Co kupic?

12 Paź 2009, 16:30

Witam
Niedawno zdałem prawo jazdy i zastanawiam sie nad zakupem auta. Mam do wydana 20 tys.
Myslalem aby kupic sobie Golfa 4 lub Opla Astre 2 o mocy od 90KM silniku benzynowym i rozsadnym przebiegu tak do 130- 140 tys. Wiem ze golfy to dobre samochody ale mam pytanie do tego Opla jakie sa? Bardzo wadliwe i itp. Prosze o jakies propozycje bo byc moze jest jeszcze wiele fajnych samochodow o ktorych nawet nie wiem ;p. Z góry dziekuje za wszelkie rady :)
Ostatnio edytowany przez czesio91, 23 Paź 2009, 15:40, edytowano w sumie 1 raz
czesio91
Nowicjusz

Miejscowość: Katowice

12 Paź 2009, 17:14

Ja bym Golfa sobie darował. Drogie, wcale nie takie bezawaryjne, pełno "golasów" z szybami na korbkę.
Zdecydowanie lepiej za te pieniądze kupić Astrę, która będzie na pewno tańsza, mniej awaryjna, z dobrymi silnikami benzynowymi, które mają większą moc.

Inną opcją jest Seat Leon, w przeciwieństwie do Golfa Seat ma jakiś wyraz i pazur - to jest auto z charakterem, lepiej pomyślane i ciekawsze.

Jeszcze inną opcją jest np. Mazda 323F po liftingu - i to jest dopiero bezawaryjny samochód.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

12 Paź 2009, 17:15

witam .Co do autka to ci powiem jedno za te pieniazki nie szukaj golfa calkiem zrezygnuj z opla,ja osobiscie polecam ci seata zadna benzyna tylko disel,najlepiej 110koników.to jest swietny wybór,ja przejechalem seatami 120000km iani mrumru auto jest zajebiste obojetnie czy to bedzie leon czy tolek :razz: :razz: Jest jedna sprawa bardzo ważna z ktora sie chciałem jeszcze podzielić.tzn ważny przedląd techniczny ktory jak np. z Holandii[wydruk zkomputera , ma wypisane nr karoserii,nr rejst.itp ale co najważniejsze przebieg aktualny w dniu przegladu].praktycznie teraz to jest pierwszy krok przy kupnie samochodu sprowadzonego zeby sprzedawca jezeli jest uczciwy pokazal ten przeglad inie chodzi tu tylko o 99zeta[bo tyle teraz kosztuje przegląd samochodu sprowadzonego]...ale o stan licznika na ostatnim przeglądzie .I nalezy pamietac ze zawsze jak sie kupuje auto to taki przeglad jest razem z innymi dokumentami 100%.Pamietaj 1krok przy kupnie ostatni przegląd za granica ,jezeli nie ma to sobie lepiej odpuścić.pozdrawiam
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

13 Paź 2009, 06:53

Ja jednak oddam swój głos za Astrą.Przyjemny samochodzik,który jest z gatunku tradycyjnych stylistycznie aut.
Awaryjność nie za duża i niezłe prowadzenie. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

21 Paź 2009, 21:36

Ja bym Ci proponował leona jest to ładne autko i jestes w stanie kupić dobrego diesla do 20 tys. a poza tym jest ich mało na naszych drogach a to plus :)
petero
Początkujący

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne