Co sadzicie o magnetyzerach?

08 Lis 2006, 00:28

z tym ze nie tej masowce tylko o tych prod. przez f-me Maksor
http://www.maksor.pl/index.php?id=dfr

kosztuje co prawda 1000zl ale firma oferuje mozliwosc wypozyczenia (pod zastaw rownowartosci) na miesiac.Sadze, ze sa pewni swego skoro ida na takie rozwiazanie.
Czy moze ktos z Was przeprowadzal u nich taka operacje?
Ja sie przymierzam ale chwilowo mam inne wydatki.
Pozdrawiam wszystkich.
Roverek 620 turbo,grafit metallic, 98rok
Adam
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

08 Lis 2006, 00:32

Przelicz sobie ile zaoszczędzisz na paliwie i kiedy zwróci Ci się ten 1000zł. Wtedy podejmij decyzję. Moim zdaniem to bez sensu.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

08 Lis 2006, 00:39

Absolutnie nie bralem pod uwage "oszczedzania" na paliwie.
Roverek 620 turbo,grafit metallic, 98rok
Adam
Nowicjusz

08 Lis 2006, 00:44

A co, liczyłeś, że przybędzie Ci znacząco kilka kucyków pod maską? :wink:
Jak w poprzednim temacie - gdyby miało to sens, to byłoby wkładane do nowych samochodów. :idea:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Lis 2006, 01:29

Jeżeli chodzi ci o lepsze osiągi to lepiej do tego tysiąca trochę dołóż jak masz silnik z turbo i zmień chip ;)
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

09 Lis 2006, 09:49

ArteK napisał(a):Jeżeli chodzi ci o lepsze osiągi to lepiej do tego tysiąca trochę dołóż jak masz silnik z turbo i zmień chip ;)

Dokładnie, a jeśli nawet silnik jest bez turbo, i zależy Ci głównie na mocy to za tą kasę można dokonać innych modyfikacji, i cieszyć się jeszcze większym przyrostem mocy, no ale wtedy trzeba się jednak liczyć z pewnym obciążeniem silnika. Ale jeśli jest to turbo i w dodatku diesel, to chip faktycznie zmienia parametry i ten przypływ mocy jest naprawde odczuwalny :wink: .
Pozdro.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

09 Lis 2006, 15:44

Z chipem tał łatwo nie będzie. 1000zł nie starczy. Ale na początek zawsze możesz usprawnić system dolotowy silnika, o wydechu nie wspominając. I już masz ok. 5% mocy więcej.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Paź 2007, 10:07

witam! absolutne bzdury. auto swiat robil testy z magnrtyzerami i to pic na wode. nie wierz w to szkoda kasy. gdyby byly rzeczywiscie dobre to producenci aut montowali by je seryjnie!! pozdro
adolf156
Nowicjusz

18 Gru 2007, 12:53

Witam!
Szkoda pieniędzy na magnetyzery, które tak naprawdę działają tylko na umysł klienta, który zamontował je w swoim samochodzie...
Ja miałem w poprzednim samochodzie (Opel Corsa '98 1.2) i nic nie dawały: auto było tak samo słabe i tyle samo paliło...
Carlos75
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut
Auto: Nie mam

18 Gru 2007, 13:44

co za problem sobie zrobić magnetyzer ! Kupić magnez za 2 złote, trochę plastiku, robocizna. No niech w porywach będzie w sumie 10 złoty. Sprzedają to za 1000 złoty. A jeden to zwykle mało, jak biją pianę.

Co do testów. Dekra czy ADAC oficjalnie powiedzieli, że nie będą się już tymi bzdurami zajmować.
To działa ... ale tylko na podświadomość kierowcy :mrgreen:

ps. oczywiście można przeprowadzić testy i wykazać w nich, że magnetyzery działają. Tylko nikt nie wspomni, że auta do tego testu są odpowiednio przygotowane. Nikt też nie doda, że do normalnego auta (99 proc) ten magnetyzer gó...no daje.
Firmy, które robią te testy i certyfikaty to laboratoria krzaki lub w blokach - mieszkania.
Ale biznes dobry. Części za mniej niż 10 złoty, a sprzedać za 1000 zł i jeszcze tylko efekt 'placebo'. To jest biznes :mrgreen:
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

18 Gru 2007, 13:54

W którymś numerze Auto Świata,był test megnetyzerów.Żaden nie spowodował oszczędności w spalaniu paliwa,a nawet dwa,spowodowały minimalne ziększenie zużycia.O mocy to oczywiście pisać chyba już nie muszę... :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

18 Gru 2007, 23:07

Dla mnie to totalna bzdura . Każdy z producentów takich i podobnych wynalazków deklaruje jakiś tam procentowy spadek zużycia paliwa i wzrost mocy silnika . Przy zastosowaniu kilku takich wynalazków i po podliczeniu procentów wyszłoby że w zbiorniku zamiast ubywać paliwa , powinno go ........ przybywać . :D
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

19 Gru 2007, 15:19

Znalazłem jeszcze taki oto artykuł o magnetyzerach:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Carlos75
Nowicjusz

Miejscowość: Łańcut
Auto: Nie mam

30 Gru 2007, 20:48

Pic jakich wiele.:P Boze ile trzeba jezdzic zeby sie to zwruciło, o ile sie zwruci kiedys.
pozdro for all
michalp
Początkujący

Miejscowość: Wołczyn

31 Gru 2007, 12:50

:D :D :D magnetyzery to bzdura tyle samo co byś skożystał z usługi szamana który wmówi ci że auto lepiej pojedzie. Daj sobie spokuje z naciągaczami. Zastamów się gdyby to wogóle działało to już dawno fabryki samochodowe by to montowały a nie naciągfacze. :D
piotrekkp12
Nowicjusz