Co lepsze?? VW Passat czy Rover 75?

07 Kwi 2008, 10:02

Razem z chłopakiem zastanawiamy się nad kupnem autka, ale najpierw chcemy co nieco sie dowiedzieć od różnych ludzi, co myślą ponieważ jesteśmy początkującymi w branży motoryzacyjnej. A więc szczegóły:
- prawo jazdy od roku
- chcemy duże, wygodne autko typu kombi
- możemy wydać 20000-30000zł
- autko ma służyć nie tylko do celów prywatnych, planujemy otworzyć działalność (odzież)
- diesel
- może być automatyczna skrzynia biegów, ale niekoniecznie
- 1.9 - 2.0
Myśleliśmy o:
- VW Passat
- Rover 75
Który z nich byłby Waszym zdaniem lepszy? Ewentualnie może jakiś inny :)
Bardzo dziękuję za wszelkie info :)
a_agnieszka
Nowicjusz

07 Kwi 2008, 11:27

ZDECYDOWANIE PASSAT MA LEPSZY SILNIK JEST LEPIEJ WYPOSAŻONY I JEST łADNY NIC DODAC NIC UJAC CO DO ROVERA TO SłYSZAłEM RóżNE OPINIE
misiek9297
Nowicjusz

07 Kwi 2008, 11:50

Passat zdecydowanie. Rover jest ładny i ma ciekawe wnętrze, ale jest bardzo awaryjny. Passat z kolei się nie psuje, ale bardzo go lubią złodzieje (najczęściej kradziony samochód w naszym pięknym kraju). Może zastanówcie się nad Audi? Pozdrawiam.
Lancia, lancia i jeszcze raz... saab :)
fennec
Początkujący

07 Kwi 2008, 12:55

Audi bardzo mnie się podoba :) i w mojej krótkiej historii jazdy miałam okazję już tym autkiem jeździć :) bardzo wygodne :) i duże :) bardzo dziękuję za odp :) wszystkie rady są bardzo cenne dla takiego nowicjusza jak ja :)
Pozdrawiam :)
a_agnieszka
Nowicjusz

08 Kwi 2008, 16:54

ROVER psuje się tak samo jak VW, ale bije go na głowę stylistyką. Jest tylko dość ciężko znależć kombi
morris
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

09 Kwi 2008, 17:17

Ja polecam passaty bo są duże ( jeśli chodzi o kombi ) i mają świetne silniki które mogą robić nawet po 500 000 km.... a to już coś..
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy polskie autostrady są warte swojej ceny?
    Jakość autostrad w Polsce to temat, który budzi w kierowcach wiele emocji. Polityka inwestycyjna w infrastrukturę drogową, w tym autostrady, jest jednym z kluczowych wyzwań dla polskiego rządu. Wysokie koszty przejazdu, ...

09 Kwi 2008, 19:04

rover szybko traci na wartosci, wiec nie polecam! :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

09 Kwi 2008, 19:13

Jak Passat to musicie zwrócić uwagę na stan jego przedniego zawieszenia. Poza tym nie widzę większych wad :) Polecam również Audi A6 (np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]) A może Opel Omega z ciekawym silnikiem diesla 2.2 ?? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

10 Kwi 2008, 15:38

Z tych co podałaś lepszy jest Passat

A może inne autka??

Renault Laguna
[link do oferty na Allegro wygasł]

AVENSIS

FORD MONDEO

C-5
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

10 Kwi 2008, 15:46

Moim zdaniem zdecydowanie passat. Jednak jeśli myślicie o otworzeniu działalności polecał bym tzw. "warzywniaka" czyli citroen berlingo, peugeot
partner, renault kangoo, takie autko można już kupić w granicach 20000 do 30000 tyś a naprawdę w tym wypadku był by najlepszy
Pozdrawiam!
maniaq
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie