Co polecicie do 35 tyś

13 Lut 2010, 11:40

Witam
Planuje kupno auta do 35 tyś. Chce by był to dizelek do 2 litrów pojemnosci i zeby miał te przynajmniej 110-115 koni ;)
Minimalnie 05 rok i maksymalnie 140-150 tys przebiegu. Nie chec zajezdzonego trupa , albo sprowadzonychz holandi auto które maja naśmigane nawet 300t ys z cofnientym przebiegiem.
Myślałem nad takimi autami :
- skoda octavia
- opel zafira b
- opel vectra
- toyota avensis
- mazda 6
- vw touran
- vw golf plus

Chocdzi mi oczywiscie by auto było bezawaryjne , wygodne w trasie bo czasem podruzuje po polsce , w miare oszczedne no i .. miało trwały silnik. Mam obawy przed dizlami renówki i forda , sa bardzo delikatne co do paliwa , czesto padaja wtryski itp
Co polecicie jakie za i plusy podacie ?

ps. szukałem w wyszukiwarce , niestety nie znalazłem ciekawych odpowiedzi
Pozdrawiam i zapraszam do komentowania !
dziemian
Nowicjusz

Miejscowość: podlasie

13 Lut 2010, 12:30

Z Holandii to majo nawet 500tys przebiegane :mrgreen:
ja bym wybrał
- vw touran
- vw golf plus
to może być dobre..
seat toledo :razz:
[link do oferty na Allegro wygasł]
musi być w dieslu ? :neutral:
w benzynie możesz dostać coś fajnego :wink:
ja wychodzę z założenia ze wszyscy majo diesle to ja mam benzynę ale nie w gazie :wink:
janow4
Początkujący

Miejscowość: mława

13 Lut 2010, 17:43

benzyna jest troche drozsza w uzytkowaniu , pali wiecej i jest droższa tu jest dla mnie minus. Lubie jezdzic dizlem , fajny moment , elastycznosc.

Ktos więcej sie wypowie ? a dokładniej na temat mazda 6 , avensis , zafira , turan ? co powiecie o tych czterech autach ?
dziemian
Nowicjusz

13 Lut 2010, 18:15

Jeśli jeździesz dużo po Polsce i żeby silnik nie padł w czasie drogi to Opel Vectra i Toyota bardzo wytrzymałe auta przedewszystkim Toyota. Raczej w te VW bym odpuścił. Bo Golf Plus nie nada się do jazy po (naszych) :lol: drogach przy dalszej wyprawie,

[link do autogielda.pl wygasł]

Toyoty nie znalazłem (na dzień dzisiejszy)jak coś znajde to prześle
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

13 Lut 2010, 20:58

[link do oferty na Allegro wygasł] to jest moim zdaniem super auto na długie trasy moze ci sie spodoba moze troche słaby ale radzi sobie
arteksaxo
Nowicjusz

Miejscowość: kraków

14 Lut 2010, 00:33

C4 ładne ;) tylko te 90 km to troche odstrasza :P a co do tej vectry ... ona kosztuje tyle bez vatu ;)
A co powiecie na pomysł kupna kia ceed ? 1.6 crdi 115 KM ? jak te silniczki sie sprawóją i może wiecie jak tam te problemy z lakierem ? do którego rocznika one wystepują ?
dziemian
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW Caddy BiFuel z fabryczną instalacją LPG
    Volkswagen Caddy dzięki wielu wersjom nadwozia, szerokiej gamie silników i dwóm rozstawom osi, jest niezwykle uniwersalnym samochodem. Świetnie sprawdzi się jako auto użytkowe w pracy, jak i jako samochód ...