Co na początek

24 Mar 2009, 16:35

jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich :D
mam pytanie: niedawno zdałem prawo jazdy i chce sobie kupić jakies niedrogie i mało awaryjne auto. nie znam sie na tym za dobrze wiec moze usłysze jakieś propozycje... z góry dziekuje ;))
glowacz
Nowicjusz

25 Mar 2009, 00:46

ale co Ty od nas chcesz dokładnie?
żebyśmy ci doradzili co kupić ? jak tak to powiedz co cie interesuje ile masz PLNów na to
czy chcesz zebys my ci powiedzieli na co trzeba zwrócic uwage przy zakupie?
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

26 Mar 2009, 08:55

no na zakup będe miał mniej więcej 5000 zł... i w tych granicach jakie są dostępne auta przu których nie bede miusał za duzo grzebać, i które mnie nie zawiodą jak bede musiał gdzieć jechać...
glowacz
Nowicjusz

07 Kwi 2009, 14:35

moje zdanie jest takie :
Jak zdałeś / zdałaś prawko to świetnie GRATULUJĘ szczerze - ale tak naprawdę nie świadczy to o tym że potrafisz dobrze jeździć - do tego potrzebne jest "doświadczenie" dlatego na początek jako 1 autko polecam coś co jest tanie w utrzymaniu, statystycznie bezawaryjne ;-) oraz takie, które w razie awarii i całkowitym unieruchomieniu nie będzie Ci żal kopnąć jeszcze z kilka razy ze złości ;-) moim zdaniem lepiej kupić jako 1 samochód coś taniego po to aby nabyć pewnych nawyków, umiejętności kierowania samochodem i po ok. 1, 2 lata kupić coś porządniejszego - ale to moje zdanie.
Polecam jakiegoś opla Corsę, może nie najbezpieczniejsze autko ale przynajmniej tanie w utrzymaniu a i awaryjność nie najgorsza ;-)
obecnie moja koleżanka jeździ już 4 miesiąc oplem corsa z 1995 roku - 1,4 benzyna i bardzo sobie chwali
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
adam-and1
Aktywny

Miejscowość: Katowice
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: szukam igły ;-)
Paliwo: Benzyna

11 Kwi 2009, 10:07

Masz rację, Corsa to spoko wozik, na pierwszy samochód jest bardzo OK, sto razy lepszy niż maluch czy tico.

Jednak też w kwestii doboru auta na początek brał bym bardzo kwestię bezpieczeństwa, nie wiem jak jest z tym w Corsie ale biorąc sobie priorytety na zakup to najpierw bezpieczeństwo, mały silnik i średnia masa auta - nie moze to być kloc ani mrówka.
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

11 Kwi 2009, 21:40

Myślę, że Opel Corsa jako pierwszy samochód będzie w porządku.
Volkswagen-y Golf lub Polo też były by spoko.

Pozdrawiam !
Dekkers
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Obłożona szlachetnym drewnem kierownica
    Drewniane kierownice są elementem często spotykanym w najdroższych autach klasy premium. Wykonuje się je zwykle metodą podobną do stosowanej przy produkcji uchwytów parasoli – przez gięcie podłużnych kawałków drewna w odpowiednio ...

13 Kwi 2009, 00:04

civic V 1.3
golf II (w tej cenie w super stanie)
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

13 Kwi 2009, 08:16

corsa,civic,golf II
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Kwi 2009, 09:26

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Kwi 2009, 14:35