Co najlepiej wymienić?

28 Lis 2010, 19:59

Cześć koledzy,kupiłem sobie ostatnio lancerka i zastanawiam się co najlepiej wymienić od razu.Mam na myśli filtry itp,olej to wiadomo<razem z filtrem oleju>no i na przykład filtr powietrza i pyłkowy kabiny,ale czy filtr paliwa też?.Bo wyżej wymienione filtry jestem w stanie sam zmienić,ale czytałem,że za filtr paliwa lepiej się samemu nie brać,no i drodzy koledzy napiszcie proszę co tam jeszcze pogmerać,żeby chodził jak zegarek,dziękuje z góry i pozdrawiam :cool:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

28 Lis 2010, 20:42

szczupak25 napisał(a):ale czy filtr paliwa też

Raczej wskazane zeby wymienic.Wiesz ile ma na nim najechane... :?: :?:
Nie mówie oczywiscie o rozrzadzie chyba ze znasz faktyczny jego przebieg od ostatniej wymiany/udokumentowany przez serwis/...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Lis 2010, 11:55

Przebiegu ma 160 000,rozrząd był robiony przy 135 000 razem z paskiem klinowym,a jak myślisz kolego?lepiej samemu ten filtr paliwa czy do mechanika? :roll:
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

06 Sty 2013, 14:41

a co jest trudnego przy wymianie filtra? wykrecasz wyciagasz uszczelke dajesz nowa zakrcasz (nie az tak mocno zeby uszczelka nie wylazla bokiem) i jedziesz dalej :d chyba ze tam sa inne filtry nie wiem nie mam tego samochodu :D ale planuje kupic. polecasz go?
kravter
Nowicjusz

Auto: nie mam