Co myślicie o super okazjach z anglii

04 Paź 2010, 13:35

Tak jak w temacie. Spotkaliście sie z taka osoba [email widoczny po zalogowaniu]

Byłbym ciekaw waszej opinii. Dostałem odpowiedz na maila że firma przywiezie mi auto do Polski będę miał 7 dni na sprawdzenie i jak mi się nie spodoba to będę mógł odesłać. Śmierdzi to dużym przekrętem nie??
Ostatnio edytowany przez mazi88, 04 Paź 2010, 20:12, edytowano w sumie 1 raz
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

04 Paź 2010, 17:58

mazi88 napisał(a):Tak jak w temacie. Spotkaliście sie z taka osoba [email widoczny po zalogowaniu]

Byłbym ciekawa waszej opini

Popraw ogłoszenie. A co do takich zagranicznych maili to są zwykli oszuści, włamują się na konta na otomoto i dopisują swe maile. Do tego ceny nadzwyczajnie niskie :P
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

05 Paź 2010, 14:20

Witaj.
Fajnie ze napisałeś ta wiadomość.
Tez pisałem z tym gościem. Gościu niby ze jest z angli ze kupil samochod w polsce i pojechal tam samochod supertanio. No ale jak kupil w polsce i mi sprzedaje to co tobie sprzedaje??
Wydaje mi sie ze to oszust wiec do tranzakcji nie dojdzie.
niby ze przez firme ze musze wplacic i 5 dni po wplacie bede mial auto potem mam 7 dni na testowanie i calosc przez firme.
Zaproponuje mu tak ze moge kupic samochod jak przyjedzie do mnie bezposrednio i zaplace gotowka przy zakupie.
Gosciu mi nawet dodatkowych zdjec nie chce wyslac ani nr rejestracyjnego nie mowiac juz o nr ubezpieczenia tez nie chce podac
bartoszkk1
Nowicjusz

Miejscowość: Podkarpacie

05 Paź 2010, 19:20

jak mu odpisalem ze jak przeleje mu kase i pewnie nie zobacze ani kasy ani auta to juz nic nie odpisal a przewaznie do 2-3 godzin mialem zwrotny mail
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

05 Paź 2010, 21:39

Ja pierxxxx skąd Wy się ludzie bierzecie???
Koniecznie zapłaćcie zaliczke, najlepiej kilku złodziejom, a później wypłaczcie się w którymś wątku
(przykładowe z 2 strony):
https://www.forumsamochodowe.pl/oszukani ... t25963.htm
https://www.forumsamochodowe.pl/oszusci- ... t32965.htm
https://www.forumsamochodowe.pl/mobilede ... vt4835.htm
https://www.forumsamochodowe.pl/uwaga-os ... t12274.htm
jaki to świat jest zły, a ludzie niedobrzy
PadreMercante
Aktywny

Miejscowość: Warszawa

05 Paź 2010, 22:04

Drodzy koledzy

Odpuście sobie.
Nie wierzę żeby na świecie byli tacy naiwni, że płacą w ciemno przelewem.
Mam zbyt dobre mniemanie o Waszym rozsądku.
Oszuści są cwani i wymyślają co raz to nowe przekręty.
Korespondowałem z "Anreiem" od kilku dni.
Oczywiście oferta śmierdziała mi od początku, ale drążyłem sprawę bo kupić auto za pół ceny - kusi bardzo.
Mimo to wciąż przypominałem sobie stare amerykańskie przysłowie "nie ma darmowych obiadów".
Teoretycznie nie wierzę że ktokolwiek sprzeda samochód za 50% ceny - Jednak chciwość robi swoje.
Po propozycji Andreja by słać w ciemno kasę - ja zaproponowałem, że przylecę samolotem do Londynu - w końcu bilet w 1 strone kosztuje 300zł (na najbliższe 3 dni a jeszcze taniej później).
Spodziewałem się, że Andrej odmówi,
A tu, ku mojemu zdziwieniu, Andrej pisze, że mam przyjeżdżać.
Strasznie mnie to zaskoczyło i nie wiedziałem co z tym począć.
Jeszcze przyjadę z kasą a Ruskie zamordują mnie i utopią w Dokach.
No ale "se myśle", że jeszcze nie wykonałem pochopnych kroków i wciaż jestem bezpieczny :-)
Pomyślałem sobie , że jeśli to uczciwy człowiek to wykona moje drobne prośby.
Napisałem mu, że mam zarezerwowany bilet na samolot ale wpierw poprosiłem go o scany wszystkich dokumentów i nowe zdjęcia.

I tu wyszło szydło z worka!

Andrej zmienił front i okazało się, że mój przyjazd do Londynu jest niemożliwy bo fracht jest już gotowy razem z innym samochodem i tylko przelew w ciemno jest OK.
No i kontakt się urwał.

"Dziękuję, dziękuję".
Temu panu dziękujemy.
Głupi byłem, że poświęciłem czas na pisanie maili.

Trzymajcie się od Andreja z daleka.
Sprawę zamierzam zgłosić na policję.

Pozdrawiam Kolegów

PS. Sprawdzałem skąd Andrej śle maile. Okazało się że rzeczywiście z Londynu. Ale to o niczym nie świadczy bo w Londynie też mogą być "ruskie" oszuści. A ponadto ruscy hackerzy potrafią tak zachachmęcić że bedąc we Wladywostoku bedziesz miał wrażenie iż rozmawiasz z angielską Królową.
Sprawdzałem też poprzedniego właściciela tego auta tj fimę Biuro Obsługi Handlu ze Szczecina (jest taka nalepka - widoczna na zdjęciu). Niestety firma już nie działa i wszystkie telefony które znalazłem w internecie są już nieaktualne.
Być może właściciel tej firmy macza paluchy w oszustwie - ale to tylko hipoteza bez żadnych dowodów. Może on byc też ofiarą
police
Nowicjusz

Miejscowość: Warsaw
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy hybrydowy crossover Toyota C-HR
    Toyota zademonstrowała produkcyjną wersję hybrydowego crossovera C-HR na targach w Genewie w marcu tego roku. Świat poznał wygląd auta z zewnątrz i pierwsze szczegóły specyfikacji, jednak producent nie pokazał jeszcze ...

15 Gru 2010, 22:44

Natchnołem sie na dwie takie okazje ale na szczescie nie skorzystałem :lol:

Teraz widze ze w necie jest moc takich przypadkow i nie wiem dlaczego nikt sie za to nie weźmie?

Tu tekst odpowiedzi na mojego meila :

WŁASCICIEL MEILA TO Chris Holeman [email widoczny po zalogowaniu]

Hello,

I hope you understand English because it is an international language.
Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you are still interested in buying the car. Regarding the car, it is in perfect shape, perfect working condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs.
The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer.
As you have seen in the ad, the price for my 2003 Volkswagen Touran Diesel , is about € 3.200 euro , including the shipping costs, insurance and handling (shipping, only if you are outside England, because the car is located in London, England).
I just moved here with my job and I need a car registered in England.
I did not want to register the car in England, because of the enormous fees i have to pay. This week I found a family car here which I want to buy but first I have to sell my car. The car will come to you with all the documents that you need including the title (clear).
E-mail me so we can discuss more.

Thank you,
Chris Holeman

a tu tłumaczenie z GOOGLE tlanslatora

Witam,

Mam nadzieję, że rozumie po angielsku, ponieważ jest to międzynarodowy język.
Wystarczy przeglądać moją stronę i zobaczyłem mail wiadomości, więc mam nadzieję, że nadal jesteś zainteresowany kupnem samochodu. Jeśli chodzi o samochód, to jest w doskonałej kondycji, idealny stanie, bez rys, brak uszkodzeń, nigdy nie zostały ustanowione lub wymaga żadnych napraw.
Harmonogram konserwacji został następnie pismo i wszystkie usługi były wykonywane przez dealera.
Jak widać w reklamie, cena za mój 2003 Volkswagen Touran Diesel, ok. € 3.200 euro, w tym koszty transportu, ubezpieczenia, przeładunku (transport morski, tylko jeśli jesteś z poza Anglii, ponieważ samochód znajduje się w Londynie, Anglia ).
Właśnie przenieśli się tutaj z moją pracą i muszę samochód zarejestrowany w Anglii.
I nie chciał zarejestrować samochód w Anglii, ze względu na ogromną i opłaty, muszą płacić. W tym tygodniu znalazłem samochód rodzinny o co chcę kupić, ale najpierw muszę sprzedać swój samochód. Samochód przyjdzie do was ze wszystkimi dokumentami, które trzeba w tym tytule (jasne).
E-mail do mnie, abyśmy mogli omówić więcej.

