Co robić Nissan almera n16 1.5 lpg?

20 Mar 2017, 22:15

Witam!
Tydzień temu w niedzielę kupiłem nissana almere 1.5 lpg po ciemku. Wiem, że tak się nie robi, ale wyszło to na wielkim spontanie, gdy jechałem po jakąś zniszczoną Vectre. Była już trupem, mniejsza o to! Obczailismy przy drodze z powrotem tego nissana i blacharsko był super! Zadzwonilismy, bo chcieliśmy się dowiedzieć za ile chcą go sprzedać! Na ogłoszeniu było 4900, ale poszedł za 4400 xd nie mieliśmy tyle kasy przy sobie, więc umówiliśmy się na jutro! Później typek dzwoni, że ktoś wykłada już pieniądze na stół i co ma robić, dobra too przyjeżdżaj Panie i dobijamy targu, jak przyjechał to myślelismy, że sprawny! A tu psikus potem! Okazało się, że sprzęgło i skrzynia do wymiany! Drążki wygniecione! Jestem jeszcze ciekaw, czy jakieś łożyska nie są powalone, czy coś innego! Mój problem polega na tym, że nie wiem za bardzo co robić. Naprawić tą skrzynie i sprzęgło i sprzedać go, czy naprawić i jeździć!? Auto ma prawie 340 tyś przebiegu! Błagam o dyskusje i wyrażenie swoich opinii na ten temat! :)
Elgriko22
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2015
Auto: Nissan Almera n16
Silnik: 1.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

26 Mar 2017, 21:33

Sprzedaj tego trupka bo i tak dojście z nim do używalności wiąże się ze sporą stratą kasy.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

28 Mar 2017, 11:58

Jeżeli tylko skrzynia i sprzęgło do wymiany, a silnik jest sprawny i reszta też to wsadzisz około 1000zł i wtedy nie warto sprzedawać tylko jeździć jak blacharka jest ok.

Musisz dokładnie sprawdzić co trzeba w nim zrobić i policzyć koszty bo może się okazać że trzeba w niego wsadzić drugie tyle co zapłaciłeś więc wtedy to się nie opłaca i lepiej taniej nawet go sprzedać i kupić coś w lepszym stanie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Kwi 2017, 18:13

Kup to auto za 4400 zl a potem oddaj na zlom za 700.Trzymaj sie jednej zasady, jesli kupujesz auto musi byc sprawne na tip top, niesprawne masz na Szrotach.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)