Co sądzicie o BMW 4 gran coupe z Usa

10 Kwi 2020, 14:03

Witam, jestem dumnym posiadaczem e60 ale mam możliwość sprowadzić BMW 4 gran coupe z 2014r, 2015r. Z USA lekko uszkodzony oczywiście cała historia auta z carfaxem z fot przed i po naprawie dostępny dla potencjalnego nabywcy, ale teraz pytanie do was czy ktoś się orientuje jak jest ze sprzedażą tego modelu ewentualnie co się najlepiej sprzedaje prosiłbym o podpowiedź osób które są w temacie.
tomasze60
Obserwowany

14 Kwi 2020, 12:43

Jak dasz dobrą cenę to na pewno się sprzeda :) Takie modele są dosyć chodliwe z racji na swój wygląd i trochę większą funkcjonalność od typowego sedana.

Policz koszty sprowadzenia, dostosowania do naszych przepisów i naprawy. Do tego weź średnią cenę takiego modelu i pomniejsz ją o jakieś 10% i jeżeli wyjdzie ci że jesteś jeszcze do przodu to można pomyśleć o takim samochodzie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

14 Kwi 2020, 13:37

Ja bardzo krótko i na temat :)
Z doświadczenia wiem, że w tym całym carfax informują potencjalnego nabywcę o tym co po prostu chciałby przeczytać. Czyli, że auto cud, miód i orzeszki..
W dobie obecnej sytuacji śliski temat na sprowadzenie auta zza oceanu, bo wiadomo..
ALE ogółem bmw z USA dobrze się w PL sprzedają pod warunkiem, że nie będziesz chciał od razu na aucie przyrobić 150% :)
Mam kilku handlarzy zaobserwowanych jak liczyli manko jak tylko postawił auto na placu - a finalnie przyrobił na nim parę złotych.
ArKL
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS 430 - prekursor serii F
    Był 2003 rok, w kalifornijskim Huntington Beach ekipa mechaników Rod Millen Special Vehicles przygotowywała pokazowy egzemplarz Lexusa IS do targów SEMA. Ostatecznie z warsztatu wyjechał sportowy sedan z V-ósemką ...