 2011, 21:09

BMW bedziesz jezdzij bardziej komfortowo. Po za tym BMW ma z reguly lepsze wyposazenie niz VW. Jedyny minus to wieksze wydatki na utrzymanie auta, ale cos za cos ;)
Ostatnio edytowany przez atis700, 04 Lut 2011, 22:28, edytowano w sumie 1 raz
atis700

04 Lut 2011, 21:41

Wszystko już w temacie powiedziane, jak masz mniej jak 5tys na auto to bierz Passata, bo E34 będzie raczej mocno średnie, zwłaszcza jak chcesz po 90 roku. No chyba, że jesteś przygotowany na zainwestowanie drugich pięciu tysięcy w auto, to szukaj E34 z dobrą blacharką.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

05 Lut 2011, 00:43

To zastanowię się jeszcze bo i tak czekam aż się zacznie ciepło robić. Niech bite zaczyna kwitnąc to takich będę unikał. Wielkie dzięki za pomoc. Pochwale się później co w końcu kupiłem. Ale jakoś bardziej jestem przychylny BMW ale czas pokaże.
szyszekck
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce