Co myślicie o BMW

Czy BMW ma w twoich oczach złą opinię?

Ankieta zakończyła się 26 Paź 2007, 22:28

Tak
2
25%
Nie
6
75%
Razem głosów : 8

27 Lut 2010, 02:18

Hmmm moim zdaniem to bardzo solidne samochody jak zresztą większość niemieckich produkcji. Jednak uważam, że to samochody dla osób dla których nie jest problemem to ze samochód pali jak smok. Nie da się ukryć, że BMW stało się luksusową marką jednak jeśli już postanowi się wydać na samochód sporą kasę to BMW jest jak najbardziej dobrym strzałem.
bartekk
Nowicjusz

Miejscowość: Koniecpol

06 Cze 2010, 10:11

Chyba już głosowanie zakończone.
Ale zagłosował bym na NIE.
Uważam, że BMW to bardzo dobre samochody.
Nie ma to jak niemiecka precyzja.
bialy56
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 07 01 2013
Auto: Fiat 126p FL
Silnik: 0.65
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

15 Wrz 2010, 00:42

Dla mnie marka BMW kojarzy się z mocnym, precyzyjnym autem z duszą.(!!!) Przyjazne wnętrze, deska rodzielcza skierowana w stronę kierowcy sprawia, że czujesz się wyjątkowo siedząc za kierownicą tego auta. Samochód stworzony do tego, by dawać radość z jazdy, eliminujący monotonnię w naszym życiu. Każdego dnia powinniśmy czuć się kimś wyjątkowym na tym świecie. Musimy realizować coraz to ambitniejsze cele, aby w pełni wykorzystać uciekający czas i niczego później nie żałować. Tak jak praca, którą wykonujemy z satysfakcją, czy realizajca hobby oraz towarzystwo bliskich osób, dające uczucie szczęścia. Tak z BMW doświadczamy niepowtarzalnych wrażeń z jazdy i nabieramy pewności siebie z każdym kilometrem na liczniku.
Radielli
Nowicjusz

Miejscowość: Ząbki
Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Lis 2010, 18:50

Ja kocham wszystkie modele BMW. Posiadam E36 ale chcę zamienić na E34 V8. :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

01 Gru 2010, 19:16

Najlepsze auta na swiecie :)
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2003

26 Mar 2011, 16:16

a ja mam takie pytanie ... słyszałem że niestety są to autka bardzo drogie w utrzymaniu... podobno np same żarówki do przednich lamp muszą być oryginalne z bmw bo mają nie typowe mocowanie (różniące się od standardowych H4 czy H7) proszę o szybką odp bo waham się w zakupie e46 czy wybrać toledo;)
energyy
Początkujący

Miejscowość: Śląśk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX 300h - średniej wielkości SUV
    Średniej wielkości SUV Lexusa jest napędzany układem hybrydowym opartym na benzynowym silniku 2,5 l. Łączna moc 197 KM pozwala się rozpędzić do setki w 9,2 s. Średnie zużycie paliwa wg WLTP zaczyna się od 9,1 l/100 km. W ...

26 Mar 2011, 22:41

Bzdura. Żarówki są takie same, przynajmniej u mnie, mocowania są znormalizowane. Bierz E46, Toledo przy nim to pudło po butach. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

17 Kwi 2011, 10:59

Ja mam popularną 3 E36 od 3lat jeżdżę sporo (ok 30-40 tyś rocznie) i jestem bardzo zadowolony z niezawodności oraz z komfortu jazdy. Znajomi próbowali mi odradzić kupno tego auta lecz ja byłem zdecydowany i nie żałuje.
Ostatnio edytowany przez krzysiek 2202, 18 Kwi 2011, 06:43, edytowano w sumie 1 raz
krzysiek
krzysiek 2202
Nowicjusz

Miejscowość: Krynica

19 Maj 2011, 06:42

Jest tak z BMW,jeśli nie jest katowane,to łatwiej to auto rozwalić jak zajeździć,niestety ,raczej są katowane,potem przejmowane po katach i opinie są takie jakie są.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

08 Paź 2011, 21:18

Miałem okazję kilka razy poprowadzić BMW.(extra) Mam nadzieje że kiedys mnie będzie stac na taką furę.
piter488
Nowicjusz

Auto: citroen zx 1.1

09 Paź 2011, 12:20

Hymmm..
Ogólnie BMW to bardzo fajne autka... szczególnie X'y :)
Aczkolwiek przykładowo takie BMW E38 i podobne do niego, mają pewien stereotyp.. "O , dres" :D
Davve
Nowicjusz

Auto: A4 B7

14 Paź 2011, 12:02

O BMW Mam dobre zdanie Ponieważ zawsze miałem słabość do tych samochodów.
Tylni napęd to coś pięknego w tych samochodach. Bardzo polecam Zakupić własnie BMW
Zapewniam że będziecie zadowoleni z tego samochodu. gdy jadę tym samochodem to czuje się gdybym był w innym świecie. Niema Lepszej marki niż BMW.
kredek2222
Nowicjusz

Auto: BMW M6 507km

25 Paź 2011, 20:50

Według mnie BMW to wspaniałe samochody . Ich rewelacyjne osiągi oraz komfort jaki daje podróżowanie autem klasy premium dla wielu pozostaje tylko marzeniem . Nie sposób nie spojrzeć się na ulicy za flagowymi modelami tej marki .
To , że na forum pojawiają się komentarze mówiące o drogim utrzymaniu tej marki jest jak dla mnie normalne . Decydując się na zakup BM - ki trzeba się z tym liczyć . Przed zakupem warto odpowiedzieć sobie na pytanie : czy warto zostawić trochę więcej na stacji paliw , ale cieszyć się z posiadania wielkiego zapasu mocy pod prawym pedałem ?
Ja osobiście posiadam BMW serii 5 . Naprawę świetny samochód , chce iść do przodu wciskając pasażerów w fotel . :D
ADAMBMW
Obserwowany

08 Lut 2012, 13:04

same stereotypy
1. dresy
2. "panie bmw pali 30l/100km"
3. tak drogie w utrzymaniu że głowa boli

szkoda tylko, że 90% tych ludzi nigdy nie miało takiego samochodu a polowa nawet nigdy nie jeździła jako pasażer bo o kierowaniu nie wspomnę. Są oszczędne silniki 2.0d ale są i 5 litrowe potwory, kupując auto za 100tys stać nas na drogie części a do innych modeli są raptem o 5-10% droższe co nie obciąża mocno portfela. Co do spalania to BMW ma jedne z oszczędniejszych silników w każdej półce tylko trzeba troszkę poczytać i popytać lub samemu przetestować !!
xtremee
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 06 1970
Auto: BMW