Killaz napisał(a):Audi A6 czy E39 po prostu projektem wnętrza nokautuje GSa, bez względu na jakość materiałów - nie wiem, nie siedziałem w GSie.
Masz w tym sporo racji ale... są różne wersje gsów które różnią się detalami ale jednak... oczywiście nie wspomnę o kolorze skóry. Może się wydawać że to nie wiele ale wiem sam po sobie jakie mam odczucia co do środka w jednej i drugiej opcji.
Wersja z perforowaną czarną skórą, z drewnem (kolor ciemna wiśnia) naprawdę daje super efekt a jeszcze masz często skórę bez połysku jakby wczoraj auto wyjechało z salonu i wtedy jest
Ogólnie wnętrza są dziadkowate... tylko jedni to lubią drudzy nie.
Mi osobiście jest to obojętne ponieważ skupiam się na innych zaletach tego auta o których konkurencja może zapomnieć... tym bardziej że teraz brat zamawiał obszycie deski rozdzielczej alcantarą w profi warsztacie i nie są to jakieś kosmiczne koszty a zmienia środek o 180'
davids3 napisał(a):Czy przesiadka z e39 na audi a6 c6 to dobry pomysl? Nie moze byc gorzej pod kątem komfortu, wyciszenia i ogolnej solidnosci auta. Duzo sie naczytalem o 3.0tdi i nieszczesnych napinaczach i lancuchach rozrzadu... troche sie boje po zasadniczo bezawaryjnym benzynowym 2.8 z beemki.
Musisz się sam przejechać bo każdy ma inne odczucia komfortu dla mnie e39 z komfortem limuzyny ma średnio coś wspólnego więc tak jak Ci napisałem w moim pierwszym poście jak odpowiada Ci e39 to pod względem komfortu w ałdi będzie lepiej bo trudno żeby było gorzej.
Oczywiście dochodzą detale takie jak rodzaj kół albo zawieszenie no ale ja myślę bardziej o serii.
Co do kosztów to powiem Ci tak jak ostatnio przy innym temacie BMW kupujesz auto premium które jest drogie w naprawach i lubi coś tam się sypnąć więc przestań męczyć temat kosztów tylko skup się na tym czy Ci się podoba, czy dana wersja Ci odpowiada itd. a z kosztami przyjmij że popłyniesz... Wtedy jak akurat trafisz w przerwę pomiędzy wtryskami a rozrządem będziesz mógł zagrać w totka i cieszyć się że masz prawie tanie auto
Ja np: nauczyłem się cieszyć dziadkowym wnętrzem i rozrządem V8 za 1k a w ałdiaczku będziesz miał nowoczesne wnętrze i rozrządzik za 5k... do wszystkiego idzie się przyzwyczaić
p.s.
A już tak całkowicie poza konkursem nie wiem czy zauważyliście że wszyscy pieją do świętej trójcy z DE jak to jest superaśnie a potem jest tylko jeden temat maglowany koszty, koszty i jeszcze raz koszty...