Co myślicie o tym loganie MCV

05 Kwi 2015, 16:42

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Dzwoniłem - wymieniony zderzak przedni, błotnik przedni lewy i lampa przednia lewa.

Reszta w oryginale.

Podoba mi się. Cena też byłaby OK ale sam już nie wiem co o tym myśleć Auto ma do opłacenia tylko recykling + rejestrację w WK Pan twierdzi, że można nim wracać - mam 93 km w jedną stronę do niego Twierdzi, że ma do niego blachy niemieckie i można jechać Pytanie brzmi: Warto w ogóle drążyć temat i wybierać się na oględziny?
mar4321
Nowicjusz

Auto: Clio III
Silnik: 75 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
0

05 Kwi 2015, 17:32

Ja bym nie kupił dacii bo jest to nic nie warty samochód. Plastiki są do kitu ten silnik też ideałem raczej nie jest i do tego szybko gnije więc lepiej kupić coś normalnego za tą cenę choć nieco starszego (bo jak się domyślam chcesz jak najmłodszy rocznik?).
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010
0

05 Kwi 2015, 17:54

Dacię polecili mi kiedy pojechałem do dealera Renault - początkowo oglądałem Clio IV GrandTour 0,9 TCe ale mi wyliczyli ponad 50 tyś za DEMO z 2014 Sprzedawca twierdził że Dacia to to samo co Renault (na licencji Renault ) tylko że tańsze bo mniej bajerów Abstrahując od tego co sądzisz o Dacii jako ogólnie marce to co sądzisz o tym konkretnym egzemplarzu? Jak to jest możliwe żeby wrócić z komisu na tych blachach niemieckich jak twierdzi Pan z którym rozmawiałem
mar4321
Nowicjusz

0

05 Kwi 2015, 18:22

mar4321 napisał(a):Abstrahując od tego co sądzisz o Dacii

Zdecydowanie abstrahuj, bo po tym co napisał Krzychu mogę stwierdzić, że Dacię widział na obrazkach a słyszał o niej od wujka.

Logan II nie jest tak tandetny i plastikowy jak poprzednik. To nadal nie szczyt luksusu i jakości wykonania, ale dla przeciętnego kierowcy nie robi to różnicy. Miałem okazję być wożonym i czułem się o wiele lepiej niż chociażby w Skodzie Fabii II.

Ze zdjęć wygląda OK. Nawet nie wygląda, że coś było robione. Wiadomo dlaczego wymieniano zderzak i błotnik? Warto byłoby oblecieć miernikiem maskę, bo czasami sprzedawca poprzez "przyznanie się do winy" jak wymiana błotnika stara się ukryć gorsze "potworki", jak konkretny dzwon.
Niepokoi mnie silnik, bo to kolejna ofiara downsizingu, Teoretycznie nie zbiera negatywnych opinii, ale czas pokaże. Za to spala śmiesznie małe ilości paliwa, w trasie, w czterech chłopa, spalił bodajże 5,7l/100 km. Gorzej ze wzniesieniami, czuć, że mocy braknie (ale trzeba brać pod uwagę, że doszło dodatkowo 400 kg wagi pasażerów + bagaż).
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009
0

05 Kwi 2015, 19:09

Nie mam niestety do dyspozycji miernika a pożyczyć nie za bardzo skąd. Na moje pytanie co było w nim robione od razu powiedział, że było wymieniane to co pisałem wyżej ale reszta - elektronika, airbag, silnik jest OK i według tego Pana wygląda jak nowa.
Na temat silników w Dacii rozmawiałem długo z pracownikiem dealera. Ten sam pracownik sprzedawał mi 10 lat temu Clio które mam na profilu (jestem jego pierwszym właścicielem od nowości) W moim przypadku diesel odpada ponieważ auto jeździ bardzo niewiele ( w tygodniu kilka 2 razy na zakupy i co któryś weekend na studia 20 km w jedną stronę) w związku z czym diesel odpada ze względu na FAP/DPF który potrzebuje dłuższych tras. Benzynowy 1.2 16 V to praktycznie to samo co mam w Clio - sam sprzedawca twierdzi że nie poleca bo zbyt żwawe to nie jest natomiast 0,9 TCe wg niego jest dość dynamiczny i oszczędny i właśnie ten silnik polecał jako jedyny słuszny. Może uda mi się we wtorek wybrać na oględziny tej Dacii - zastanawia mnie mocno to jak legalnie wrócić tym samochodem jeśli bym się dogadał i zdecydował. Lawety na ten kawałek nie bardzo mi się chce wynajmować musiałbym chyba pojechać zaklepać wziąć papiery i jechać po tablice i OC i wrócić z tablicami, założyć i dopiero jechać ale bądź co bądź 2 x jazda choć Pan twierdzi że nie ma takiej potrzeby ale po tym co czytam w necie jakoś wierzyć mi się nie chce
mar4321
Nowicjusz

0

05 Kwi 2015, 19:18

Zgodzę się z kolegą Killaz, że w II gen Logana plastiki są o wiele lepsze niż w poprzedniku. Wielkim plusem jest ten system multimedialny - pochodzi wprost z Clio. Jest bardzo łatwy w obsłudze i nie muli. Znajomy ma identycznego (poza silnikiem) Logana i sobie chwali. Fakt, że zbyt wiele km nim nie robi, ale mówi, że jest ok.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porsche 550 Spyder
    Tworząc Porsche 550 Spyder, projektanci niemieckiej marki nie zaprzątali sobie głowy wyglądem. Zadaniem tego niewielkiego auta było po prostu wygrywanie wyścigów. Pomóc w tym miał 1,5-litrowy bokser umieszczony ...

03 Lip 2015, 11:32

A jak to jest z możliwością przerobienia na gaz?
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999
0

03 Lip 2015, 11:37

A ja bym od Logana i wszelkich Dacii stronił. Dobra Dacia to Duster na budowe, tyle. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
0

12 Lip 2015, 14:56

A ja nie miałam takich wniosków - jeździłam przez pół roku firmowym Dusterem w Niemczech i w sumie byłam zadowolona. Tam się w ogóle sporo Dacii widuje na ulicach. Mnie odpowiadało, bo jestem niska, a wreszcie miałam dobrą widoczność, fotel wygodny, a zimą nie miałam żadnych problemów z podjechaniem pod górkę po śniegu. Paliło też ok. No można się przyczepiać do designu czy do jakości wykończenia wnętrza, ale mnie wtedy na tym nie zależało.
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999
0

12 Lip 2015, 15:00