Co sądzicie o internetowych sklepach motoryzacyjnych?

13 Lis 2012, 10:07

Ja sobie chwalę takie rozwiązanie z dwóch prostych powodów. Otóż w sklepie internetowym części można kupić znacznie taniej niż w normalnym sklepie, nie mówiąc już o cenach części u mechanika, którzy bardzo często dorzuca sobie jeszcze swoją marżę... Po drugie jest to wygoda i oszczędność czasu, zamawiam przez Internet i kurier mi przywozi części pod drzwi mieszkania. Potem zanoszę tylko do mechanika i git. Jeśli kogoś to interesuje to korzystam ze sklepu e-autoczesci24. Mają tanio i nie trzeba długo czekać na realizację zamówienia.
siwy132
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 03 1953
Auto: audi a3
Silnik: 1.6
Paliwo: Diesel
Typ: MPV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Gru 2012, 01:09

Sklep internetowy jest narzędziem, które robi reklamę, ułatwia dostęp do oferty, umniejsza trudu obsługi zamówienia i zaoszczędza klientowi i sprzedającemu czas. Dla mnie sklep online to nieodzowna forma komunikacji z klientem. Można ją traktować równoznacznie, jeśli dokładnie wiemy czego szukamy. Jednakże nie zastąpi nam ona konsultanta na telefonie, który na pewno doradzi, jeśli szukamy czegoś na własną rękę. Jak do tej pory mam bardzo dobre doświadczenie z hurtowniami i sklepami z częściami samochodowymi.

Także wspieram realizacje wirtualnego sklepu i życzę powodzenia!
Pozdrawiam forumowiczów!!! :ok:
Aircar
Obserwowany

Auto: Nie mam

16 Paź 2013, 10:52

sklepy internetowe myślę, że są ok. Taniej można wiele rzeczy dostać np. ja ostatnio kupiłam tanio worki na opony w firmie NEOPAK
linka
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 02 1994
Przebieg/rok: 18tys. km
Auto: volvo
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2010

30 Paź 2013, 10:33

Czesto w sklepie internetowym czy na jakis portalach z ogloszeniami mozna znalezc o wiele tansze czesci i nie tylko, niz w 'normalnych' sklepach.
Ukas
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 06 2000
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Rover 25
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

30 Paź 2013, 21:37

Ja już wiele razy pisałem, że oleje oraz filtry kupuje w internecie a dokładnie na stronie [reklama] przede wszysttkim taniej ale i wygodnie. Co do częsci to jeszcze nie kupowałem, bo zawsze robił to za mnie znajomy mechanik, ale gdybym miał to zrobić to nie miałbym najmniejszych obaw.
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

10 Gru 2013, 21:36

JEstem po kolejnej przesyłce z tego sklepu, tym razem zamawiałem filtry oraz smary, oczywiście znów jestem zadowolony. przesyłk ekspres, ceny naprawdę uczciwe, oby tak dalej, Póki co jeszcze nigdy się nie zawiodłem.

Serdecznie polecam
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator czasu podróży
    Kalkulator czasu podróży może być przydatny dla osób planujących dłuższe trasy, w tym wakacje, wyjazdy służbowe czy też przeprowadzki. Dzięki kalkulatorowi, można oszacować, ile czasu zajmie dana trasa i zaplanować ...

19 Gru 2013, 18:43

Ja też nie narzekam. Wiadomo są sklepy i sklepy. Trzeba dobrze trafić. Ważne, żeby obsługa sklepu była kompetentna i potrafiła w razie czego dobrze doradzić. Oczywiwiście duży asortyment też jest istotny. Może "moto rabat" Kupuje od nich ostatnio - mają dość konkurencyjne ceny. Zawsze troszkę taniej niż w sklepach tradycyjnych.
SEBA33
Obserwowany

Auto: AudiA4
Silnik: 1,9 TDI

03 Sty 2014, 14:25

Sklepy internetowe tak samo jak stacjonarne są różne. Droższe i tańsze z lepszym i gorszym asortymentem. Ja ostatnio robiłem zakupy tu: normfest.pl i jestem zadowolony. Terminowo, zgodnie z opisem.
maciekluka
Początkujący

Auto: renault laguna

03 Sty 2014, 20:06

Jeszcze nigdy nie korzystałem ze sklepów internetowych przy kupowaniu części zawsze otomoto gratka lub allegro.
ivoq
Nowicjusz

Auto: Audi

09 Sty 2014, 11:24

Ja nie muszę korzystać bo mam znajomego w sklepie motoryzacyjnym i części mam po kosztach. Tańsze nawet niż w necie.
carman88
Nowicjusz

Auto: a4

15 Sty 2014, 15:55

Znacie może jakiś tani sklep motoryzacyjny online?
maciekluka
Początkujący

Auto: renault laguna

16 Sty 2014, 10:01

Ja kupowałam tu: normfest.pl Mają niskie ceny, dostawa jest błyskawiczna, a towar zgodny z zamówieniem. Polecam serdecznie ten sklep.
zosia876543
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 11 1973
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Audii
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005

25 Sty 2014, 13:27

Myślę, że sklepy online to naturalna odpowiedź na rozwój Internetu. Ja od dawna robię zakupy na "motorabat". Znajomy mi polecił - ceny dość konkurencyjne w stosunku do sklepów stacjonarnych więc dlaczego nie kupować?
marcin444
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 04 1975
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: nie mam

28 Sty 2014, 12:38

Ja zawsze kupuje w sklepach internetowych bo zazwyczaj jest taniej niż w stacjonarnym sklepie
mijagi
Obserwowany

Auto: a4 b5

28 Sty 2014, 13:00

też ostatnio kupowałem części w sklepie internetowym. Wyszło 40% taniej niż w dotychczasowym stacjonarnym :) Tylko najgorzej zawsze dobrać parametry ... poza tym przy starszych samochodach niektóre elementy były całościowo wymieniane i np. są inne niż "katalogowe"
alfarthur
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 06 05 2009
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: golf II
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 1985