Co lepsze nowa Skoda Kodiaq czy Range Rover Evoque 2011

26 Lis 2016, 10:42

Łokoj napisał(a):szczególnie biorąc pod uwagę cenę takiej Skody w stosunku do aut, które wg Pana dzidy zadrośnika są bardziej prestiżowe bo mają inny znaczek albo kosztują 2x razy tyle :lol:

a kto tu zazdrości - po prostu śmieję się z Ciebie, że kura na masce to dla Ciebie prestiż, a lista wyposażenia z broszury, które ma każde auto w tej cenie to luksus :ok:

Po prostu nowe to nowe i tyle w temacie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Lis 2016, 13:15

A ja zaproponuje coś zupełnie innego
Volvo xc60
Za tą cenę można mieć nowe lub lekko używane, wielkość porównywalna ze skodą i evoque'iem, a prestiż myślę że tak pomiędzy jednym a drugim, wg mnie taki złoty środek :)
luck112
Początkujący

Miejscowość: Wręczyca Wielka
Prawo jazdy: 10 02 2013
Auto: Renault Scenic III

26 Lis 2016, 14:04

Volvo jest stare i wyglada staro. Kura bezkonkurencyjna, nie moge sie doczekac az zaczna jezdzic po drogach :)
Zadna inna marka nie daje tak duzo w tej cenie, no i aktualnie najlepsze nie premium benzyny i diesle na rynku..no dsg miodzio. Oj bedzie pogrom na rynku suvow :)
I potwierdzam slowa lokoja - superb za 120k pln jest duzo lepszy niz podstawowa cklasa. Szkoda tylko, ze naped nie z tej strony :(
:naughty:
959
Aktywny

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: E320 CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Automatyczna

26 Lis 2016, 14:46

Ja muszę najpierw zobaczyć usiąść ale nie twierdzę, że nowe Skody są złe. Tylko nie róbmy z nich klasy premium jak Łokoj do szpanowania czego chce autor ;) Premium chciał być Hyundai Genesis i miał ku temu wszystkie atrybuty (wygląd, jakość, wyposażenie, silnik) prócz znaczka... Evoque kupują ludzie właśnie do lansu, bo innego powodu nie widzę aby wydać tyle kasy na niego... Kodiaq będzie tatusiowym autem z racji popularności tej marki u nas, 7 miejsc i tego, że właśnie praktyczność w tej marce jest najważniejsza... (6,5cali wyświetlacza w 2017r. to nie szpan, bo mój staruszek ma 7 i jeszcze się sam otwiera)

Teraz przypuszczenia:
Wg mnie Kodiaq nie będzie lepszy w wykończeniu od Tiguana, bo nie może z racji polityki koncernu. Superba też zubożyli względem Passata ale i tak wziąłbym tą pierwszą z powodu wyglądu (gust!).
W tej cenie wolałbym Hyundaia Tucsona lub Santa Fe niż Kodiaqa ale podkreślam, że z powodu wyglądu, czyli gustu!
Wniosek? Szpanowałbym wśród ludzi, którym podoba się dany model, a reszta powie "eeee toż to tylko Hyundai" lub "eee toż to tylko Skoda".
Nikomu nie wpajam, że coś jest lepsze dla wszystkich, bo każdy ma inne wymagania i poczucie estetyki.

P.S. Miałem na żywo styczność w Mitsu Outlanderem i Nissanem "Kaszkajem" i nie rozumiem popytu na te auta tak jak na Skodę Octavię II wśród używek i chorych cen Tiguanów I.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Lis 2016, 00:30

Dzięki wielkie za liczne rady. Widzę, że zdania są podzielone :)
Byłem w salonie skody i oni nic kompletnie nie wiedzą na temat nowego suva. Powiedzieli, że jak zamówię w styczniu to na maj miesiąc mogę go dostać :(
Na razie rozglądam się za evokiem. Najwyżej zamienię na skodę za rok jak odzyskam rozsądek.
Teraz tylko dylemat czy kupić w Polsce czy w Niemczech
sergio86
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Passat B5
Silnik: 2.5 tdi

28 Lis 2016, 09:23

Szukaj i tu i tu, bo to rzadki model.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Lis 2016, 15:59

Skoro głównym priorytetem jest wygląd i prestiż to od siebie poleciłbym jeszcze BMW X6
maniek1986
Aktywny

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 28 11 2004
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: VW Golf 6, SEAT Leon 3 FR
Silnik: 1.4, 1.4 TSI
Rok produkcji: 2015