Co sądzicie o jeżdżeniu na oleju opałowym

28 Gru 2010, 11:12

jak cie Państwo okrada to się do Zimbabwe wyprowadź, tam podatki są niższe a nawet możesz dostać zwolniony z płącenia w ogóle,
uwielbiam takich co najlepiej by nie płacili podatków ani nic, ale do socjali i narzekania jak to źle w Polsce pierwsi
Kto ja się pytam Kto zabrania zarabiać ci więcej? i nie wiem jakim cudem wyliczyłeś że przeciętny polak zarabia poniżej 1400 PLN :mrgreen: nie podoba się podejrzewam że Luksemburg stoi otworem, czemu się nie przeprowadzisz? dopiero byś narzekał że cie państwo okrada, bo nasze podatki w porównaniu do ich podatków to jałmużna :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

28 Gru 2010, 19:02

to ślizgi temat ORMO czuwa
zajxt
Początkujący

Miejscowość: chruszczewka

09 Sty 2011, 20:04

ja wtrącę,że paliwo w luxemburgu jest na pewno tanie,byłem w te wakacje i jest masakra,w Holandii gdzie mieszkam litr kosztuje<benzyny>prawie 1,6 euro a w Luxemburgu od 1,18 w zwyż :lol:

[ Dodano: 9 Styczeń 2011, 20:08 ]
z tymi podatkami to racja,w Holandii posiadanie półtora tonowego disela to wydatek około 3500euro rocznie :shock: <podatek drogowy od wagi samochodu plus ubezpieczenie>także w Polsce jest pewnie taniej>
BVB GÓRĄ!!!!!
szczupak25
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Den Haag

11 Sty 2011, 14:19

OO nikt nie podrabia, a ON? polska to jedyny kraj jak koncern wezmie kase za licencje to ich nie obchodzi co "orlen, shell, lotos" leja z dystrybutora
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

11 Sty 2011, 15:22

a cóż tu podrabiać?? w polsce tylko jedna firma produkuje ON :mrgreen: i oprócz LukOilu wszyscy leją do baku orlenowski ON (czasem z dolanymi różnymi syfami) i tyle :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

11 Sty 2011, 19:20

ja jeszcze znam rafinerje gdanska(lotos), po co prywaciazowi stara cysterna jakie czesto stoja na w/w stacjach? skoro orlen przywozi swoim transportem
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...

12 Sty 2011, 10:39

rafinerii jest kilkanaście ale właściciel jeden :mrgreen:
a prywatnej stacji czasem taniej utrzymywać własny transport niż brać od hurtownika
pocieszny
Forumowicz VIP

12 Sty 2011, 14:09

pewnie ze taniej bo przywozisz co chcesz nie slyszales nigdy o przerabianu OO na ON???
godfather78
Aktywny

22 Sty 2012, 19:11

Hej,

widzac rosnace ceny paliw a, zastanawiałem sie nad jakąs alternatywna forma zasilanaia samochodu, chodzi o olej napedowy.
Szukajac w internecie znalazłem rózne opinie na temat odbarwiania oleju opałowego kwasem siarkowym. Widziałem duzo opini o szkodliwości tej metody. Ale zastanawia mnie jedna rzecz, ile tego kwasu trzeba wlać, żeby spowodowac szkody w samochodzie. Bo jak się wleje niewiele, kilka kropel to nic nie szkodzi (myśle), sytuacja zmienia się gdy trzeba wlac go znaczną ilość. Czy ktoś słyszał, zna dokładne proporcje w jaki sposób odbarwić opał?? i ewentualnie ile tlenku wapnie trzeba na neutralizację?
sabi89
Nowicjusz

07 Lut 2012, 16:59

Na tzw czerwonej niemożna jeździć w RP ale ludzie jeżdżą w nowszych wersjach samochodów osobowych jest to nie opłacalne ponieważ gdy się tego paliwa zaleje to możne nas spotkać nie miła niespodzianka. Zepsucia się wtrysku wiec jest to troszkę drogie tego naprawa :D
Piasecki GG:39582225
D4MI4N
Nowicjusz

Miejscowość: Marszewo/Konin
Auto: Opel Astra 1.8 i /90 KM