Co myślicie o OPLACH???

05 Gru 2011, 08:54

Fajnie,że masz diesla ,bo z podstawowymi silnikami benzynowymi to taka Corsa D po prostu "nie jedzie"... :(
Natomiast design tego auta mnie osobiście się podoba. :) Jeśli do tego dochodzą w miarę rozsądne koszty wymian części,to oczywiście można być usatysfakcjonowanym! :wink:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

25 Gru 2011, 12:43

Tzn. nie podoba mi się tylko dość wolne przyspieszenie, szczególnie jak trzeba szybko wyprzedzać, ale poza tym jest świetne. Ostatnio testowałam go też na śniegu i w sumie też dość dobrze się nim steruje. Teraz pozostaje spróbować driftingu ;D! Na tyle ile już coś tam próbowałam to i do tego się nadaje. Na suchej drodze przy prędkości 60km/h bardzo dobrze skręca o 90 stopni. Czas sprawdzić jak będzie na mokrej drodze lub przy większej prędkości ;).
Yen1993
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Cieszyn
Prawo jazdy: 03 11 2011
Auto: Opel Corsa D 1.3 CDTI

26 Gru 2011, 23:54

Ople auta nie do zdarcia :P mojemu juz 17 lat goni:D
arczi45
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

27 Gru 2011, 09:01

A jeździsz "normalnie" czy próbujesz również trochę bardziej wyczynowo ;)?
Yen1993
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Cieszyn
Prawo jazdy: 03 11 2011
Auto: Opel Corsa D 1.3 CDTI

28 Gru 2011, 13:07

ja od 3 lat mam omke 96r i naprawdę wygoda wygoda jak na ten silnik spalanie super minusem blacha..ale wsiadam i jadę nawet 2tyś km i wiem że dojadę :D
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

08 Sty 2012, 15:21

Ja w swoim życiu posiadałem dwa opelki. Pierwszy to był opel vectra b z 1996 roku 1.6 16v. Bardzo fajne i przyjemne autko. Gdyby nie to że poprzedni właściciel nic przy nim nie robił tylko tankował paliwo, jeździłbym nim do tej pory. Autko miałem dwa lata i z żalem je sprzedawałem.

Obecnie posiadam Corse D z 2006 roku 1.3 CDTI 75km. Autko mam prawie dwa lata i nie mogę na nie złego słowa powiedzieć. Może troszkę mnie denerwują plastiki w środku ale ogólnie do marki opel nic nie mam.
przeemmek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 11 2003
Auto: Opel Corsa 1.3 CDTI

08 Sty 2012, 23:38

Posiadam Opla Astre F 93r po tacie w rodzinie już jest 8 lat i powiem wam ,że blacha jest ok na jednym progu tylko lekka rdza.
Jeżeli się dba to i auto się odzwdzięczy ! co roku konserwuje autko i nic się nie dzieje jedynym minusem to szyberdachy w starszych modelach! kanały zapychają się przynajmniej z 4 razy w roku..
Uszczelki też marne tam są a wymiana nie łatwa.
Ogólnie powiem wam tak wolę teraz przy roczniku 93 zamontować i wydać te 1500 zł na gaz i śmigać bez awarii niż kupić auto za 4 czy 5 tyś i narzekać , autko oczywiście po wymianie rozrządu który jest mega tani i planowaniu głowicy.
Ocena dla Opla jak najbardziej 4+ !
tyci99097
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 11 2009
Auto: Opel Astra F 1.6i 75km

09 Sty 2012, 21:38

Po tym jak widziałem i zresztą sam użytkowałem ciągle rdzewiejącą Astre F ojca ( 1.4benz.+gaz , 98r.) powiedziałem sobie nigdy więcej Opla. Ale gdyby się tak zastanowić to w sumie to jest ( bo ojciec nadal nią jeździ) mało awaryjne auto. Swoje w życiu przeszło, 350tys.zrobione i nadal na chodzie. W zasadzie nie ma się do czego przyczepić prócz blachy, która została poprawiona w wersji G. Jako ciekawostkę dodam że auta wyprodukowane w Niemczech (takowe ma mój ojciec) miały o dziwo inną konstrukcję niż produkowane u nas w Gliwicach np. posiada dodatkowe wzmocnienia na uderzenia boczne w drzwiach czego polskie odpowiedniki już nie miały.

Na koniec dodam że od kilku miesięcy jeżdżę Astrą G (2.0 diesel. 1998). Nie jest to demon prędkości, ani król cichego silnika, ale wiem że za stosunkowo niską cenę mam dobre autko, które posłuży mi długo, a naprawy z racji występowania na rynku mnóstwa zamienników nie będą mnie kosztowały aż tak wiele.
Goldi
Nowicjusz

Miejscowość: Miedary
Auto: Opel Astra II 2.0DI 16v 82KM

10 Sty 2012, 09:38

Goldi napisał(a):dodam że auta wyprodukowane w Niemczech (takowe ma mój ojciec) miały o dziwo inną konstrukcję niż produkowane u nas w Gliwicach np. posiada dodatkowe wzmocnienia na uderzenia boczne w drzwiach czego polskie odpowiedniki już nie miały.

i nie gniją tak szybko jak te polskie !!!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback

24 Mar 2012, 23:06

muzzy33 jak czytam takich wiejskich cepow z ViesWagonem golfem na tapecie, to az mi cisnienie sie podnosi. Ja mam Opla Tigre - zero rdzy. I jakos to wyglada, nie jak twoj golf, wez ten avatar usun, bo az mnie obrzydzasz czlowieku
...
numberOne
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Olsztyn
Prawo jazdy: 10 03 2011
Przebieg/rok: 32tys. km
Auto: mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe