Co sądzicie o 207 RC?

11 Lip 2011, 08:27

Witam!

Poszukuję dla siebie samochodu spełniającego konkretne wymagania, a mianowicie:
-Mały,
-Oszczędny,
-Dynamiczny,
-Nie rzucający się w oczy (nie chcę żeby go ukradli jak ewentualnie będzie stał na parkingu),
-Do 40 tys.,

I tak oto znalazłem przypadkiem Peugeota 207 RC, który wydaje się idealnie spełniać moje wymagania. Jak sądzicie ten samochód to dobry wybór (w teorii pali 10l w mieście, więc tyle co mój obecny samochód, ma 175 KM, jest mały i da się dostać rocznik 2008 do 40 tys.)?

Proszę o skomentowanie takiego wyboru, ew. zaproponowanie czegoś podobnego. Proszę jeszcze o informacje odnośnie kosztów eksploatacji takiego samochodu - jak to jest z częściami do niego, czy są drogie?

Z góry dziękuję,
Nihli
Nihli
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

11 Lip 2011, 08:35

Tu masz test tego auta: [link do AutoGaleria wygasł]
Przede wszystkim musisz dokładnie je sprawdzić, patrzyłem przed chwilą na otomoto, jest jeden RC 2007r po jakiejś przygodzie(nie ma zaznaczonego, że bezwypadkowy) za 46tys. zł a reszta to jakieś sprowadzone trupki za jeszcze mniejsze pieniądze.
Wybierz ten który był najmniej rozbity w przeszłości.
Ja bym jednak bał się w to ładować, to szybkie auto a sprowadzone są naprawiane przez handlarzy najmniejszym kosztem, to może się okazać niebezpieczne dla życia jeśli będziesz chciał ten samochód wykorzystywać zgodnie z przeznaczeniem.
Nie lepiej dołożyć trochę i kupić nowe Twingo RS?
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

11 Lip 2011, 16:20

A jakie są jeszcze możliwości poza Twingo RS? Tzn. samochody spełniające podane parametry?
Nihli
Nowicjusz

11 Lip 2011, 21:53

No jest jeszcze wiele możliwości :)
Renault Clio
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Fiat GP
Seat Leon
Opel Corsa
Mini
Mazda 3

Linki są poglądowe ;)
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz

12 Lip 2011, 17:05

Wszystkie z tych samochodów są jednak znacznie większe od Twingo, a ja w tym momencie pytam o samochód rozmiarów Renault Twingo ale z podobnymi/lepszymi parametrami. Są jakieś ciekawe propozycje w tym segmencie?
Nihli
Nowicjusz

12 Lip 2011, 20:21

Dobra, pomyślałem, że mogą być też trochę większe :)
Jeżeli chcesz aż takiego malucha, to nic innego oprócz Twingo mi do głowy nie przychodzi.
piotreq
piotreq
Zaawansowany

Miejscowość: Bydgoszcz