W Serocku odbyła się konferencja prasowa z Adamem Małyszem i Rafałem Martonem - nowymi mistrzami Polski w rajdach terenowych w klasyfikacji generalnej i grupie T1, mistrzami Czech, czwartą załogą FIA CEZ Cross Country Trophy w T1. Konferencji towarzyszyło bardzo duże zainteresowanie mediów. Pojawiły się liczne ekipy telewizyjne, przedstawiciele prasy, radia i Internetu. Nad Narwią dokonano również prezentacji nowego Mitsubishi Outlandera.
Na początek Adam Małysz woził zaproszonych gości w Mitsubishi L200 z Offroadsportu - samochodem, którym wygrał tegoroczne RMPST. W południe rozpoczęła się konferencja, podsumowująca pierwszy pełny sezon "Orła z Wisły" w rajdach terenowych.
Tak naprawdę uwierzyłem w walkę o mistrzostwo Polski dopiero podczas ostatniego rajdu - powiedział Adam Małysz. Nasz rywal miał problemy i do tytułu wystarczało trzecie miejsce, ale po prologu byliśmy dopiero na czwartym. Ostatecznie zdołaliśmy wygrać rundę w klasyfikacji RSMP i było to nasze drugie zwycięstwo w tym sezonie. W rajdach i na treningach, w tym roku przejechaliśmy wraz z Rafałem 14 tysięcy kilometrów. Podejrzewam, iż żaden z naszych rywali nie zaliczył takiego dystansu. Pomogły mi pokora, motywacja i twarda psychika, wyniesione z długiej kariery w skokach. W ostatnim rajdzie starałem się jechać w miarę ostrożnie. Rajd był dość krótki i w razie jakiegoś błędu można było wiele stracić, bez szans na późniejsze odrobienie tej straty. Naszym celem na następny sezon jest dalszy progres, nawiązanie walki z najszybszymi kierowcami. Chcemy zacząć się ścigać. Rozpoczynam drugi rozdział rajdowej kariery. To już nie będzie tylko przygoda, ale ostra sport! owa rywalizacja. Teraz czeka nas Rajd Dakar, a tam chcielibyśmy znaleźć się w czołowej dwudziestce. Mój pierwszy Dakar był tak trochę na próbę. W domu otrzymałem jednorazową zgodę na ten start. Po rajdzie mieliśmy usiąść z żoną i wszystko przedyskutować. Na początku długo zwlekałem z tą rozmową. W końcu otrzymałem zielone światło na dalsze starty. Żona zdawała sobie sprawę z tego, że sportowiec na takim poziomie nie usiedzi w domu!
W Dakarze liczymy na dwudziestkę i gdyby udało się uzyskiwać tak wysokie lokaty na odcinkach specjalnych, byłby to olbrzymi sukces - dodał Rafał Marton. Czego można nam życzyć? Mamy świetnych sponsorów, a zatem tylko szczęścia na trasie - i zdrowia!
Nowe Audi S3 Sportback - oszczędne, szybkie i komfortowe Moc 221 kW (300 KM) i moment obrotowy 380 Nm, sprint od zera do 100 km/h w pięć sekund – nowe Audi S3 Sportback oferuje najlepsze osiągi w swojej klasie. Charakteryzuje się też wzorcową efektywnością: silnik 2.0 TFSI ...
Masz zwierzaka? Pamiętaj o zasadach bezpiecznej podróży! Co drugi Polak jest posiadaczem zwierzęcia domowego - wynika z badań Kantar Public. Eksperci przyznają, że podróżowanie z nimi jest coraz popularniejsze. Swojego pupila na urlop zabiera nawet 2/3 Polaków. Dbając ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.