Co sądzicie o opel calibra?

23 Lut 2009, 09:24

Witam chce kupić tego opla co o nim sądzicie? Niżej link

[link do oferty na Allegro wygasł]
mistrzu123.88
Nowicjusz

23 Lut 2009, 12:55

O Calibrze nie słyszałem dobrych opinii a szczególnie o tej jednostce 2.0 16V :?
W tej przebieg na 100% cofany bo auto które ma 17 lat nie może mieć 160 tys. przebiegu :)
Nie radzę kupować tej Calibry. W ogóle nie radzę kupować tego Opelka. To jest najgorszy model Opla z opinii innych.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków

23 Lut 2009, 12:57

A jakie ceny tych twoich autek, i prosze o linki do aukcji jeśli istnieją.
mistrzu123.88
Nowicjusz

24 Lut 2009, 17:40

Możesz objaśnić swój post ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Lut 2009, 19:57

No w podpisie masz napisane że Bume chcesz sprzedać pewnie o to mu chodzi ;)
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

25 Lut 2009, 10:18

Aha. Nie nie ma jej na aukcji.
Ale cena to 17 tys. (do negocjacji) więcej info na PW.
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
    Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...

26 Lut 2009, 15:38

jak dla mnie calibra to wiejskie porshe

poza tym nie polecam kupowac przerobionych aut. nigdy nie wiadomo co i jak bylo robione (moze miec to konsekwencje jak sie cos zepsuje bo nie wiadomo jak naprawiac)
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

28 Lut 2009, 16:36

nie radze, duża awaryjność. a tak auto przerobić to nie problem, nic zadziwiającego w wygladzie nie ma. i popieram jak ktoś inny go przerobił to mozesz sie nie połapać co i jak.
ich habe keine ahnung.
Saab 900i.
kpmtcs
Nowicjusz

16 Paź 2009, 14:45

wedlug mnie calibra 8v jest dobrym wyborem...bezawaryjne autko swietnie trzyma sie drogi....kilka dni przerobek pod maska i naprawde robi sie strzala z tego coupe...wedlug mnie wiejskie sa golfy a calibry to dobre autka dla poczatkujacych kierowcow
zuurooo
Nowicjusz

Miejscowość: kalisz

16 Paź 2009, 21:28

BRIAN842 napisał(a):O Calibrze nie słyszałem dobrych opinii a szczególnie o tej jednostce 2.0 16V :?
W tej przebieg na 100% cofany bo auto które ma 17 lat nie może mieć 160 tys. przebiegu :)
Nie radzę kupować tej Calibry. W ogóle nie radzę kupować tego Opelka. To jest najgorszy model Opla z opinii innych.

Wiem że stary temat lecz to silniejsze odemnie :mrgreen:
Czemu dajesz odp. na temat o którym nic nie wiesz?
Słyszałeś? czy jeździłeś tym oplem? jeżeli tylko słyszałeś to daruj sobie wypowiedzi tego typu
Miałem Vectre 2,0 16 (115KW) i złego słowa nie moge powiedzieć, autko służyło Mi 3 lata, silnik nigdy nie odmówił posłuszeństwa (kupiłem z przebiegiem 240kkm, a sprzedałem 320kkm) Auto kupiłem od gościa który śmigał tym od ok. 160kkm,
Co do przebiegu to się zgodze, a co do reszty zasłyszanych opinii innych moge powiedzieć że jesteś id***a, pisząc w ten sposób
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

16 Paź 2009, 21:44

Dlaczego mówimy NIE calibrom ?? Bo Calibra Team i ta świetna piosenka :D Mam ją tak ustawioną że jak widzę Calibrę naciskam jeden przycisk w radiu muza na maksa i jest git :D Ten samochód mimo swoich kształtów się już znudził a wiejscy tunerzy się nim nadal zachwycają :D ... Taka to taczka na kołach :D Ja wolałbym już kupić Tigre :) albo astre bertone :) Niż wieśniacką Calibre z której 90% osób się śmieje :D
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

