U nas tj. w PL z tego co wiem to nie ma żadnej różnicy w paliwie...to czy ono ma 95, czy 98 oktanów nie robi żadnej róznicy (oczywiście nie licząc kosztów ) za granića z opowiadań ludzi jadąc samochodem naprawde czuć ta roznice kilku oktanów. U nas niestety nic nie jest takie jak powinno ;/
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Moze naprawde jest lepsze, ale moze ludzie wlasnie nie wiedza tego ze nie ma zadnej roznicy i mysla ze skoro drozsze to pewnie i lepsze. A w zyciu nie wszystko drozsze jest lepsze. Napewno jesli chodzi o jakość paliwa no to na stacjach jak np Orlen, PP paliwa są lepszej jakości niż z tych jakiś małych stacyjek. Pozdrawiam
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Oj, za granicą jest zdecydowana różnica, jeśli chodzi o jakość paliwa, spalanie i pracę silnika...
Ja zamiast na normalnym Dieslu, jeżdżę na Shell V-Power, bo różnica jest kolosalna!!
Silnik 2.5 TFSI - International Engine of the Year 2013 2,5-litrowy silnik TFSI otrzymał międzynarodowe wyróżnienie dla najlepszego silnika roku 2013 "International Engine of the Year", w kategorii jednostek od 2 do 2,5 l. Tak zadecydowało jury złożone z 87 dziennikarzy ...
W sumie to w Polsce rzeczywiście różnica jest niewielka, chociaż to zalezy od stacji... Ale powiem szczerze, że też leję droższe, bo wydaje mi się, że w tych najtanszych jest dużo syfu i jakoś gorzej mi auto chodzi... Chociaż może to siła sugestii
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.