Co myślicie o BMW

Czy BMW ma w twoich oczach złą opinię?

Ankieta zakończyła się 26 Paź 2007, 21:28

Tak
2
25%
Nie
6
75%
Razem głosów : 8

05 Sie 2009, 09:00

zaraz umrę ze śmiechu..mam wrażenie że wiekszość ludzi tutaj to 16 latki którzy marząo własnym aucie lub gdzieśtak kiedyś coś o BMW słyszało..ciekaw jestem ile osób naprawde miało kontakt z tymi autami.Jestem posiadaczem serii 5 e39 i jak narazie jedynym autem które wybrałbym poza nim jest e60.Bmw jest dla dojrzałych ludzi którzy kochająauto prowadzić i cieszyć sięz tego.Doskonałe silniki doskonałe wnętrza , układ kierowniczy i zawieszenie sprawiająże to auto zostawia w tyle konkurencję.Nie mówi tego bo od kogoś tam coś słyszałem.Sam miałęm kiedyś audi a mercedesami wiele razy jeżdziłem.Naprawde wiem co mówie.Tyle że te auta są dobre dopuyki sąoryginalne a nie zwieśniaczone lub uraczone zamiennikami...ludzie którzy twierdzą że dużo palą lub ciężko się prowadzą są niepoważni.Moje auto przy pojemność 2.5l spala średnio 10l benzyny przy masie 1500kg.A żeby takie auto wprowadzić w poślizg trzeba naprawde tego chcieć bo jest niemal przyklejone do drogi.Jedyny mankament to drogie części i bardzo nietrwałę zaieszenie jak na nasze drogi
labrentz
Nowicjusz

Miejscowość: Głogów

06 Sie 2009, 16:50

BMW to bardzo ładne i luksusowe samochody bardzo dobrze sie nimi jeździ ale nie są one dla wszystkich ponieważ ewentualna awaraja może zrujnować nie jeden domowy budżet.
maciek_zdw
Nowicjusz

Miejscowość: Zd-Wola

07 Sie 2009, 11:48

Bmw to bardzo ładne i niezłe auto, ale e36 coś nie za bardzo mi się podoba :???:
erykoski5
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Leszno

07 Sie 2009, 12:37

Wszystkie BMW to złomy Audi jest o niebo lepsze pod względem wykończenia i komfortu jazdy
BMW jest to samochód dla ludzi których nie stać na utrzymanie prawdziwego sportowego samochód Napęd tylny w BMW ( mówię tu o wersji E36 1.8 ) to totalna porażka to już polonez lepiej zakręty bierze
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

07 Sie 2009, 16:28

szybki właśnie w szybki sposób udowodniłeś swoje prostactwo
jakie masz powody żeby kwestionować tylny napęd w bmw i co ma do tego e36 1,8? czy 1,6 albo 2,0 lepiej się prowadzą?
co ma bmw do sportowych aut? w takim razie właścicieli audi stać na sportowe fury? nie kumam
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

07 Sie 2009, 16:37

bodziokardasz napisał(a):jakie masz powody żeby kwestionować tylny napęd w bmw

BMW miałem okazje przejechać się nie niejednokrotnie i to na dłuższych dystansach z rzędu ok 200 km i na podstawie tego stwierdziłem że polonez ma lepszy napęd od BMW

bodziokardasz napisał(a):co ma bmw do sportowych aut?

Właśnie o to chodzi że nic a właściciele BMW uważają swoje rzęchy za bolidy F1

O bmw zawsze miałem takie mniemanie i tego nic nie zmieni gdyż
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czarna skrzynka w samochodzie będzie obowiązkowa
    Czarna skrzynka, znana także jako rejestrator danych zdarzeń (EDR - Event Data Recorder), to urządzenie instalowane w pojazdach samochodowych, które zbiera i przechowuje dane dotyczące pewnych zdarzeń, takich jak kolizje ...
    Moto Session 2020
    Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...

07 Sie 2009, 18:14

szybki200 napisał(a):BMW miałem okazje przejechać się nie niejednokrotnie i to na dłuższych dystansach z rzędu ok 200 km i na podstawie tego stwierdziłem że polonez ma lepszy napęd od BMW

Proszę Cię nie rób z siebie idioty....
Można nie lubić marki BMW, można nie lubić napędu RWD, można nie lubić kierowców BMW ale pisać że BMW ma gorszy napęd od poloneza to trzeba byc upośledzonym kierowcą.

PS. NIE tobie oceniać napęd w BMW skoro taczasz sie przednionapędową Alfą.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

07 Sie 2009, 22:09

zbychu57 napisał(a):, można nie lubić napędu RWD,

Ja nie powiedziałem że nie lubię tylnego napędu Owszem lubię tylny napęd ale nie w bmw

zbychu57 napisał(a):PS. NIE tobie oceniać napęd w BMW skoro taczasz sie przednionapędową Alfą.