16 Paź 2009, 23:22

Luke16 napisał(a):Dlaczego mówimy NIE calibrom ?? Bo Calibra Team i ta świetna piosenka :D Mam ją tak ustawioną że jak widzę Calibrę naciskam jeden przycisk w radiu muza na maksa i jest git :D Ten samochód mimo swoich kształtów się już znudził a wiejscy tunerzy się nim nadal zachwycają :D ... Taka to taczka na kołach :D Ja wolałbym już kupić Tigre :) albo astre bertone :) Niż wieśniacką Calibre z której 90% osób się śmieje :D

dlatego Ty jeździsz Fiatem (Fiat g**** wart :lol: ) nie no chyba są Tu dorosłe poważne osoby?
Ja jeżdże Calibrą (bez wieś tuningu), tylko alu i z przodu angel eye, a wymiana świateł jest spowodowana tym że Calibra ma naprawde fatalne oświetlenie i wystarczy troche deszczu aby nie widzieć drogi
Powiadasz 90% się śmieje więc należe do 10% które uważają Calibre za normalne auto i środek lokomocji.
Puszczasz muzyke Calibra Team jak widzisz Cali to chyba dlatego że podoba Ci się to auto lub jesteś (jak sam to określiłeś) WIEŚNIAKIEM! :mrgreen: wybór należy do ciebie ??
Jak mi się jakieś auto nie podoba nie komentuje tego, nie wypowiadam się i odwracam wzrok aby go nie widzieć a Ty wprost przeciwnie (czyt. podoba Ci się) :twisted:
Fiat Brawo to również kupa złomu, żeby gorzej tego nie określić i też się dziwie jak można tym jeździć? a jednak ludzie kupują To bo na to ich stać i podoba się Im.
A docinki twojego typu do niczego dobrego nie prowadzą więc WYDOROŚLEJ!
artj
Początkujący

Miejscowość: Polska

17 Paź 2009, 00:19

artj, bravo jakoś jeszcze wyglada a calibra :D buhahahaha :D Ustawmy się na kresce a się przekonasz co to moje padło potrafi :D nie jeden się zdziwił a ostatnio jak kumpel na 1/4 mili wziął calibre 2.0 bravo 1.4 to każdy tak się niemiłosiernie śmiał ... A puszczam tą muzyke po to by się pośmiać :D nie mówię o tych nie tuningowanch bo standardowa jest jako taka ale ile takich jest baaaardzo mało w większości są tak zwiśniaczone że masakra.... No sorki ludzie sie z fiata śmieją ja się śmieje z Cali ... :D Ja tam innego autka jak fiata nie chce następne to też będzie fiat :P Dołożyłem przez rok i 35 tyś km 300zł :D a takto śmigam aż miło :D Widzisz artj, ja nic do auta nie wrzuciłem żadnych zderzaków ala allegro... tłumików itp... Tylko ciemne szybki i soczewy od mareii a takto nie ma co tak pięknego auta szpecić jakimiś dodatkami z allegro... No ale cali ma już swoje latka i niestety się zestarzała na maksa kiedyś mi sie podobała do pierwszej przejażdziki i na tym się skończyło :P .... :lol:
JEST:
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

17 Paź 2009, 00:50

Artj Bravo, nie Brawo (nikt nie mówi Kalibra) jest na równym poziomie technicznym co ten twój opelek. Więc opisując go jako złom, musisz przyznać, że i Calibra to gruchot.
warzywo
Aktywny

Miejscowość: PZN

17 Paź 2009, 08:06

warzywo, już w z jednym Bravo jest lepsze :D ... Korozja go nie lubi :D Opel Calibra = Vectra A w innym opakowaniu :D Dla mnie Cali była fajna z 10 lat temu :D Bravo podoba się do tej pory :D Ale i tak najbardziej rozbawiają mnie "tuningowane" calibry z kurkiem od gazu w zderzaku :D Tzw. podtlenek LPG :D Gaz jest do zapalniczek i kuchenek a nie do "sportowego" samochodu... To tak jak zagazować Bravo HGT.... Nie stać Cię na benzyne to se diesla kup.... :D
JEST:
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika