Co myślicie o BMW

Czy BMW ma w twoich oczach złą opinię?

Ankieta zakończyła się 26 Paź 2007, 21:28

Tak
2
25%
Nie
6
75%
Razem głosów : 8

09 Sie 2009, 23:24

Użytkownikowi MajkPZM do rozumu nie przemówisz on ma tylko przed oczami logo
BMW
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

09 Sie 2009, 23:27

szybki200 napisał(a):Użytkownikowi MajkPZM do rozumu nie przemówisz on ma tylko przed oczami logo
BMW

Byś się zdziwił, gustuje tylko w Subaru:)

Do wszystkich innych podchodze neutralnie:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

09 Sie 2009, 23:40

MajkPZM napisał(a):
szybki200 napisał(a):Użytkownikowi MajkPZM do rozumu nie przemówisz on ma tylko przed oczami logo
BMW

Byś się zdziwił, gustuje tylko w Subaru:)

Do wszystkich innych podchodze neutralnie:)

To pewnie z trakcją problemów nie masz bo zakładam że AWD? Pięknie to musi chodzić..
Ale w wyścigu na 1/4 Polski myślę że być poległ ze względu na tankowania.. :P
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

09 Sie 2009, 23:49

Podsumuje wszystko:

Nie mam nic do Alf. Moj wspolnik ma Alfe 159 i wcale mu się nie psuje, więc nie słuchajcie tych głupot, że to awaryjne samochody bo z awaryjnoscią u nich jest tak samo jak u reszty.
Podobają mi się te samochody ale jakiegos mega wrażenia z jazdy na mnie nigdy nie zrobiły ( może dlatego, że jezdze STI i jestem dosc wybredny ), więcej frajdy z jazdy dają mi samochody AWD lub RWD.

To pewnie z trakcją problemów nie masz bo zakładam że AWD? Pięknie to musi chodzić..
Ale w wyścigu na 1/4 Polski myślę że być poległ ze względu na tankowania..

Chodzi jak to Boxer - ślicznie.
AWD daje ogromne możliwosci:) a zwłaszcza w subaru.

Co do wyścigów 1/4 to nie dla mnie, nie podoba mi się to, zbyt mało wymagające. Pare razy byłem na kresce gdzies za miastem w nocy zeby się pobawić ale wrażenia na mnie to nie robi.

Duzo bardziej wole jazde po torze nie wspominając o zimowych zasypanych górskich drogach nocą:)

W tym momencie poszukuje Imprezy GT z 99roku chociaz o zdrowe auto cięzko, a jesli jest to cena około 40-50tyś.
MajkPZM
Zaawansowany

10 Sie 2009, 19:33

Nie chodziło mi o 1/4 mili, tylko 1/4 Polski :) w sensie że byś spalił na pewno parę baków, a diesel w Alfie dużo mniej, mimo że też dość mocny.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

10 Sie 2009, 22:50

Hehe no 15l/100km:) i to paliwa 100oktanów 6zł litr:)

Do podrózowania to auto nie jest, tankowanie co 400km:)
MajkPZM
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...

18 Sie 2009, 10:30

Zależy jaki model.. Nie jestem fanem BMW ale lubie niektóre modele choć są też takie które najchętniej bym wysadził.... :mrgreen: Takim modelem jest E36 zobaczcie ile tego jeździ co 5 samochód to E36... Rozumem jeżeli większość stanowiły by M3 ewentualnie 328i... Lecz w Polsce jeździ więcej M3 niż fabryka BMW wyprodukowała lecz pod maską 1.6 no ewentualnie szaleństwo 1.8... :wink:
Cały czas się zastanawiam co w tym samochodzie jest takiego że wszyscy to kupują... Czy szczytem marzeń jest 17 letnie BMW z gazem :roll:
A najbardziej mnie boli jak widzę na ulicy 17to letnie BMW z gazem które zostawia 3 ślady a w środku dres z mózgiem wielkości Tic-Tac'a i dziunia z sieczką w głowie :grin:
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

28 Gru 2009, 19:34

Uważam, że jest to świetne autko, sam jestem posiadaczem e36 i jest moim oczkiem w głowie :wink: To mój pierwszy samochód i spędzam przy ni9m każdą wolną chwilę:)
Jedyny i niestety największy minus to instalacja gazowa:( Nie kupujcie bmw z gazem. Szkoda silnika!!! Ja zastanawiam się nad nowym większym silnikiem do swojej basi:)
I na pewno bez instalacji gazowej...
Pozdr dla fanów BMW :grin:
Łuki
lukii1805
Nowicjusz

Miejscowość: Krasik

28 Gru 2009, 21:14

Dishman napisał(a):Naturalnie nie zgadzam się z Tobą. Jeżeli chodzi o prestiż nie widzę wcale tego aby A4 ustępowało BMW 3, A6 - 5-tce, itd. Moim zdaniem A4 jest właśnie dla BMW 3 alternatywą, tak jak C-klasa Mercedesa.

