Co myślicie o BMW

Czy BMW ma w twoich oczach złą opinię?

Ankieta zakończyła się 26 Paź 2007, 21:28

Tak
2
25%
Nie
6
75%
Razem głosów : 8

01 Mar 2009, 11:28

Sumerowie podejrzewam koła nie wynależli,mieli go nad głowami cały czas,wykorzystali tylko kształt do celow użytecznych! Na północy Włoch drzemie potencjał niesamowity to najbogatszy rejon Unii i naprawdę tam się rodzą b.zdolni ludzie.My kojarzymy Italię tylko z tymi mafiami na południu,północ to jest HO,HO! :wink:My mamy o Włoszech złe wyobrażenie,wypaczone ale wiedz sobie Majk,tam młodzież nawet na południu to kultura taka ,że łeb boli,tam cię nikt nie tknie,tam jest tak bezpiecznie,że to jest niesamowite! :roll:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Mar 2009, 12:40

Wszyscy ci ,ktorzy uwazacie silniki Diesla za napedy nadajace się tylko do traktorów czytajcie.BMW,silnik Diesla Twinturbo 2L poj.208 KM,1500 obr.330Nm,przy 2000 obr.400Nm!Traktory wyposazone w takie silniki nie mogły by wyjechać w pole ani razu ,gdyż rozlatywałyby sie juz w momentach ruszania z miejsca :) Dla porównania najbardziej wysilone dwulitrowe TDI 170KM a dCi francuskie 175KM.To silniki Diesla ,paliwa które niektórzy nazywają gnojówką! :wink:Tym silnikiem BMW postawiło Diesla w szeregu równym ze sportowymi jednostkami benzynowymi,także tymi z turbo! :shock:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

01 Mar 2009, 13:45

co prawda to prawda.diesel BMW można równać z nie jednym mocnym silnikiem benzynowym.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

02 Mar 2009, 19:31

Jak dla mnie każde BMW bije na głowe każde audi poz względem właściwości jezdnych i wyglądu( ale to już jak sie komu podoba). A ten stereotyp że BMW jest dla dresiarzy jest, a Mercedes dla dziadków to powtarzają tylko osoby które wogule nie znaja sie na motoryzacji. Podobnie jest z zasada kupowania aut na F...
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

02 Mar 2009, 21:34

Volvo napisał(a):Jak dla mnie każde BMW bije na głowe każde audi poz względem właściwości jezdnych i wyglądu( ale to już jak sie komu podoba). A ten stereotyp że BMW jest dla dresiarzy jest, a Mercedes dla dziadków to powtarzają tylko osoby które wogule nie znaja sie na motoryzacji. Podobnie jest z zasada kupowania aut na F...

A nawet jesli by jezdzili "BeEmKaMi" dresiarze to co w tym złego? Gorsi jacyś są czy jak? Równie dobrze można by powiedziec, że drechole mieszkają na blokowiskach dlatego nie warto tam mieszkac bo nie i już.
Bmw i audi to 2 rózne ligi, BMW jest zdecydowanie wyżej. Do BMW można porównywac Mercedesa ale Audi jest poł klasy niżej.
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

02 Mar 2009, 22:18

Temu silnikowi BMW nie podskoczy żaden silnik Diesla ,benzynowy też bo to spalanie, no ile, 5 litrow na trasie,? oczywiscie bez szalenstw.Dresiarze?Majk a co to wogóle oznacza dresiarze.Ktoś tak w telewizji nazwał ludzi jeżdzących BMK-ami bo gdzies tam policja zatrzymała chłopakow wygolonych na łyso i w dresach ,ale?Jesli bandyci jeżdzą bmk-ami to dlaczego nie siedzą w ciupach tylko jeżdzą tymi bmk-ami.Panowie prymitywizm to cos paskudnego,kogos nie stac na BEM-kę to złośliwie bedzie pi...olił.Audi tym A8 z potworem na rope pod machą też dał do pieca!Pozdrawiam.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zaplanować powrót z wakacji?
    Wracając z urlopu samochodem należy zadbać o odpowiedni odpoczynek, zaplanować postoje i utrzymywać prędkość zgodną z przepisami. Odpowiedni odpoczynek Kierowca powinien być wypoczęty i wyspany. Najlepiej podróż wcześniej ...
    Które kontrolki w samochodzie zwiastują problemy?
    Kontrolki znajdujące się na desce rozdzielczej samochodu mogą pełnić funkcje ostrzegawcze, informacyjne i alarmujące. W przypadku większości z nich wiadomo, co należy zrobić w momencie, gdy się zaświecą. Zdarzają się jednak ...

02 Mar 2009, 22:49

MajkPZM napisał(a):Do BMW można porównywac Mercedesa ale Audi jest poł klasy niżej.

Audi jest pół klasy niżej pod jakim względem? Prestiżu, komfortu, jakości wykonania, nowinek technologicznych, czy osiągnięć inżynieryjnych?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

02 Mar 2009, 22:58

Dishman napisał(a):
MajkPZM napisał(a):Do BMW można porównywac Mercedesa ale Audi jest poł klasy niżej.

Audi jest pół klasy niżej pod jakim względem? Prestiżu, komfortu, jakości wykonania, nowinek technologicznych, czy osiągnięć inżynieryjnych?

Prestiżu ( mówie o całej marce a nie o konkretnyc modelach ), jakości wykonania, własciwosci jezdnych.

Co do prestiżu, audi stosuje bardzo duzo materiałów, które są również stosowane w VW czy Skodzie...

Jakość wykonania, co kto woli ale dla mnie zdecydowanie lepiej wypada BMW i niestety porównanie było bardzo ale to bardzo nie kożystne dla audi, BMW 1, z srednim wyposażeniem porównywane z Audi A6 na wypasie z niemiec, skóra itp. Jakość wykonania zdecydowanie lepsza dla mnie w BMW.
MajkPZM
Zaawansowany

03 Mar 2009, 10:47

Naturalnie nie zgadzam się z Tobą. Jeżeli chodzi o prestiż nie widzę wcale tego aby A4 ustępowało BMW 3, A6 - 5-tce, itd. Moim zdaniem A4 jest właśnie dla BMW 3 alternatywą, tak jak C-klasa Mercedesa.

Co do jakości wykonania i użytych materiałów. To, że w Skodzie jest wiele podobnych materiałów co w Audi nie świadczy źle o Audi, ale dobrze o Skodzie. To, że Skoda Superb w środku wygląda bardzo przyjemnie nie oznacza, że A4 jest złe, bo w A4 są podobne materiały co w BMW 3.

Co do właściwości jezdnych, to można silić się na porównania aut z przednim napędem i tylnym, albo bronić Audi jego opcją quattro. A przy BMW 1 argumentować, że przód i tył jest bardzo dobrze zbalansowany i środek ciężkości jest po środku auta, itd.

Moim zdaniem Audi zupełnie nie odstaje od BMW, a to, że ma za sobą koncern i wielu braci jako marki pospolite - VW, Seat, Skoda, to jeszcze lepiej świadczy o firmie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Mar 2009, 15:26

Alfa Romeo 159ti multijet 2.4JTD 210KM,to drugi silnik na swiecie po tym twin turbo BMW!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

30 Lip 2009, 10:22

a co sądzicie o 520i r.90? dodam, że z inst. gazową. Myśle nad kupnem i jestem pełna obaw..
galadieraa
Nowicjusz

30 Lip 2009, 15:30

miałem przyjemnosc pojezdzic zajezdzonym 525 oraz w super stanie 520 po zmienionym chipie na 170KM .ten 2.0 tylko ze to benzynka zbierał sie nieziemsko.ogólnie jesli trafisz zadbany egzemplarz to bedzie Ci sluzył i nawet na gazie licznik nakrecisz do ponad 400 tys
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

30 Lip 2009, 19:53

kudlaty napisał(a):Zagłosowałem na NIE, jedenym modelem BMW, który toleruje i uznaje za dobry a nawet bardzo dobry jest X5. ( pewnie dlatego, że lubię trenówki )
Ale reszta dla mnie to nei są dobre wozy, psują się, drogie w utzrymaniu, przy zakupie też, a stylistyka- poprzednia siódemka była porażką, jedynka do BMW nie pasuje, za mało ekskluzywna, trójka ok, piątka jak na swoją klasę wydaje się za mała...... i to wszystko :D

Jesteś bardzo wymagającym kierowcą, a X5 to SUV . . .

Shipp napisał(a):Te czeskie auta /Bakelitowe Marne Wozidlo/ może podobać się tylko łysym drechom z zimnym łokciem przy muzyce dosco polo.
LOL

Autorowi chodziło chyba o inny rodzaj opinii na temat BMW, ale każdy ma swoje zdanie . . .

michalmanu napisał(a):BMW-Z jednej strony jedzą nimi fani sportowej odzieży notorycznie łamiącej przepisy.Często też widze że właściciele nowych BMW dorównują kierowcą starszych aut.
Z II strony moja mama np jedzi BMW,traktuje samochód jako minivana a palenie gumy,przejedzenie na czerwonym świetle czy wyprzedzanie poboczem na autostradzie jest jej obce.Ja sam zastanawiam się nad trójeczką i wątpie żeby mój styl jazdy nagle zmieniły 3 litery.Wszystko zależy od kierowcy,a że w Polsce buraki wybrały BMW....ale coraz częściej widze drechów w Vw Golfach Civicach czy Imprezach.

Każdy fan sportowej odzieży notorycznie łamiącej przepisy, nie koniecznie jeździ BMW, jest to jakiś dziwny stereotyp . Jak sam mówisz Twoja mama jeździ BMW więc porównywanie jej do obskurnego dresa nie było by na miejscu. Sam doskonale wiesz, że po pierwsze kobiety powodują mniej wypadków i drugie nie potrzebują brawury i nie startują z piskiem opon.

michalmanu napisał(a):
PHAETON SZCZECIN napisał(a):BMW są super wyczesane !!!

Jedna wada i to poważna, że nie można zapierniczać na maxa

ile Ty masz lat?
Mam wrażenie że czytam 12 latka z forum onetu...

michalmanu napisał(a):nie...
ale Twój styl wypowiedzi idealnie pasuje to osoby którą wyżej wymieniłem.
PHAETON SZCZECIN napisał(a):
Z jaką największą prędkością prowadziłeś auto ?
Jakie sa twoje rekordy prędkości ?
Z jaką prędkością jechałeś w lesie ?

To moja mała, jest po lekkich zmianach i zamykam nią budzik, jaki masz sprzęt synu ?

to chyba naprawde nie rozumiesz o co chodzi...
Już pomijam fakt że wypowiadasz się na poziomie 12 latka ale trzeba być naprawde.... żeby umiejetnośći w prowadzeniu samochodu oceniać na podstawie osiąganych prędkości i posiadanego samochodu.

michalmanu też odnoszę takie wrażenie . ;D

PHAETON SZCZECIN napisał(a):Inni pasażerowie ?
Kiedyś z kolegą podwoziłem BMW 750i dwie laski na stopa wykręciliśmy na prostej do Pobierowa 270 km/h, laski piszczały w niebogłosy nawet jedna się zesikała.

Te demoniczne prędkości, jak się ma dobrą furę, można osiągnąć wszędzie w mieście, na tracie, nawet na krótkiej prostej do plaży.

BMW nie są dla amatorów, ostatnio jadąc w Niemczech przy 160 w zakręcie troche mnie znoisło na drugi pas, oczywiście padał deszcz.

Z tym sikaniem rzeczywiście musiało być demonicznie . . . a . ! bym zapomniał, na zakrętach lepiej trochę zwolnić . ^^

PHAETON SZCZECIN napisał(a):Kochany jak nie masz poczucia humoru to się nie śmiej.

Kiedyś miałem BMW E-36 320i i chciałem popisać się przed dziweczyną która mi się podobała, rozpędziłem sie znacznie i chciałem podjechać i zachamować przed nią z piskiem, źle obliczyłem odległość, inne je koleżanki uciekły ona stała dumna z ręką, żę zatrzymam się przed jej palcami, nic z tego pierdyknełem ją i wpadła mi na maskę, brakowało mi doświadczenia i przeceniłem swoje możliwości ale uważam, że też było wesoło.

Czy naprawdę niczym innym nie zaimponujesz dziewczynie . ? A jeśli tak to najlepiej wymień . ;]

PHAETON SZCZECIN napisał(a):Nie rozumiem waszego podejścia, dlaczego jesteście tacy spięci, zawsze podchodzę do wszystkiego na wesoło.

Według mnie na forum dosyć dużo osób jest wesołych, ale nie prezentuje takiego poziomu wypowiedzi jak Ty . Powinieneś być bardziej spokojny i zwracać uwage na błędy ortograficzne . ^^

PHAETON SZCZECIN napisał(a):A jeśli chodzi o prędkości to jeździłem kiedyś passatem 1.8i i jedynym autem które mnie wyprzedziło było to BMW 850i ale nie zgubiło mnie całkowicie bo go dogoniłem, facet zwalniał w zakrętach, na trasie Świnoujście - Szczecin.

To, że zwolnił na zakręcie uważasz za coś dziwnego . ?

PHAETON SZCZECIN napisał(a):Ruszyłeś kiedyś z piskiem opon w tłum ludzi i widziałeś jak sprerniczają z ulicy na chodnik.

A wiesz co jest najśmieszniejsze, że jak bym kogoś potrącił to miałem pierwszeństwo, bo ci ludzie nie byli na pasach !!!

Rzeczywiście śmieszne . . .

PHAETON SZCZECIN napisał(a):Kochani byliście kiedyś w wakacje nad morze i co można zobaczyć tłum ludzi chodzi gdzie chce.

Kiedyś jechałem busem i trąbie i trąbie a dwóch facetów idzie w Pobierowie środkiem po ulicy, podjechałem bardzo wolno i wjechałem jednym kołem na chodnik i wymierzyłem tak żeby zachaczyć faceta o ramię lusterkiem, kiedy wiedziałem, że musnę go dodałem gazu, facet złapał się za rękę i skręcał z bólu, pewnie miał wielkiego siniaka ale w ten sposób nauczy się, że nie wolno chodzić środkiem i trzeba schodzić jak ktoś trąbi.

Powinieneś być nauczycielem albo instruktorem od prawda jazdy . ;D

PHAETON SZCZECIN napisał(a):Kiedyś jakiś d...l po pijanemu wskoczył mi pod auto bo chciał popełnić samobójstwo, kretyn rozwalił mi maskę i lusterko i przeżył.
Auto scholowali mi na parkimg policyjny i trzymali dwa dni.

Wątpie w prawdę Twojej wypowiedzi, ale no cóz . . . Umieram czytając Twoje posty . ;D

Dishman napisał(a)::shock: dla fanów BMW napęd na tył to jak dla Porsche silnik benzynowy. Porsche w dieslu to obraza motoryzacji.

Racja, HAŃBA . ! ;P

MajkPZM napisał(a):Tak myslisz? Ja teraz mam auto zastępcze Alfe 159 1.9JTD 150HP. Trzeba mu przyznać, że naprawde jest ładny ale nic więcej, żadnego wrażenie na mnie nie robi, w porównaniu z tym dieslem BMW to ten Alfy zostaje daleko w tyle pod kazdym względem. Wykonczenie tej 159 w srodku też jakos mi nie bardzo odpowiada ( może to wina tego, że to jedna z prostszych wersji tego auta ), jest kiczowate jak w Fiatach ( może na pierwszy rzut oka jest okej ale jak sie tego dotknie i przyglądnie bliżej to paskudne ), co nie zmienia faktu, że Alfa ma charatker - auto do tzw lansowania się, raczej bym powiedział, ze dla kobiety niz dla faceta.

Według nie ma aut dla kobiety czy dla faceta we włoszech widziałem kobiete w Mercedes-Benz'ie SLR McLaren'ie Roadster był to dowód, ze kobiety potrafią jeździć każdym autem, tylko niektóre lepiej a niektóre gorzej . ;D Tak naprawdę czy jeździc BMW, Alfą, Skodą, Citroenem . . . to nie ma znaczenia .

Trochę się rozpisałem, POZDRAWIAM . !
I love my little gray coupé
for a long time I collecting the cash for it
and MANAGED TO . !
Austin_Boy
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: PTB / NYC

31 Lip 2009, 19:55

Ja osobiscie polecam BMW 5 oraz Z4 ktore nie dawno testowalem :) :)
Ostatnio edytowany przez auto-strefa, 31 Lip 2009, 22:30, edytowano w sumie 1 raz
auto-strefa
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

03 Sie 2009, 00:32

Ja mam e36 318i jestem bardzo zadowolony,ogolnie jestem fanem bmw kazdy model mi sie bardzo podoba.Nie rozumie ludzi ktorzy pisza bzdury o tych samochodach nie maja do czego sie przyczepic,teksty typu bmw dla dresiarzy,lysych itd.przeciez to jest smieszne.Pisza tak ci ktorzy nie maja pojecia o samochodach,bmw sa bardzo dobrze wykonane z trwalych materialow,wytrzymuja bardzo duze przebiegi,wiec po co pisac jakies bzdury nie majac pojecia ani doswiadczenia z tymi samochodami.
pozdrawiam,
Rafalmoto
Rafalmoto
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łasin/Irlandia