Co myślicie o tych autkach? do 15000 zł

12 Lut 2010, 20:11

Witam,

Rozglądam się za autem do 15000 zł.
Myślę o Hondzie Civic VI, Mazdzie 323f BJ, Fordzie focusie mk 1 lub Astrze dwa.(wszystkie w benzynie).

Wpadły mi w oko dwa auta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oraz

Co sądzicie o nich, czy widzicie może jakieś nieprawidłowości na zdjęciach?
A może ktoś z Was oglądał już któreś z tych aut??

Pozdrawiam
ja212
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

12 Lut 2010, 21:41

Witaj.Focusa bym sobie darował,reszta jest godna uwagi ze względu na ponadprzeciętną nizawodność. Dla mnie ocena zdjeć-to najwyzej zabawa.Pamiętaj na zdjęciach jest to co robiący je chce pokazać.Cała prawda(nierzadko gorzka) po przybyciu na miejsce.I jeszcze jedno,teraz taka pora roku-są roznego rodzaju opady,duzo ludzi robi żle ze kupuje samochod mokry np.polany wodą specjalnie,podczas opadów atmosferycznych.Nie popełnij tego błedu, woda maskuje wady rownie dobrze jak noc.pozdro
mimi
milutki5
Aktywny

Miejscowość: małopolska

12 Lut 2010, 22:13

Nie wiem. Jakoś mi ta Honda nie pasuje z przodu. Natomiast Mazda bardzo fajna. Wydaje mi się nie bardzo zniczszona.

Pomysl jeszcze o takiej Toyocie:

Ale ta mazda wydaje mi się dobrym pomysłem.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

13 Lut 2010, 09:08

Jeśli chodzi o Avensis to dla mnie póki co jest to za duże auto, do tego diesel - ja rocznie robię 12-15 tys km więc szukam raczej benzyny.

Jeśli chodzi o tą Hondę to jest trochę droga jak na ten silniczek.
Z kolei ta Mazda wydaje mi się trochę za tania...

Szukam dalej - w sprawie tych dwóch egzemplarzy zadzwonię dziś i umówię się na tygodniu, żeby ewentualnie zabrać te auta na diagnostykę.

Jak coś znajdę to podrzucę linki.

Dziękuję :mrgreen:

Wpadłem jeszcze na takie ogłoszenie

[link do Gratka wygasł]

wygląda aż za dobrze - i ten przebieg malutki
ja212
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy SUV-y zdetronizują kombi?
    Rynek samochodowy w Polsce od kilku lat przechodzi prawdziwą transformację. Istotny staje się nie tylko rodzaj silnika poszukiwanego auta, zmieniają się także preferencje dotyczące jego typu. Jak wynika z raportu serwisu ...