Taczasz to się ty moja alfa ma 175 narwanych kucyków których i tak w pełni nie wykorzystuje ponieważ dbam o swój samochód ( diesel nie jest do ścigania się ) i wiem że na drodze nie jestem sam

A jeżeli ty na polskich drogach bijesz rekordy prędkości to mogę pogratulować ci wyobraźni której praktycznie nie masz
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

07 Sie 2009, 22:30

w czym w takim razie napęd w bmw ustępuje temu w polonezie? i czy możesz odpowiedzieć na moje poprzednie pytania?
i nie obrażaj innych użytkowników forum
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

08 Sie 2009, 09:40

bodziokardasz napisał(a):w czym w takim razie napęd w bmw ustępuje temu w polonezie? i czy możesz odpowiedzieć na moje poprzednie pytania?
i nie obrażaj innych użytkowników forum

Na kilka wcześniejszych pytań odpowiedziałem

Gdyby polonez miał mocniejszy silnik to jeździło by się nim tak samo jak BMW

Ale czy ja kogoś uraziłem jeżeli tak to kogo ??? Ja tylko wyraziłem swoją złą opinie na temat BMW
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 15:22

szybki200 napisał(a):moja alfa ma 175 narwanych kucyków

Brawo, Gratulacje, Super :mrgreen: (Tak na marginesie nie musisz sie chwalic :cool: )

szybki200 napisał(a):Owszem lubię tylny napęd ale nie w bmw

To w czym w polonezie?
szybki200 napisał(a):stwierdziłem że polonez ma lepszy napęd od BMW

A więc napisz w czym napęd poloneza jest lepszy? Bardzo mocno mnie to ciekawi...
szybki200 napisał(a):Gdyby polonez miał mocniejszy silnik to jeździło by się nim tak samo jak BMW

Skąd wiesz że tak samo? Może by sie jeździło lepiej :roll:
szybki200 napisał(a):A jeżeli ty na polskich drogach bijesz rekordy prędkości to mogę pogratulować ci wyobraźni której praktycznie nie masz

:?: O co ci chodzi, gdzie ja napisałem że jeżdzę szybko i bije rekordy prędkości na drogach :?: Chyba ze według Ciebie każdy kto ma BMW jeździ jak wariat to gratuluje Ci stereotypowego myślenia.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

08 Sie 2009, 16:25

zbychu57 napisałeś mi że taczam się przednionapędową alfą ja to zrozumiałem tak że sadzisz że jaj jeżdżę wolno a ty swoją tylnonapędową bemką jeździsz szybko

BMW nigdy mi się nie podobały, nie podobają i nie będą mi się podobały ja mam takie zdanie na temat tej firmy którego nic nie zmieni

Tylny napęd w BMW - człowieku jak ja jeździłem nieraz w zimie po zaśnieżonych BMW to wcale nie odczuwałem tego że jadę tylnonapedowcem
BMW maja tak zamulone silniki że szkoda gadać

Jechałeś kiedykolwiek Mercedesem W124 lub W201 tam już czujesz że masz tylny napęd

Jak ja ciebie słucham to wydaje mi się że ty sądzisz że BMW to najlepsze samochody na świecie a wcale tak nie jest choćby nawet Mercedes ma o niebo lepszy napęd
Ale wam faną BMW ( Bolidu Młodzieży Wiejskiej ) ciężko to przegadać
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 18:27

szybki200 napisał(a):Tylny napęd w BMW - człowieku jak ja jeździłem nieraz w zimie po zaśnieżonych BMW to wcale nie odczuwałem tego że jadę tylnonapedowcem
BMW maja tak zamulone silniki że szkoda gadać

To że nie lubisz BMW twoja sprawa, każdemu podoba sie coś innego, normalna sprawa, ale nie pisz bzdur. Jeśli uważasz że BMW produkuje zamulone silniki to naprawdę pokazujesz jak wielkim znawcą motoryzacji jesteś.
szybki200 napisał(a):Jak ja ciebie słucham to wydaje mi się że ty sądzisz że BMW to najlepsze samochody na świecie

Tu masz rację, tak właśnie subiektywnie uważam :cool: :cool:
szybki200 napisał(a):Jechałeś kiedykolwiek Mercedesem W124 lub W201 tam już czujesz że masz tylny napęd

Niestety jeszcze nie miałem przyjemności przejechać się żadnym z tych modeli
szybki200 napisał(a):Ale wam faną BMW ( Bolidu Młodzieży Wiejskiej )

Tu buraku przesadziłeś, ja Ciebie nie obrażam więc chociaż wykaż odrobinę kultury.

PS. Ponawiam pytanie w czym według Ciebie napęd w polonezie jest lepszy od BMW. Odpowiesz w końcu na to? Od tego zaczeła sie nasza dyskusja więc wkońcu wyjaśnij czemu tak uważasz.
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

08 Sie 2009, 19:07

zbychu57 napisał(a):PS. Ponawiam pytanie w czym według Ciebie napęd w polonezie jest lepszy od BMW. Odpowiesz w końcu na to? Od tego zaczeła sie nasza dyskusja więc wkońcu wyjaśnij czemu tak uważasz.

Gdy jechałem BMW 318 i chciałem się troszkę pobawić ( drift palenie gumy itp. ) z bmw było ciężko a gdy chwile później przesiadłem się do poloneza ( wersja z silnikiem Rovera ) praktycznie nie odczułem żadnej różnicy tyle tylko że w polonezie większy huk
Stwierdziłem to dlatego że polonez mający o dużo mniej koni dawał sobie równie dobrze rade z driftem co BMW

I co zadowolony ??? :twisted: :twisted:
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

08 Sie 2009, 19:23

Jeżeli dla Ciebie fakt że że polonezem łatwiej jest "spalić gumę" oznacza to że ma lepszy napęd od BMW to nie mamy o czym rozmawiać w kwiestiach motoryzacji :twisted: :twisted:
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny