Co to za części?

16 Cze 2012, 11:56

Witam,
Potrzebuję zidentyfikować co to za części i do jakiego samochodu.
Sprawa wygląda tak, że dostałem kiedyś zlecenie wyprodukowania 3 rodzajów takich kół pasowych jak na zdjęciach po 20szt. każde i niestety mój zleceniodawca się po prostu przestał odzywać. Straciłem dużo pieniędzy na materiał, czas mojego toczenia oraz koszty frezowania. Chciałbym gdzieś te części sprzedać by odzyskać pieniądze, ale najpierw muszę je zlokalizować do czego to jest i jaki samochód. Wszystkie wymiary oczywiście mogę podać. Oryginalne części podobno były stalowa ale ja miałem je robić z twardego aluminium. Gdyby ktoś rozpoznawał co to za części prosiłbym o kontakt 669626008 lub [email widoczny po zalogowaniu]

Pozdrawiam.

Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
nshow
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001
  • 24 Lip 2012, 19:33

Gdzieś już widziałem na forum podobny wątek,ale nikt na 100% nie był w stanie stwierdzić co to za części. Skąd je masz?
    Exedy24
    Początkujący

Auto: AUDI A4

04 Paź 2012, 07:01

Odgrzebie troche:) te części to są rolki paska mikro, ale obawiam sie że bez numerów z oryginalnych rolek nie dojdziesz od jakiego samochodu.
    przemek217
    Launch X-431 DIAGUN - tester diagnostyczny
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Limanowa
    Prawo jazdy: 16 01 2005
    Auto: Audi a6 C5
    Silnik: 1.8 T 150KM AEB
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 1998

04 Paź 2012, 11:27

Jedna rolka jest podobna do koła w alternatorze, podobne do takiego jak w oplu astrze f 1.6.
    [link do oferty na Allegro wygasł]
    kamil638
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
    Auto: Mercedes w210
    Silnik: 2.9 td
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 1999

20 Paź 2012, 19:37

Mozesz spokojnie szukać na portalach aukcyjnych- allegro. Tam znajdziesz w zasadzie wszystkie potrzebne Ci części,tylko zwróć uwagę na pozytywne opinie na temat danego sklepu,sprzedawcy.
    Turbopama
    Początkujący

Prawo jazdy: 10 03 1996
    Auto: BMW M3
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Jak często kierowca powinien badać wzrok?
      Jak często kierowcy badają wzrok? Zwykle, gdy ubiegają się o prawo jazdy. Później, jeśli na tym etapie nie stwierdzono wady wzroku, nie mają już takiego obowiązku i mogą bagatelizować nieostrość widzenia. Kierowcy ...