Co kupic...

06 Sty 2011, 12:46

Witam.Jezdze obecnie Asterką II i juz powoli mija jej czas.Potrzeba wiecej miejsca,wiecej mocy...Mam do wydania 50-60tys. nie wiecej.Oczekuje aby byl to diesel,moze byc automat,aczkolwiek nie musi i zeby bylo to kombi.Nie mam sprecyzowanej marki,ale chcialbym jak najrzadziej odwiedzac mechanika a i spalanie bylo na ,,normalnym poziomie,,:) Co proponujecie?
luki
kondziu
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

06 Sty 2011, 13:09

BMW 320D. Super jeździ, niedużo pali, i dość mało problematyczny diesel w porównaniu do np. audi.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

06 Sty 2011, 13:11

koczas napisał(a):BMW 320D. Super jeździ, niedużo pali, i dość mało problematyczny diesel w porównaniu do np. audi.

Wlasnie ten model chodzi mi po glowie.Malo pali,zrywny no i ladnie w kombiku wyglada.Tylko jak z cenami czesci i jakie ma zawieszenie?
luki
kondziu
Nowicjusz

06 Sty 2011, 13:24

Kupiłem e91 w 2.0 d 1,5 roku temu od niemieckiego dealera ,ktory sprzedawał tez auta uzywane. Auto jest z 2005 roku, ma przebieg 150 tys km. i do tej pory wymienilem tylko olej.
Autko pali na miescie 7-8 l/100km. W trasie natomiast ciężko przekroczyć próg 6 litrów.
Autko mogę w stu procentach polecić.
Pendzelnp
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań - okolice ;)
Prawo jazdy: 10 10 2009
Auto: BMW E91

06 Sty 2011, 13:52

Ja miałem taką BMW 320d 2006r touring . W gdy ją kupiłem miała 44tys.km przebiegu a gdy ją po 2 latach sprzedawałem miała 130tys.km . Nic sie z nią nie działo jedynie podstawowe naprawy czyli klocki , tarcze , oleje itp. . Miałem automata i Przśpiesznie ok 8.5 do setki , najszybciej jechałem nią 230km/h . Polecam w 100% bardzo dobre auto . Spalanie max w trasie 6.5 przy szybkiej jeździe , a miasto 8l -8.5l przy dynamicznej jeździe . POLECAM !!!!!!!!
Kris
kris11kris12
Początkujący

Miejscowość: Słupsk
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra 2.0Di
Silnik: 2.0Di 82km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

06 Sty 2011, 14:17

Pomyśl jeszcze nad lexusem is 220d. Dynamiczne i niezawodne autko. Możesz się takim wyróżnić na drodze. np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

06 Sty 2011, 14:22

beybe napisał(a):Pomyśl jeszcze nad lexusem is 220d. Dynamiczne i niezawodne autko. Możesz się takim wyróżnić na drodze. np:

Lexus to niestety nie kombi,a na wiekszym bagazniku mi zalezy.
luki
kondziu
Nowicjusz

06 Sty 2011, 14:44

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm bądź 2.0 JTDm... Ewentualnie 2.4
Piękna linia, niezawodność, świetne prowadzenie...
Np:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

06 Sty 2011, 16:18

Alfe odradzam z kilku względów,min na awaryjnosc. Postaw na solidnosc BMW i kup wersję 320D. Poszukałbym jeszcze 3-4 letniego Volvo,mam zaufanie do tej marki,spalanie w normie i nie ma problemu z częściami.
AutaCarmann
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

08 Sty 2011, 14:14

AutaCarmann napisał(a):Alfe odradzam z kilku względów,min na awaryjnosc. Postaw na solidnosc BMW i kup wersję 320D. Poszukałbym jeszcze 3-4 letniego Volvo,mam zaufanie do tej marki,spalanie w normie i nie ma problemu z częściami.

Volvo,saab tez mi odpowiadaja wizualnie,ale czesci i ch cena mnie odstrasza.Co do BMW tez nie tanio ale prowadzenie,trakcja to jest to.Tylko teraz gdzie znalesc ,,odpowiedzni,, model.:)

[ Dodano: 8 Styczeń 2011, 13:19 ]
Hmm, co myslicie o C5? za te pieniadze co mam calkien swiezy model mozna kupic.
luki
kondziu
Nowicjusz

08 Sty 2011, 14:55

BMW to chyba najtrafniejsza decyzja skoro chcesz kombi, ja myslalem tez o lexusie is220 lub 250 no ale z racji wydatkow zmuszony jstem obnizyc cene o polowe co do poszukiwania auta. W kazdym badz razie lexus rewelacyjny, mialem okazje takim jezdzic w stanach i bylem na maxa zadowolony, byla to benzyna przyspieszenie rewelacyjne, komfort przecudowny, bmw z kolei ma znajomy, kupil uzywane i bardzo sobie chwali.
someone27
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

08 Sty 2011, 15:03

Volvo jest na podzespołach Forda, wiec po co przepłacać? Lepiej młodszego Forda kupić.
Co do awaryjności Alfy to stare były awaryjne a za kwotę jaka chcesz wydać kupisz zadbane i mało awaryjne auto które jednak wymaga aby troche o nie zadbac i wszelkich napraw dokonywac na bieżąco. Prowadzenie jedno z lepszych jeśli chodzi o auta przednionapędowe i piękny wygląd dzięki któremu auto wyróznia się na drodze.
Ja bym polecił BMW lub Alfe 159.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

08 Sty 2011, 15:21

AutaCarmann napisał(a):Alfe odradzam z kilku względów,min na awaryjnosc.

Człowieku idź może lepiej poczytaj gościa niedzielnego, a nie piszesz głupoty które wyczytałeś w bravo girl. JTDm awaryjne? Puknij się w czółko...
Z wielu względów odradzasz 159? Napisz jakich chętnie się pośmieje z twojej głupoty.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

08 Sty 2011, 15:54

Ech,mi tez mowi ze Ople to szmelc, a ja jezdze 3 rok i narzekac nie moge.Czas na zmiane i chce cos fajnego sobie zakupic.Dzieki za uwagi i sugestie.
luki
kondziu
Nowicjusz

08 Sty 2011, 16:22

BMW to chyba najlepsza propozycja w tych pieniądzach. Można poszukać także Laguny III 2.0dci 150ps, za te pieniądze dostaniesz dość młody rocznik. Można poszukać także nowej Mazdy 6, ale nie wiem, czy w tej kwocie znajdziesz jakąś przyzwoitą sztukę.
barney
Początkujący

Miejscowość: polska