Musze przyznać że jednak macie racje, diesle strasznie tzymają cene, obejrzałem już dwie benzyny 1.8 i 1.8 T, i 3 diesle. Jak jest passat w dieslu "od Niemca" w cenie ok 18tys zł (bez opłat) (zreguły 97-98 ) auto jest kosmicznie "wytłuczone", da sie zauważyć po wnętrzu tego samochodu, powycierane i zmeczone, osobiscie nie chciałbym kupic takiego auta. Za w miare dobry egzemplarz trzeba dac ok 21-23 tys zł ( rocznik 98-99). Natomiast benzyna to jakby inna bajka tego samego auta, oglądałem sprowadzanego passka 1.8 z '98, ładny na felgach VW, jedynie bez climatronic
![Sad :(]()
lakier nie zmeczony, dodatkowo ładne jasne wnetrze, praktycznie jak nowe (albo bylo tak dobrze wyprane, albo poprzedni wlasciciel jezdzil tylko w weekendy
![Smile :)]()
), podobnie inna benzyne 1.8 T ztymze ten egzemplarz byl z '96 ale w skorach!! . I za cene 18tys to mozna miec juz ladna benzyne z 97-98, a nie wytluczonego dieselka, ale wszystko pcha mnie w strone diesla :/ jednak chcialbym zeby to byl diesel, ekonomia.... jechalem juz 1.8 i niestety bez turbo chodzi podobnie jak ten 1.9 TD ztymze nie ma tej turbodziury ponizej 2000 obrotow. Ciagle sie zastanawiam, jedyny sens w kupnie tego auta w dieslu to dobry zadbany egzemplarz dlatego skladam kase i ogladam, benzyny naprawde kusza ale niestety cena paliwa.