Co do jakości wykonania i użytych materiałów. To, że w Skodzie jest wiele podobnych materiałów co w Audi nie świadczy źle o Audi, ale dobrze o Skodzie. To, że Skoda Superb w środku wygląda bardzo przyjemnie nie oznacza, że A4 jest złe, bo w A4 są podobne materiały co w BMW 3.

Co do właściwości jezdnych, to można silić się na porównania aut z przednim napędem i tylnym, albo bronić Audi jego opcją quattro. A przy BMW 1 argumentować, że przód i tył jest bardzo dobrze zbalansowany i środek ciężkości jest po środku auta, itd.

Moim zdaniem Audi zupełnie nie odstaje od BMW, a to, że ma za sobą koncern i wielu braci jako marki pospolite - VW, Seat, Skoda, to jeszcze lepiej świadczy o firmie.

Czyli w BMW są podobne materiały jak w Skodzie, aha. Ogólnie to nie masz racji i tyle.

Co do użytkownika szybki200 i jego wypowiedzi, to nie ustosunkuję się. Nadmienię tylko, że po tym co napisał, stwierdzam z pełną świadomością i pewnością, że jest skończonym idiotą i szkoda mi słów na te brednie.

Ogólnie - BMW jest to w zasadzie chyba najlepsza marka produkująca seryjne samochody osobowe ogólnego przeznaczenia.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

28 Gru 2009, 22:48

Wsiądź sobie do Superba, to zobaczysz, że tam jest przyjemnie. Chyba, że chcesz porównywać Fabię do 5-tki. Chociaż o coś podobnego to Cię nie podejrzewam.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Gru 2009, 11:57

Siedziałem w Superb, fajne auto, ale do BMW nie ma czego porównywać po prostu.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

08 Lut 2010, 14:31

Nowsze BMW sa swietne, naprawde bardzo mi sie podobaja, ale jak widze stare BMW typu E30, jeszcze w kombi i z czyms co przypomina muzyke, a w srodku lysego drecha to mi sie scyzortk w kieszeni otwiera :). Szczyt tandety i beznadziei. Do tego dodam nawiercany albo po porstu skorodwany tlumik i wikeszego badziewia nie ma. Ale nowe BMW sa naprade gustowne.
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Ford Focus 1.8 tdci

08 Lut 2010, 15:24

Podsumowując: BMW ma zamulone silniki, napęd gorszy niż w polonezie, zostawiają 3 ślady i jeżdżą nim dresy z mózgami jak Tic-Tac'i :mrgreen: Bravo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dawno się tak nie uśmiałem :lol: :lol: to forum jest czasem żenujące :shock: Takiej chamówy i obrażania się nawzajem to nigdzie jeszcze nie widziałem :lol: I ni e wiem kto tu się zachowuje jak tępy dres z nadmiarem testosteronu :wink:

Fajnie dominator1988 że odkopałeś ten temat, bo ja go nie widziałem, a uśmiałem się nieźle :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

08 Lut 2010, 16:14

Ja także uśmiałem się nieźle :twisted: Co do BMW jest to bardzo dobra i szanująca się marka tak samo np. jak Mercedes, wg mnie są to dwie najlepsze marki ;) A ludzie którzy przeważnie nie mieli ani nawet nie siedzieli w BMW mówią, że jest to samochód drogi w utrzymaniu, że jeżdżą nim dresy, że BMW jest przeważnie skatowane itp. :mad: A to wszystko praktycznie brednie są :lol: BMW i Mercedes to klasa sama w sobie !!
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów

08 Lut 2010, 16:46

Pamiętam, że Kwaśniewski miał BMW, i jak przeczytałem cały ten temat (a od połowy nawet dwa razy :mrgreen: ) to myślę że on też był dresem :lol: To samo tyczy się Kubicy hehehe
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski