Co sądzicie o tym subwooferze???

28 Maj 2008, 18:35

Tak jak w temacie.czy warto kupić ten subwoofer

[link do oferty na Allegro wygasł]

Wiem ze nie jest to sprzęt z najwyższej półki ale na razie nie mam kasy żeby kupić coś lepszego. Czy warto za tą kasę to kupić, Jeżeli ktoś go kupił to proszę o opinie.
karol2505
Nowicjusz

28 Maj 2008, 20:48

A więc pierwsza rzecz która niepokoi to brak parametrów.....
Nie ma parametrów wzmacniacza, parametry głośnika są lecz takie nie pełne.
Brak modelu głośnika zastosowanego w tej skrzyni co uniemożliwia jaką kolwiek werfikacje poprawności konstrukcji.
kolejnym niepokojącym elementem są te wielkie bass reflex-y, sądząc po ich wymiarach i podanej efektywności można wnioskować że to właśnie dzięki tej wielkości uzyskano wysoką efektywność całego zestawu.

W efekcie końcowym możesz spodziewać sie płytkiego i hukliwego basu zamiast takiego głębokiego Schodzącego bardzo nisko.
ale to jest tylko moja opinia nigdy nie miałem do czynienia z tą firmą więc piszę tylko to co widzę i co mogę wywnioskować ze swojej praktyki.

Poproś może o więcej parametrów tego zestawu wtedy będzie wiadomo coś wiecej a przedewszystkim o parametry i model głosnika.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

29 Maj 2008, 13:34

a co byś polecił za tą kasę?
karol2505
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poradnik - kupujemy auto za kilka tys zł
    Do stworzenia tego poradnika skłoniły mnie dwie rzeczy. Pierwsza to fakt, że na nasze forum trafia sporo osób, które chcą kupić auto w przysłowiowej "cenie średniego roweru" do dojazdów do pracy, szkoły, ...