Co mysliscie o tuningowaniu auta

28 Gru 2006, 00:10

witam :p

Co myslicie o tuningowanu auta wizualnie ??
mam zamiar tuningowac moje autko.ponieważ musi sie wyrużnić na drodze...

jaedynie mnie to doluje że gdy przy sprzedazy autka nie dolice sbie do ceny tunigu... a mam zamiar wladowac w tuning. ok .15 tyś.

pozdrawiem
pawełek
Nowicjusz

Miejscowość: Częstochowa

29 Gru 2006, 11:40

POLECAM!!!!!!!!
Sam mam stuningowanego Nissana 350z i bardzo mi się to podoba.
15tys to możę jast dużo,ale naprawde warto
ppoollaarr
Początkujący

Miejscowość: poznań

29 Gru 2006, 11:46

To ma być tuning mechaniczny, czy stylistyczny? Jeśli będzie profesjonalnie wykonany(firma tuningowa, a nie "pod domem u pana Mietka") może to prznieśń zwiększenie ceny auta przy sprzedaży(ale raczej nie o cenę wszystkich części i pracy).
Według mnie warto, ale z pomysłem.
Czasami mam problemy, ale zawsze je rozwiązuję.
motomaniaczek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Końskie

29 Gru 2006, 16:07

Czy warto tuningować czy nie to sobie już trzeba samemu odpowiedzieć i jest to sprawa indywidualna, ale według mnie zawsze warto. Tuning w Polsce jest coraz bardziej znany i coraz częściej uprawiany.
A ile masz zamiar kasy władować i jakie modyfikacje wykonać to już tylko kwestia gustu noi zasobności portfela oczywiście. Trzeba przyznać, że dosyć często ludzie obwieszają całe auta spoilerami (ja tam nie mówie, że to głupie, ale bez przesady), przez co samochód często wygląda tylko śmiesznie, ale jednocześnie pogarsza się jego aerodynamika.
Ja osobiście kasę zainwestowałbym w modyfikacje silnika, potem zawieszenia wraz z superalufelgami ale i napewno tez częściowo na tuning wizualny.
Pozdrawiam serdecznie.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

05 Sty 2007, 20:41

Jasne ze warto ; ) auto nabiera charakteru.
Jezeli ja juz bym mial zaczac tuningowac jakis woz to zaczal bym od jego mocy, wieksza moc - > lepsze osiagi. Potem tuning optyczny.

Jestes posiadaczem jakiejs fury - > optycznie ztuningowanej tak, ze galy wylatuja ! ... A pod maska 1.1 Disel : P hehe ; P i porazka : D

Moc ; D :P 1 ; D potem optyczny T...
>Robinho< " A new king of army !!! "
eltimono`10
Nowicjusz

01 Lut 2007, 18:01

Jestem tego samego zdania ze warto ,tu koledzy juz mowili ze wyrózniea siei na drodze i jest super wizualne naprawde polecam ci !!!!!! :lol:
MITSUBISHI EVO
sponek
Nowicjusz

Miejscowość: Ostrów wlkp
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jazda na suwak - czy teoria idzie w parze z praktyką?
    Minął już ponad miesiąc od wejścia przepisów nakazujących jazdę na suwak. Sprawdziliśmy jak to wygląda w rzeczywistości poruszając się w Warszawie w godzinach szczytu czy faktycznie kierowcy respektują tą zmianę. Jazda ...

25 Lut 2007, 12:53

Tuning optyczny spoko ale pamiętaj że on idzie w parze z mechanicznym. Jak tu kolega wspomniał optyka full wypas a pod maską 1.1 diesel (porażka). Sam zakupuje Nissana Skyline GTR-R34, ale gołego na zewnątrz i w silniku bo nie lubie tunningowąć czegoś co już jest potuninngowane. I jak już masz zamiar tuningowac fure to musisz mieć oryginalny pomysł nie robić czegoś podobnego do auta kumpla który mieszka 3 ulice dalej tylko własną koncepcje musisz usiąść i w głowie to wszytsko obmyśleć potem idziesz do firmy tunningowej polecam jedna ale nie podam nazwy bo to będzie kryptoreklama i oni maja katalogi i w komputerze ci zrobią wizualizacje. Jesli masz wyobrażnie to tunniguj jak nie to sie nawet za to nie bierz bo twoja fure bedzie okropnie wyglądała.
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

25 Lut 2007, 12:58

tuning wizualny moim zdaniem to tak tuning wizualny to bardzo dobra rzecz tylko jakie auto
pietrzyk
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: sosnowiec

25 Lut 2007, 17:37

No właśnie pochwal się jaką fure chcesz tuningować. Może będe w stanie ci doradzić jakie elementy do niej przypasują 8) Czekam
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

05 Lip 2007, 01:46

Hmmmm Tuning Ok...ale nie wiejski tuning...pamiętaj...nie odwal wiochy
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

29 Lip 2007, 20:48

wlasnie.. wazne zeby nie przesadzic.. a moze wystarczy zrobic glebe wieksze alufelgi i troche chromowanych elementów.. ale zależy jakie auto..
P.S kolego lasty jaki rocznik skyline'a i ile dasz za gt-r'a bo z bratem sie rozgladamy za suprą albo skayem.. ale gt-r'y strasznie cenią na e-bayu
sory za offtop.. :twisted:
Death Angel
Początkujący

12 Sie 2007, 16:47

Wszystko zależy kto to robi i jak to robi można nawalić części i będzie to przypominało to choinkę a można podkreślić charakter samochodu. Np. z terenowki nie zrobi sie samochodu do wyścigów.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

12 Sie 2007, 22:15

Oczywiście ,że opłaca Tunignować auto i gdyby to nie była Polska zrobiłbym w autku profil z alusami 19.Mały spojler chyba ,że ktoś chce tuning wiejski..Progi to chyba normalne i możesz z tyłu szyby przyciemnane na light violet bardzo ładnie wygląda ...Wymienić lewarek ,kierownice ,pedały na sportowe .I co jeszcze dla tych którzy lubią walnąc jakiś płomień dać jakaś fajną tapicerke pasującą do koloru auta..Sportowy wydech i chyba tyle :)
It's nice to be important but is more important to be nice
soleQ
Aktywny

Miejscowość: kRk

24 Lis 2007, 21:17

Mam nadzieje że za niedługo skończy się moda na ,,tuning''
tomss20
tomss20
Początkujący

Miejscowość: kraków

24 Lis 2007, 23:33

Czemu chcesz żeby się skończyła???