Dziękuję,
Chris Holeman
Romeo_dw
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

08 Mar 2013, 09:52

No to i ja trafiłam na tego sku......... Dzięki Bogu od razu mi coś nie grało... Nissan Qashqai rocznik 2010 full opcja za 8000 Euro. Oszust zwał się : VICTOR GIFFIN o to mail numer 1:

Cytat:
Hello,

Just browsed my mail page and saw your message, so I hope you are still interested in buying the car. Regarding the car, it is in perfect shape, perfect working condition, no scratches, no damage, never been laid down or required any repairs.
The maintenance schedule has been followed to the letter and all service has been performed by dealer.
As you have seen in the ad, the price for my 2010 Nissan Qashqai is 8,000 euro , including the transport costs, insurance and handling (because the car is located in Portsmouth, England).
I just moved back here with my job and I need a car registered in England.
I did not want to register the car in England, because of the enormous fees i have to pay.The reason I am selling the car for this low price is that recently i moved back to England and my car is a Polish model and has a steering wheel on the left. This week I found a family car here which I want to buy but first I have to sell my car. The car has Polish documents and is registered in Poland. Will include all taxes and transport if you are interested in purchasing the car.
E-mail me so we can discuss more.

Thank you,
Victor
dalej podpuściłam go:

Cytat:
Hello,
The car is located in Portsmouth, United Kingdom. Sorry but i don't speak polish so that's why i write in english. You can pay in euro or polish zloty.
If you are really interested on buying the car i can send it to your address in Poland. Delivery will take about 4 days and i will pay for transport.
The car still got polish papers I didn't registered here in UK so you can import it in your country with no problems. I received a great job here and most of my time I'm away and that's way I signed with the transport company.
The car will be delivered to your home address and you will not pay extra money.
FINAL PRICE 8,000 EUR with transport costs included, they will be covered by me.
The terms of the sale are as follows: A deposit in the amount of 4,000 euro is required at the time of sale, 4,000 euro after delivery confirmation ( after the car will arrive to you.).
You will have 5 days to test the car and after you have to decide If you want to keep it (and you have to pay rest of the money - 4,000 euro ), or you reject it (you will receive your money back - 4,000 euro , and I will have my car back).
I understand your concern that's why I propose you a fair deal. We can make our business through a third party in this way both of us will have the assurance that we need.
By dealing with a Third Party means dealing with a neutral party, a company that verifies if the merchandise is sent and corresponds to what seller agreed with the buyer and release the money only after the merchandise was accepted. You will have 5 days to test the car. This company will deliver the package to you and they will give me the money after you confirm that you want to keep it.

NOTE: The money will be sent to the company bank account before you will receive the car and not to me, they will tell you all that you have to do.
- I repeat they will keep your money until you receive the car and the documents of the car.
- You will have an inspection period of 5 days (i think 5 days are enough). In this time you can check, test and inspect the car. If by any reason (the car has any hidden damage or it isn't like i describe it) you can reject the deal. In this case the transport company will refund you totally and you ship the car back on my cost but i can assure you that you will like the car 100%.

The car was verified by the company trade qualified automotive technician and the car have passed all the test with no problems. If you are ready to buy the car give me your full name and address where you want the car to arrive, and I will provide to the transport company your full coordinates.

Thank you,
Victor
i dalej poprosiłam o numer VIN samochodu:

Cytat:
Hello,
I will scan and I will send you my ID if you want to see I am a serious person.
The car papers , all the documents and also the VIN number you can check it in 5 days - time when the car will be to your address. Also you can drive it for about 500 KM.
I will explain more simple how the transaction will take place:
- i will send the car to your address
- in the same day when i will send the car and will give you the tracking number you will have to pay the deposit of 50% to the transport company bank account
- after 4 days the car will arrive at your address. There you will inspect the all papers and the car. You will have 5 days to inspect the car and if you will be agree to keep the car you will transfer the rest of 50% to the transport company.
- if you will reject the car, you will receive the deposit back and will send the car back to me on my charge. But i can assure that you will like the car.
If you are agree please send me your information and tomorrow in the morning i will send the car.

Thank you
no, a potem go zbluzgałam od fakersów. Oszust "nazwał" siebie VICTOR GIFFIN jego adres email założony na gmailu z imieniem i nazwiskiem.

Nie dajcie się naciąć oszustom. :x :x :x :x
pat214
Nowicjusz

Auto: nie mam