Co to jest? Volkswagen Polo 1.9 TDI 2008

08 Lip 2019, 09:54

Dzień dobry,
Mam vw polo 2008r i zastanawiam się co to jest po prawej stronie radia? I co do tego muszę do kupić bo to na pewno połowa czegoś. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
lannol
Obserwowany

08 Lip 2019, 11:42

W Passacie spotkałem się z czymś podobnym był to uchwyt na wbudowany telefon. Aczkolwiek w polo nigdy o czymś takim nie słyszałem.
raficar
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Bmw e90
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2006

08 Lip 2019, 12:27

Jak się nie mylę to jest to uchwyt pod adapter do telefonu CULLMANN które były oryginalnie montowane w VW. To że jest to akurat Polo nie ma znaczenia bo można było w cos takiego doposażyć wtedy każdy model z tego co pamiętam.
W zależności od posiadanego wtedy telefonu dobierało się odpowiedni adapter pod ten uchwyt, najczęściej były to telefony Nokia.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

08 Lip 2019, 13:15

Dokładnie jak pisze kolega wyżej - jest to podstawa zestawu Cuulmann do telefonu Nokia. Z tym, ze pasowały do tego stare Nokie ( np. 3210 ). Nie wiem, czy można dostać pod nowe smartfony.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyższy poziom bezpieczeństwa od Volvo
    Wraz z debiutem w Genewie nowego Volvo V40, po raz pierwszy zaprezentowano innowacyjne rozwiązanie z zakresu bezpieczeństwa biernego – poduszkę powietrzną chroniącą pieszego. Jednak to nie wszystko. Właśnie przedstawiono ...
    Mazda CX-5 - zwiększenie produkcji
    Mazda Motor Corporation poinformowała o planach zwiększenia produkcji Mazdy CX -5 z 200 000 do 240 000 egzemplarzy rocznie, dzięki uruchomieniu linii produkcyjnej tego modelu także w Zakładzie Ujina nr 1, obok Zakładu Ujina ...