Rozbawiłes mnie, dzięki
Tak siedzę w Volvo już kilka lat, wiem jak te auta się sprzedawaja, wiem kto je kupuje, wiem ze tanie mięso psy żera a dobre auto kosztuje.
Niestety to nie moja firma, nie pracuję u nich, nie mam wspólnych interesów. Tak samo nie sprzedaje samochodów tylko pomagam je kupić a to zasadnicza różnica a na dodatek bez zobowiązań, prowizji itp. nie jestem też na garnuszku Volvo, mam swoją dobrą pracę ktora zabezpiecza moje życie. Powiedz mk która firma przetrwa teraz konkurencję bazując na praktykantach? Umowy z ubezpieczycielami mają z reguły ASO i te trzepia kasę.
Nie za bardzo wiem o jakim zlomie mówisz gdyż ogromna większość "złomu" licytuja ludzie ze wschodu, auta droższe z małymi uszkodzeniami trafiają do PL, inny budżet inny klient. Sam licytowalem XC60, niestety przebito mnie, auto poszło za 7700$ + koszt opłat, transportu oraz naprawy na oryginalnych częściach (tylko blacharka) w profesjonalnym serwisie (specjalizujacym sie w odbudowie samochodów zabytkowych) oraz dostosowania do wymogów EU, całość w najczarniejszym scenariuszu zamknęła by się w 70k a identyczne auto również z rynku USA po odbudowie na rynku chodzą po 105-115k. Tak jak pisałem to temat rzeka ale mozliwy do zrealizowania, trzeba się naprawdę solidnie do tego przygotować, środki, serwis, części, zaplecze, zgrac w czasie. Co do samego auta, zdobyłem raport carfax i opinię rzeczoznawcy, wszystko się zgadzało, co ciekawe znalazłem też raport policji ze zdarzenia w którym auto ucierpiało, zrobionego dla ubezpieczyciela. Jak się ma trochę czasu, chęci to można sporo rzeczy znaleźć.
Oczywiście każdy ma na ten temat swoje zdanie, moje jest takie, że nie skreślam aut z USA gdyż dość często mają małe szkody a ze względu na wysokie koszty serwisu, części w USA ubezpieczyciel woli sprzedać auto niż je naprawić. Szczególnie dotyczy to aut wyprodukowanych w EU.
Wiem że każdy handlarz lubi szybki zysk który nie brudzi łapek, i dobrze skoro jest klient
dotyczy to wszystkich, importerów, komisy, salony z nowymi autami.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.