Co lepsze PS3 czy Xbox360?

25 Kwi 2008, 16:54

Masz pecha bo też jestem fanem konsol i byłem fanem od wyjścia nintento 64 i grałem na praktycznie każdej konsoli, która wyszła do tego czasu.
Grałem na obu konsolach jednocześnie w full HD i jakość jest gorsza na X-box 360.
A więc specjalnie dla Ciebie, objaśnienie techniczne:
Jakość Na X-boxie 360 jest słabsza ponieważ:
-Struktura płyty ( podobna do pc ) ogranicza znacznie konsole.
-POWER PC z X-boxa jest niczym w porównaniu do cella.
-Jednostka graficzna PS3 ( RSX ) jest także o wiele bardziej wydajniejsza
od Xenosa ( projektowanego przez ATI co wszystko wyjaśnia pamięć
łączona z procesorem, dzięki czemu możesz korzystać z 80 % )
A co do gier w FULL HD jakość jest identyczna co na wysokiej klasy PC.
-Nie mówiąc już o tym że X-box 360 jest wadliwy a jego użytkownicy są
nabijani w butelke przez microsoft ciągle to nowszymi i " lepszymi"
wersjami.
-Doświadczenie w tworzeniu konsol pomiędzy MS a Sony jest
nieporównywalne, na korzyść Sony oczywiście.

Więc nie rozśmieszaj mnie postami w tym stylu bo się tylko pogrążasz jak chcesz o czymś dyskutować to się najpierw coś o tym dowiedz.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana."
Rampage2006
Nowicjusz
Awatar użytkownika

25 Kwi 2008, 17:51

Znasz się właśnie widze czemu nie napisałes ze PS 3 jest wadliwe czytałes może o tym że coraz wiecej Amerykaninów rezygnóje z PS 3 dlatego że sie psuja poprzez zakurzenie tej konsoli troche pyłku na niego padnie i juz wszytsko sie przegrzewa w konsoli taka jest cała polityka Sony mój X jest cały czsa na zewnatrz nie jest chowany i kurzy sie i co smiga aż miło nie powiem bo tez jest Awaryjny ale coraz mniej.
Bacik
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

25 Kwi 2008, 18:37

Jedyną konsolą która ma problemu z przegrzewaniem jest
X-Box 360, z racji tego że ma zewnętrzny zasilacz.
A co do tego przegrzewania PS3, nie nie słyszałem nic o tym.
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana."
Rampage2006
Nowicjusz
Awatar użytkownika

25 Kwi 2008, 20:18

A widzisz ja sie interesuje konsolami to wiem czytam rózne fora nawet na strocach xboxa to pisali na onecie, interii tak ze nie ma konsoli która sie nigdy nie psuje PS 3 i XBOX 360 sa awaryjne ale z czasem to sie zmini w przypadku Xboxa. :)
Bacik
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

17 Wrz 2008, 22:13

Rampage2006 napisał(a):A więc specjalnie dla Ciebie, objaśnienie techniczne:
Jakość Na X-boxie 360 jest słabsza ponieważ:
-Struktura płyty ( podobna do pc ) ogranicza znacznie konsole.

Lol wtf?
Xbox 360 niczym nie przypomina strukturę x86 chyba że oceniasz strukturę po wyglądzie płyty głównej.
To cell ogranicza third party developerów

-POWER PC z X-boxa jest niczym w porównaniu do cella.

Tylko że cell jest bardzo trudny do opanowania i tylko exclusivy z sony będą tylko wykorzystać w pełni konsole ,sporo gier multiplatformowych na ps3 są skonwertowane z xbox'a 360
Więc na jedno wychodzi, to tak jakbyś załatwiłbyś wóz który ma prędkość światła ale tylko w próźni, a na ziemi max 300km ze względu na opór powietrza
-Jednostka graficzna PS3 ( RSX ) jest także o wiele bardziej wydajniejsza
od Xenosa ( projektowanego przez ATI co wszystko wyjaśnia pamięć
łączona z procesorem, dzięki czemu możesz korzystać z 80 % )

Tu jesteś w błędzie,tu jest odwrotnie, Xenon jest wydajniejszy niż RSX, np: gta na x0 ma większą rozdziałke i AA niż PS3 jak w innych niektórych grach multiplatformowych ,zobacz tu eurogamer.net tu po prostu wychodzą trudności z cellem

-Nie mówiąc już o tym że X-box 360 jest wadliwy a jego użytkownicy są
nabijani w butelke przez microsoft ciągle to nowszymi i " lepszymi"
wersjami.

Nowy Falcon jest tak samo awaryjny jak ps3
później dopiszę argumenty,teraz nie mam czasu
Andrew
Nowicjusz

20 Wrz 2008, 21:12

xbox 360 :D
bbr86
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Inteligentne oświetlenie MATRIX LED ŠKODY bez tajemnic
    Co dokładnie kryje się pod nazwą oświetlenie Matrix LED, które zastosowano w najnowszym odświeżonym modelu ŠKODY SUPERB? Jakie są zalety tej technologii i dlaczego zapewnia jeszcze większy poziom bezpieczeństwa ...
    Toyota Yaris na eksport do Ameryki Północnej
    Toyota Motor Europe poinformowała, że od maja 2013 roku model Yaris produkowany w zakładach Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), będzie eksportowany do USA, Kanady i Puerto Rico. Dostosowanie francuskiego zakładu do ...