Co o tym sądzicie:) tuba czy głośniki :)

09 Wrz 2008, 10:40

czy radio JVC KD-G341 dobrze bedzie gralo z tymi glosnikami:

[link do oferty na Allegro wygasł]

lub

czy moze lepiej zamiast glosnikow w tylnej polce to umiescic tube?? mam seicento tak na marginesie i gosciu z salonu car audio powiedzial ze nie oplaca sie miec glosnikow i tuby w tak malym bagazniku...

a jak nie to jakie jeszcze polecacie glosniki czy tube??
PawianoweOko
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

09 Wrz 2008, 22:14

Ja ci polecam dobre okablowanie + te 1 głośniki hertz ponieważ , ostanio brat kupował do mazdy 323 wymienialiśmy tylne w drzwiach 2 sztuki + radio kenwooda 5x5watt a model nie pamiętam i grały super na zwykłych kablach
Jak kupujesz głośniki to zwracaj uwagę na moc RMS im większa tym lepsza.
EXAL
Aktywny
Awatar użytkownika

13 Wrz 2008, 23:41

dzieki wielkie:)
PawianoweOko
Nowicjusz

16 Wrz 2008, 17:07

a co powiecie na taki zestaw ??

PawianoweOko
Nowicjusz

16 Wrz 2008, 17:36

Albo sobie kup tubę ze wzmacniaczem, albo głośniki.
Tutaj masz tube + wzmacniacz + tweetery. Tuba + wzmacniacz, ok. Ale te tweetery zupełnie nie pasują. Tweetery kupujesz do głośników średniotonowych a nie do tuby! Po cholere ci bas + soprany jak środka wcale nie masz??
Pomijam już fakt, że to wszystko jest bardzo słabej jakości i dźwięk to też nie będzie z tego najlepszy:D.
Ale niestety realia są takie, że nie każdy może sobie pozwolić na jakiś super zestaw i ja to rozumiem :wink:
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

16 Wrz 2008, 18:35

Zgadzam się z kolegą wyżej,w tej tubie są niemarkowe głośniki, których jakość jest nieporównywalnie gorsza od głośników markowych, np. Pioneer'a czy JBL'a. Ja mam u siebie w Vectrze radio CD-MP3 Pioneer, wzmacniacz, tubę z głośnikiem JBL i 4 głośniczki Blaupunkta. Tylko tutaj trzeba liczyć się z dużym kosztem, ale jak ktoś stawia na jakość to nie można ciąć ceny.

http://www.ceneo.pl/1154775#pid=4171

To wszystko w promocji kosztowało mnie 1150 zł
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN

16 Wrz 2008, 23:17

kolego smakosz doceniam Twoja wypowiedz ale zrozum ze nie kazdego stac na taki sprzet :) ale te glosniczki dobre sa;D takie sobie kupie:)
PawianoweOko
Nowicjusz

17 Wrz 2008, 13:04

A jeśli szukasz czegoś tańszego, np. radia to polecam także pioneer'a, na wyjściu ma 4x50W MOS-FET, tylko że to radio nie ma wyjścia na wz,acniacz więc trzeba go podłączyć pod 2 kanały głośnikowe

A głośniczki mogą być mniejsze zależy do jakiego samochodu, bo jak moja Vectra duża to tam potrzeba potężnego nagłośnienia żeby cokolwiek usłyszeć

A głośnik do tuby musi być markowy, a ja w półeczke polecam jakieś na przyład 2 głośniki pioneera po 150W każdy czyli moc nominalna 50W
Smakoszek
Aktywny

17 Wrz 2008, 14:33

radio mam JVC KD-G341... samochod to seicento... ale dzieki za info:)
PawianoweOko
Nowicjusz

17 Wrz 2008, 17:40

No to mały samochodzik więc myślę że tuba baswa o mocy 600W i 4 głośniczki po 150W każdy wystarczy aby uzyskać świetne brzmienie
Smakoszek
Aktywny

24 Wrz 2008, 13:41

mysle ze tuba aktywna jest dobrym pomyslem, bo gra ladnie nawet przy slabym radiu... za niewielkie pieniadze mozna miec ladne granie, ja np. mam tube za 270 zl i radio pionner jeszcze na kasety 4x50 a gra jak zle
wokus
Nowicjusz

10 Paź 2008, 23:09

jesli juz to polecam skrzynie ZAMKNIETA na glosniku JBL GTO 1202D-nic lepszego! zagra Ci kazdy bas i to bedzie DZWIEK a nie badziewiaste dudnienie z tuby! pozdro :)
maciekx87
Nowicjusz

Miejscowość: kolo