Co powiecie o Seacie?

24 Cze 2011, 18:12

Tak jak w temacie, jestem zainteresowany waszymi opiniami dotyczącymi Seata Cordoby i przy okazji tego konkretnego autka?

[link do Otomoto wygasł]
dominiqs
Początkujący

Miejscowość: Trzebnica

25 Cze 2011, 11:50

No cóż, na dobrą sprawę Seat to jest Volkswagen, tylko pod marką Seata (słynna reklama - Niemiecka jakość, Hiszpański Temperament). Z tego co słyszałem to Seat Cordoba jest dobrym autem, w miarę tanim w użytkowaniu i nie żarłocznym na paliwo (przynajmniej ON), natomiast nie wiem, jak jest z częściami zamiennymi, gdyż ten I FL, gdyż jest to model przejściowy,więc nie wiem....

Co do egzemplarza który przedstawiłeś, wygląda fajnie, tylko zastanawiam się czy nie był bity w dupę gdyż jest jak na moje oko duża szczelina między klapą bagażnika a resztą karoserii...do Bolesławca masz w miarę niedaleko więc jechać i zobaczyć zawsze możesz....może przy dobrych wiatrach za 9-9,5 k uda Ci się zbić cenę.
mumingo
Aktywny

Miejscowość: Trzebnica/Wrocław

25 Cze 2011, 23:44

dla mnie liczy się estetyka zewnętrzna jak i wewnętrzna autka, co przyznam szczerze w Seacie bardzo mi się podoba. O awaryjności tego auta rozmawiałem z kilkoma znajomymi mechanikami, którzy polecali mi to autko, jako alternatywa np do Golfa 4, Ibizy, czy np Fiata Stilo. Tylko chciałbym zapytać o opinie jeszcze innych forumowiczów:)
dominiqs
Początkujący

Miejscowość: Trzebnica

26 Cze 2011, 09:02

Ja już sie kiedyś wypowiadałem,ten Seat z linku nie podoba mi sie wizualnie (te tylne światła są kosmiczne).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

25 lat SKODY Favorit
    SKODA Favorit, jeden z najważniejszych samochodów w historii marki, w tym roku obchodzi swoje ćwierćwiecze. Model ten zadebiutował podczas 29. Międzynarodowych Targów Przemysłowych w Brnie w 1987 roku. Pierwszy ...