Co najlepiej wymienić?

28 Lis 2010, 18:59

Cześć koledzy,kupiłem sobie ostatnio lancerka i zastanawiam się co najlepiej wymienić od razu.Mam na myśli filtry itp,olej to wiadomo<razem z filtrem oleju>no i na przykład filtr powietrza i pyłkowy kabiny,ale czy filtr paliwa też?.Bo wyżej wymienione filtry jestem w stanie sam zmienić,ale czytałem,że za filtr paliwa lepiej się samemu nie brać,no i drodzy koledzy napiszcie proszę co tam jeszcze pogmerać,żeby chodził jak zegarek,dziękuje z góry i pozdrawiam :cool:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

28 Lis 2010, 19:42

szczupak25 napisał(a):ale czy filtr paliwa też

Raczej wskazane zeby wymienic.Wiesz ile ma na nim najechane... :?: :?:
Nie mówie oczywiscie o rozrzadzie chyba ze znasz faktyczny jego przebieg od ostatniej wymiany/udokumentowany przez serwis/...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Lis 2010, 10:55

Przebiegu ma 160 000,rozrząd był robiony przy 135 000 razem z paskiem klinowym,a jak myślisz kolego?lepiej samemu ten filtr paliwa czy do mechanika? :roll:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

06 Sty 2013, 13:41

a co jest trudnego przy wymianie filtra? wykrecasz wyciagasz uszczelke dajesz nowa zakrcasz (nie az tak mocno zeby uszczelka nie wylazla bokiem) i jedziesz dalej :d chyba ze tam sa inne filtry nie wiem nie mam tego samochodu :D ale planuje kupic. polecasz go?
kravter
Nowicjusz

Auto: nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak bezpiecznie zaplanować wyjazd na narty?
    Dzięki zniesieniu części obostrzeń można już wybrać się na narty. W jaki sposób bezpiecznie przewozić sprzęt, jak dostosować styl jazdy do zimowych warunków i co warto ze sobą spakować na podróż w góry. ...