Co sądzicie Mercedes z pierwszej ręki

17 Mar 2017, 17:49

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Witam co sądzicie o tym samochodzie, samochód głównie mi się przyda do miasta.
krzysiek0591
Nowicjusz

Auto: nie mam
0

17 Mar 2017, 19:14

Cena bardzo niska jak na W204 z polskiego salonu. Kierownica paskudnie obszyta, więc w ten przebieg bym nie wierzył. Do kontroli łańcuch rozrządu, bo był wadliwy w tych silnikach.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

17 Mar 2017, 20:01

Łańcuch bardzo trudno jest oszacować - lepiej wymienić, ale faktycznie jest to jakiś punkt w tym samochodzie.

Kierownicę faktycznie ktoś partacko obszył i pierwsze pytanie jest - dlaczego to zrobił, ale auto posiada książkę serwisową prowadzoną na bieżąco, więc powinno być łatwiej dojść, czy nie jest to jakiś ulep.

Z racji ceny (w końcu to sporo pieniędzy) polecałbym mimo wszystko udać się do ASO, gdzie zczytają błędy i sprawdzą najważniejsze punkty tego samochodu.
Autotesto
Początkujący

Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie posiadam
0

17 Mar 2017, 20:03

1. właściciel napisał na forum, że plastik na kierownicy się wytarł - dlatego jest obszyta, wystarczy wklepać VIN w szukajkę
2. ile miałaby kosztować taka bieda-edyszyn, żeby nie była "tania"?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
0

17 Mar 2017, 20:33

Super, dziękuję za odpowiedzi :)
Mam jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników tego forum planuję zakup samochodu do 35-40 tysięcy, po przejrzeniu tego forum postanowiłem zakup silnika benzynowego z tego względu, gdyż rocznie nie przekraczam 15 tysięcy km :) Samochód chciałbym wygodny, elegancki i z klasą :)
Jestem oczywiście przygotowany na koszty eksploatacji, więc też chcę kupić taki samochód który kupuję od serca, i będę miał frajdę z jazdy, a nie tylko patrzenie na ewentualne koszty, bo koszty w samochodach używanych zawsze muszą być to jasna sprawa :) Pozdrawiam i liczę na dalsze odpowiedzi :)
krzysiek0591
Nowicjusz

Auto: nie mam
0

17 Mar 2017, 20:56

Masz dwie fajne opcje ze świetnym stosunkiem jakość/cena/rocznik. Citroen c5 i laguna mk3
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, uważaj na dzieci!
    Część uczniów jeszcze w tym tygodniu chodzi do szkół, a w piątek będzie zakończenie roku szkolnego. Dla kierowców oznacza to konieczność zachowania wzmożonej czujności. Co roku najwięcej wypadków ...
    Silnik wysokoprężny 1.6 CDTI - Opel
    Nowy silnik wysokoprężny 1.6 l zapewnia najlepsze w swojej klasie osiągi we wszystkich kluczowych parametrach. Został wprowadzony w modelu Zafira Tourer i docelowo zastąpi obecną jednostkę 1.7 l i wersje 2.0 l o niższej mocy ...

17 Mar 2017, 22:02

Masz już jeden swój temat, pytaj w nim. Nie zakładaj kolejnych do każdego jednego samochodu.

Zamykam
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004