Co kupic? BMW czy passat

03 Lut 2011, 16:25

Witam. Mam problem z wyborem samochodu. BMW e34 2.0 24V B+G sedan czy Passat b3 2.0 16V kombi B+G. Z którego będę bardziej zadowolony pod względem komfortu, wyposażenia, bezawaryjności, spalania w mieście jak i na trasie, prowadzenia i ogólnej frajdy z jazdy?
szyszekck
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

03 Lut 2011, 17:10

Jak dla mnie to zdecydowanie BMW będzie lepsze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Lut 2011, 17:13

Uważam podobnie. Jeśli już kupować samochód, niech będzie to klasa premium. Bierz BMW
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

03 Lut 2011, 19:15

Oczywiście jak poprzednicy. Uważam że BMW to lepszy wybór.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

04 Lut 2011, 00:13

Nawet pod względem spalania i bezawaryjności BMW jest lepsze?
szyszekck
Nowicjusz

04 Lut 2011, 03:24

Co to za porównanie, może jeszcze tico zestawisz tutaj? BMW będzie lepsze pod każdym względem, ale spali nieco więcej, bo to silnik R6. Zależy jaki budżet też wchodzi w grę, bo za tą samą kasę możesz kupić igiełkę Passata i złom BMW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator średniego spalania
    Policzenie wartości średniego spalania jest dosyć istotne dla większości kierowców dlatego też przygotowaliśmy kalkulator kosztów zużycia paliwa który pozwala obliczyć średnie spalanie na określonym dystansie, ...

04 Lut 2011, 09:29

Nie wiem w ogóle na jakiej podstawie tak od razu piszecie, że BMW będzie lepsze. Ciekaw jestem jeszcze o jaki rocznik chodzi, ale kolega szyszekck będzie kupował auto pełnoletnie, a tutaj nie ma żadnej reguły.
Jak znam życie, to polecane BMW będzie zajeżdżone na śmierć, pozwoli tylko dojechać do domu i następnego dnia nie odpali. Koszt naprawy równie dobrze może być niski, jeżeli będziesz grzebał po śmietniku w poszukiwaniu części, a może i przekroczyć wartość samochodu.

Ja radzę, albo kupić za takie same pieniądze mniejsze i młodsze auto, albo dobry rower.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Lut 2011, 12:20

Będzie lepsze, bo to jest auto klasy wyższej i premium, pytanie właśnie w jakim stanie będzie. Generalnie można przyjąć, że za BMW w podobnym stanie jak dany Passat B3 autor będzie musiał zapłacić około 2x więcej.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

04 Lut 2011, 12:36

Nie ma zanczenia że auto klasy wyższej to lepsze.Zależy na jaki model się trafi kto i jak i gdzie go urztkował.Do Bmw drogie części duże spalanie...
pasjonatka
Nowicjusz

Miejscowość: Miasto

04 Lut 2011, 12:37

E34 wyginely juz jak dinozaury :oops: koszt nawet nie wielkiej naprawy od razu nadszaprnie porzadnie budzet to raz, a dwa ze mniej jak 400 tys przebiegu miec nie bedzie, nawet najbardziej zadbany chociaz juz pewnie takich nie ma.. tylko tak sprzedajacy uwazaja :wink:
dawid551
Początkujący

Miejscowość: Śląskie

04 Lut 2011, 13:11

To normalne ze nie kupie samochodu którym do domu nie wrócę ale o zadbane modele. Da rade znaleźć takie jeszcze bo kilka dni temu udało się to mojemu koledze. Wystarczy trochę poszukać. Na alledrogo.pl może być z tym ciężko bo tam z góry samochody są zajechane ale po jakiś forach danego modelu i marki można znaleźć ładne perełki. I ja mówię o samochodach powyżej 1990 roku.
szyszekck
Nowicjusz

04 Lut 2011, 13:19

pasjonatka napisał(a):Nie ma zanczenia że auto klasy wyższej to lepsze.Zależy na jaki model się trafi kto i jak i gdzie go urztkował.Do Bmw drogie części duże spalanie...

Chodzi mi o to, że auto samo w sobie lepsze, a stan to sprawa drugorzędna. Spalanie jest ok, jak na silnik sześciocylindrowy, ceny części jeszcze nie zabijają do tego modelu.

Naprawdę ładne 520i powinieneś już dostać za około 7 tys, szukaj a znajdziesz.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

04 Lut 2011, 14:48

No ja dzisiaj widziałem ładne srebrne BMW E34,widać było że właściciel o niego dba.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Lut 2011, 20:17

jiGsaw napisał(a):Chodzi mi o to, że auto samo w sobie lepsze, a stan to sprawa drugorzędna.

Stan 20-letniego samochodu i jego przeszłość, to najważniejsze co tylko może być, a nie jakaś tam drugorzędna sprawa. Zajeździć można i czołg, szczególnie, że BMW bardzo często posiadał "wymagających" właścicieli.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

04 Lut 2011, 21:17

No niby tak ale znaleść dobrego Passata B3 też graniczy z cudem.
Barol
Awatar użytkownika