Co myślicie o BMW

Czy BMW ma w twoich oczach złą opinię?

Ankieta zakończyła się 26 Paź 2007, 22:28

Tak
2
25%
Nie
6
75%
Razem głosów : 8

15 Lut 2010, 23:44

BMW. Świetne auta. Tylny napęd :twisted:
Następnym moim będzie kolejny Accord lub BMW. Ze wskazaniem na BMW :lol:
BenZin
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

16 Lut 2010, 02:25

BMW to są cholernie dobre samochody także ja od siebie dodam, że są bardzo dobre
Nie wspominając o nowszych konstrukcjach, które po prstu są piękne. Miałem , różne samochody i nigdy nie kierowałem się co do motoryzacji stereotypami
samochody.it
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

16 Lut 2010, 10:37

BMW trzyma się na pierwszym miejscu jako najmniej awaryjne auto klasy premium zaraz za nim jest merol , który lekko podupadł.Posiadam BMW 730 E32 autko ma przejechane 380 tys. kilometrów jedyne co musiałem wymienić w mojej 40 tysięcznej drodze to łożyska na wale.
Ale nie tylko kilku nastoletnie Be-emy są takie trwałe.Każda seria niezależnie od roku jest bardzo wytrzymała ponieważ >>>>koncern zastosował bardzo innowacyjne technologie a poszczególne elementy np. silnik wykonany jest z wysokiej jakości stopów co dotyczy to również innych elementów<<<<Fakt może się zdarzyć , że BMW , które kupimy będzie się psuło ponieważ poprzedni właściciel KATOWAŁ je.Winą za to są niezwykłe osiągi tego auta.
Jeśli chodzi o ten idiotyczny stereotyp to wymyśliła go banda głupców , którzy z własnej niemocy i żalu piszą bzdury zaprzeczając własnemu rozsądkowi.Jeśli ktoś uważa , że jest to auto dla wieśniaka i "dresa" to najpierw niech zada sobie pytanie czy mnie na BMW stać ? i czym ja jeżdżę ?

A na koniec mała regułka :
>>Samochody Grupy BMW to produkty najwyższej klasy pod względem estetyki, stylistyki, dynamicznych osiągów, nowatorskich technologii i jakości, co podkreśla czołową pozycję firmy w zakresie technologii i innowacji<<
Digger
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

23 Lut 2010, 23:18

3 razy tak:) BMW jednym słowem rządzi.. i ten dźwięk 6garowego motoru....mmmmmmmm!!
maniaq
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie

25 Lut 2010, 13:14

A jak ktoś szuka mocnych wrażeń to proponuje M5 e60 albo M6 z silnikami V10 5,0L 507KM :twisted:

Bmw M6 G-power jest w stanie rozpędzić się do 372km/h :!:

Dowód:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NEOzVyjiYgk[/youtube]
Ostatnio edytowany przez Damski75, 26 Lut 2010, 22:33, edytowano w sumie 1 raz
Damski75
Nowicjusz

25 Lut 2010, 19:22

Damski75 napisał(a):A jak ktoś szuka mocnych wrażeń to proponuje M5 e60 albo M6 z silnikami V10 5,0L 507KM

Masz?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza za kierownicą - jak ją bezpiecznie przetrwać?
    Upalne letnie dni często kończą się gwałtowną burzą. Wnętrze samochodu jest wtedy raczej bezpiecznym miejscem, mimo to jazda w takich warunkach pogodowych może być bardzo niebezpieczna. Zagrożenie stanowią nie tylko silne ...

25 Lut 2010, 23:34

jak dla mnie BMW jest świetnym samochodem tylko ten komputer pokładowy jest za bardzo skomplikowany dla przeciętnego człowieka
koko_123
Nowicjusz

Miejscowość: Dębica

26 Lut 2010, 17:47

BMW :) komfort,wyglad, klasa :) najwiekszym minusem jest naped na tyl :) w zime mozna sie spodziewac tanczenia na lodzie ^^
AirP
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

26 Lut 2010, 19:27

AirP napisał(a):najwiekszym minusem jest naped na tyl :)

Plusem... FWD masz większość na rynku, a RWD?
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

26 Lut 2010, 20:15

najwiekszym minusem jest naped na tyl

:shock: Własciwy napęd to RWD albo AWD:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

26 Lut 2010, 22:23

MajkPZM napisał(a):

Jak bym mógł tak "szaleć" to na codzień AWD, do funu RWD :).
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

26 Lut 2010, 23:36

BMW... cóż, wg. mnie to jedyna marka, która pozwala kierowcy w pełni rozkoszować się jazdą. Uważam, że beemki (zwłaszcze te nowe) oprócz swojego pięknego designu posiadają znakomity układ jezdny - prowadzić takie auto to czysta przyjemność :smile:
P.S. Moje marzenie to BMW M3... :roll:
Pozdrawiam
ADRacer
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Auto: Renault Clio

26 Lut 2010, 23:49

qki007 napisał(a):
MajkPZM napisał(a):

Z autopsji moge powiedzieć, że dobre AWD a własciwie 4WD potrafi dać mega fun:)
MajkPZM
Zaawansowany

26 Lut 2010, 23:57

MajkPZM napisał(a):
qki007 napisał(a):
MajkPZM napisał(a):

Z autopsji moge powiedzieć, że dobre AWD a własciwie 4WD potrafi dać mega fun:)

Nie wątpie ;) i właśnie AWD zazdroszczę. Biorąc jednak Alfę z AWD musiał bym brać CrossWagona czyli "kombi" podniesione i 4x4.. to jeszcze można przeboleć jednak najgorsza sprawa jest z silnikiem, występowały tylko 1,9 150KM, 2,4 JTD nie wsadzali do Crossów :(.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

27 Lut 2010, 00:18

Jednak AWD a 4WD to całkiem inny świat, napęd na 4 buty w alfie nie jest napędem stałym, nie ma stałego momentu na obie osie co wyklucza jakies konkretne zabawy. Pod względem praktycznym i codziennego uzytku takie AWD w Alfie jest idealne, zwłaszcza przy tak mocnych zimach jakie mielismy w tym roku:)

Miałem okazje jezdzic nowy Focusem RS, który na ośce ma 305koni ale jest tak dopracowany, że nawet dosc sensownie się tym jezdzi, baa co więcej, nawet kierownicy nie wyrywa przy ostrym przyspieszaniu, jednak takie FWD nigdy nie da tyle frajdy co RWD bądz 4WD.
MajkPZM
Zaawansowany