Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Cichy77 napisał(a):Ciekawe jaka będzie cena takiej hybrydy? Wiesz może jaką moc będzie miał ten silnik?
Nie bardzo rozumiem sens pchania silnika trzycilindrowego bo z tego co doczytałem taki ma być o takiej mocy do hybrydy. Z założenia ma być to auto oszczędne ok, ale tak wyżyłowany silnik benzynowy w hybrydzie to moim zdaniem porażka. Hybryda powinna mieć prosty silnik bez doładowania taki z którym nie będziemy mieli problemów a tu od razu nasuwa się pytanie ile taki silnik pociągnie bo tam chyba tez jest turbina czyż nie?Rom33 napisał(a):T5 twin engine będzie miał 180
Tu nie chodzi tylko o zmianę oleju. ciekaw jestem jak zostało rozwiązane chłodzenie turbiny np. po ostrzejszym przyspieszaniu i zatrzymaniu na światłach gdzie najczęściej silnik spalinowy nie pracuje? Przypuszczam, że na to kiedy się on wyłącza kierowca nie ma wpływuRom33 napisał(a):Co do żywności to moim zdaniem spokojnie sobie poradzi takie rozwiązanie o ile zlamiemy zalecenia producenta odnośnie interwałow serwisu olejowego, nie co 30kkm a co najwyżej 15kkm
Ja rozumiem i cenie w Volvo bezpieczeństwo ale te napędy hybrydowe są dla mnie zastanawiające oczywiście spali takie auto mniej w mieście tylko tak jak pisałem wyżej ile trzeba będzie przejechać km żeby koszty utrzymania plus cena zakupu zrównały się?Rom33 napisał(a):polityka Volvo na najbliższe lata to przede wszystkim zero ofiar śmiertelnych podczas wypadków w samochodach Volvo oraz produkcja i sprzedaż tylko modeli hybrydowych lub elektrycznych
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLVO. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLVO