Co myślicie o tym Passacie??? mam zamiar go zakupić.

16 Mar 2010, 12:28

Nad mercedesem c klasy tez sie zastanawialem ale czy czesci nie sa drogie? a ten passat [link do oferty na Allegro wygasł] to mi sie nawet podoba tylko rocznik mnie przeraza kurka to 13 letni samochod!

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 14:06 ]
Spodobał mi sie ten merolek [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ale czy to mozliwe zeby mial 186tys zrobione??? :shock:
supernakartur
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

16 Mar 2010, 14:35

Pasek się nie otwiera a merolek miał wjazd w dupę, przebieg też skręcony.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

16 Mar 2010, 14:46

w sumie to z tutejszych wypowiedzi wnioskuje iz nie ma szans kupic w polsce dobrego starszego auta! kazde jest skręcone i walnięte. załama :???:

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 14:57 ]
ok jeszcze cos takiego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] podobno bezwypadkowy i duzo porobione podobno.
supernakartur
Nowicjusz

16 Mar 2010, 16:23

Merol z linku jest nawet dwuodcieniowy :lol: a Saab według mnie mógł byc minimalnie bity z przodu jak i z tyłu.No taka to już jest polityka w Polsce ciężko o dobre auto.
Ostatnio edytowany przez Barol, 16 Mar 2010, 16:55, edytowano w sumie 1 raz
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

16 Mar 2010, 16:29

Saab wg. mnie wygląda ok. Na to, że z Mercem jest coś nie tak wskazuje już sama cena.
Ciężki bo ludzie naiwni i oczekują igiełek możliwie najtańszych, oczywiście z przebiegiem mniejszym niż 200tys. km no i dostają to czego oczekują a, że niewiele ma to wspólnego ze stanem faktycznym to inna sprawa.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

16 Mar 2010, 16:40

supernakartur napisał(a):w sumie to z tutejszych wypowiedzi wnioskuje iz nie ma szans kupic w polsce dobrego starszego auta! kazde jest skręcone i walnięte. załama :???:

Dziwisz się ? Polacy są sami sobie winni, że mamy taką nie inną sytuację. Jak u nas szuka się 10-12 letniego przykładowo Passata TDI w cenie do 15 tyś z przebiegiem broń Boże nie większym niż 200 tyś to czemu handlarz ma nie skombinować takiego samochodu żeby zarobić? Analogiczne przecież... Odwinie gdzieś ze słupa, co się da to wyprostuje, resztę wspawa z dwóch innych, nowy lakierek, korekcja licznika na magiczne 160 tyś i kupujący jest w przeciągu tygodnia.
A handlarze mają takie powiedzenie: znajdzie się głupi co kupi. I sprawdza się? Sprawdza.
Tylko ktoś kupi taką bezwypadkową igiełkę nieraz za kredyt albo odkładane długi czas pieniądze i będzie się dziwił bo sprzedający mówił, jaka to igiełka itd a Ty później się martw bo Twoja igiełka nie umie jechać w linii prostej, bo samoistnie pękają szyby z przodu co chwilka, bo nie daje nic wyważenie kół i ustawienie zbieżności i kąta bo opony dalej tnie jak szlak. Póki Polacy nie zaczną myśleć nic się nie zmieni. Przykro mi ale taka prawda. Pozdrawiam.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Volvo V40 R-Design - sportowa odmiana nowego modelu
    Na targach motoryzacyjnych w Paryżu po raz pierwszy zostanie zaprezentowana sportowa odmiana nowego modelu Volvo V40 - R-Design. Auto ze zmienionym zawieszeniem i topowym silnikiem T5 o mocy 254 KM, będzie rywalizować ze ...

16 Mar 2010, 17:04

Dobra rozumie sytuacje i polskie realia ale jak szukam aut u naszych zachodnich sąsiadów to w sumie na to samo wychodzi! Cena podobna i nikt mi też nie zagwarantuje stanu faktycznego licznika ani tego iż nie został on zdrapany ze słupa! Chce kupić w Polsce ponieważ nie mogę sobie póki co pozwolić na tygodniowy wyjazd. Głowa to już mi puchnie od tych aut.
Ok skoro ja wskazuje same knoty to może by mi ktoś zaproponował konkretny egzemplarz który miałby przybliżony przebieg i nie był w przeszłości 2 razy przygnieciony przez tira!?
supernakartur
Nowicjusz

16 Mar 2010, 17:23

Powiedz jakiego typu auta dokładnie szukasz,jaki silnik,nadwozie,cena itp, a i skąd jestes dokładnie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2010, 17:27

już pisałem kombi/sedan diesel na dłuższe trasy tani w eksploatacji do 16tys
supernakartur
Nowicjusz

16 Mar 2010, 17:29

Z całej Polski Cie interesują auta czy jakiś określony region??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2010, 17:30

cała polska, pojade wszędzie żeby tylko mieć już to z głowy!

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 17:40 ]
to moze takie A4 [link do oferty na Allegro wygasł] wiem ze silnik 2,5 niezbyt popularny ale jak całość?

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 17:50 ]
a moze ten pasek [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 17:51 ]
albo peugeot [link do oferty na Allegro wygasł]

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 17:55 ]
ta Lybra tez wyglada dobrze [link do oferty na Allegro wygasł]
supernakartur
Nowicjusz

16 Mar 2010, 17:55

[link do oferty na Allegro wygasł]

Wyglądają w miarę ładnie. Jeśli coś przeoczyłem proszę dopisać, ale wydają się w miarę ładne.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

16 Mar 2010, 17:56

a ta nie za tania? [link do oferty na Allegro wygasł]

[ Dodano: Wto Mar 16, 2010 18:02 ]
te A4 wszystkie bardzo ładnie opisane i sfotografowane ale prosze o wypowiedzi tutejszych ekspertów gdzie bite i czy skrecane?
supernakartur
Nowicjusz

16 Mar 2010, 18:04

Moje propozycje,szukałem ich troche czasu ale znalazłem takie które wyglądają wmiare przyzwoicie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

16 Mar 2010, 18:11

Polo i Cordoba z komfortem mają niewiele wspólnego a zainteresowany szuka komfortowego auta na długie trasy :wink: Ja rozejrzał bym się za 406 HDI- bardzo udany samochód z bardzo udanym silnikiem o czym świadczy duża popularność wśród taksówkarzy.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000