Co po Audi 80? 3-5 Tys.zł.

04 Wrz 2019, 23:35

Kao napisał(a):Słuchaj nie każdy ma tyle hajsów co Ty

No ale jeżeli ktoś płacze nad 80ką sprzedaje idealną e10kę bo olej brała to wierzysz w udany zakup a potem w normalny serwis b5ki... :ok:

Więc moż faktycznie lepiej odłożyć kasę kupić coś prostackiego ale nowszego.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
0

04 Wrz 2019, 23:49

a za 10-12k co kupisz? to samo, tak samo będzie wymagało inwestycji
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

05 Wrz 2019, 00:03

Kao napisał(a):a za 10-12k co kupisz? to samo, tak samo będzie wymagało inwestycji

Kao ale o czym my mówimy? Ktoś sprzedaje w idealnym stanie e10kę która czynności serwisowych wymagała 1/100 takiej b5ki a teraz zastanawia się czy passek b5 będzie ok?

Pewnych aut trzeba sporo czasu szukać ale w końcu się znajdzie...

I żeby nie było sam łacham stare auta i robię aktualnie około 6-7k.km.miesięcznie...no ale trzeba mieć wizje :D
szybki
Moderator - Tuning

0

05 Wrz 2019, 00:08

Kao,
widzisz różnice pomiędzy tymi autami?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

dlatego pisałem o tym że trzeba by mieć budżet z 3 razy większy, owszem nie każdy ma tyle hajsu ale to wtedy nie zmienia się auta bo nie ma możliwości.
Kafarr
Początkujący

Prawo jazdy: 17 06 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford Focus mk2
0

05 Wrz 2019, 00:10

coś się uczepił tej e10 było minęło. Przy gruzach to kwestia szczęścia czasami możesz kupić za 5 i nic nie wkładać i możesz kupić za 15 co od mechanika nie bedzie wyjezdzać tak jak Touareg mojego klienta odemnie a kupiony za 7k euro :ok:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
0

05 Wrz 2019, 00:28

:piwo:
Kao napisał(a):Przy gruzach to kwestia szczęścia czasami możesz kupić za 5 i nic nie wkładać it

No to chyba norma tylko wtedy lepiej mieć coś prostego niż bardziej skomplikowanego i obarczonego nowoczesnością typu obsrany zawias gdzie ciągle gra orkiestra... :mrgreen:
Kao napisał(a):możesz kupić za 15 co od mechanika nie bedzie wyjezdzać tak jak Touareg mojego klienta odemnie a kupiony za 7k euro

Co do touarega to nic nie napiszę... teraz muszę jednego pomóc sprzedać tylko że w skórze cajena bo właściel bierze ode mnie markę wis jaką :D

Zresztą touareg akurat nie ma znaczenia ile kosztował zawsze będzie to samo.
szybki
Moderator - Tuning

0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza za kierownicą - jak ją bezpiecznie przetrwać?
    Upalne letnie dni często kończą się gwałtowną burzą. Wnętrze samochodu jest wtedy raczej bezpiecznym miejscem, mimo to jazda w takich warunkach pogodowych może być bardzo niebezpieczna. Zagrożenie stanowią nie tylko silne ...

05 Wrz 2019, 09:49

Kao napisał(a):rzy gruzach to kwestia szczęścia czasami możesz kupić za 5 i nic nie wkładać

O to to!
Niestety to audi jest już moim 5-tym gruzem z kolei.
Także, limit na dobre gruzy już niestety wyczerpałem.
Dotychczas miałem mega szczeście do blacharki i do samochodów w które mało w które musiałem wkładać (z wyjątkiem bmw).
Audi na własne życzenie kupiłem w takim stanie, bo wyglądało jeszcze gorzej w dniu zakupu, także wiedziałem na co się porywam bo nic nie było tuszowane.
Temat jest do zamknięcia, bo podjąłem jednoznaczną decyzję że czas na coś droższego za budżet około 20 tysięcy gdy dozbieram taką kwotę, dotychczas mój obecny "gruz" musi mi wystarczyć na podróże i dojazdy do pracy.
Pozdrawiam :)
mateo199214
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 48
Prawo jazdy: 31 07 2012
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi 80 2.0ABK B+G Climatronic
Silnik: 2.0 ABK
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993
0

05 Wrz 2019, 10:25

Jak już wsadziłeś 4k w tę 80-tkę, to może lepiej ją zostawić? Zawsze to sporo już zrobione. A kupisz inne, to drugi raz to włożysz i jeszcze ubezpieczenie. Bo nie zmieniasz na nowszy, tylko na taki sam tani i dość wyeksploatowany.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi
0

05 Wrz 2019, 12:16

Tak więc zamykam temat.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0