Co to za samochody?

26 Lut 2011, 16:45

Hej, możecie pomóc mi rozpoznać 3 samochody z załączonego zdjęcia:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Coś mi świta o jakimś starym brytyjski jagurze - ten w biały ale nie jestem pewien a chciałbym znać dokładnie model. Najbardziej zależy mi na rozpoznaniu tego brązowego - co to może być za wóz?

Pozdrawiam;)
edi7777
Nowicjusz

26 Lut 2011, 23:16

Witaj to Datsuny 240
piotr R
Aktywny

Miejscowość: WGM

26 Lut 2011, 23:39

A jeden to nie przypadkiem MGB GT? chociaż może się mylę ;)
maniek2626
Nowicjusz

Miejscowość: Kołobrzeg

27 Lut 2011, 00:23

Myślisz o białym? MBG GT z 1979 ma płycej osadzone reflektory i niema przetłoczenia na masce . Nadal stawiam na datsuna 240z z początku produkcji
piotr R
Aktywny

27 Lut 2011, 02:32

wszystkie 3? Ten brązowy mnie najbardziej ciekawił... w każdym razie dziękuję za pomoc zaraz sobie obejrzę takie datsuny;)

EDIT:

Faktycznie Datsuny. Szkoda że tak trudno dostać je w Polsce - zastanawiam się nad kupnem jakiegoś zabytkowego raczej taniego auta - czy można dostać coś rzadziej spotykanego u nas niż opel kadett, wartburg, polones czy garbus, a w podobnej cenie? Może jakieś audi?
Zależy mi na kształcie auta coupe podobnym do takiego Datsuna (u nas to najbliżej chyba do niego ma kadett:P)

A tak w ogóle to chciałbym zabytkowe auto to jeżdżenia podczas studiów - miałem już fiata pande, vw polo i honde civic ale teraz myślę o czymś bardziej klimatyczny:P
edi7777
Nowicjusz

27 Lut 2011, 13:52

Zabytkowe coupe za rozsądne pieniądze fiat 128, fiat 850, skoda 130 rapid,ford capri
piotr R
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda CX-5 samochodem roku w Japonii
    Mazda CX-5 otrzymała tytuł Samochód Roku 2012-2013 w Japonii. 29 listopada br. Japoński Komitet Samochodu Roku ogłosił wyniki głosowania. CX-5 to pierwszy model Mazdy wyposażony w pełną gamę technologii SKYACTIV, w ...
    "Yellow boxy" na drogach - co to takiego?
    W Szczecinie pojawiły się tzw. "Yellow boxy" mają one na celu poprawę przepustowości ruchu w godzinach szczytu. U nas projekt pilotażowy ma pokazać czy takie rozwiązanie sprawdza się. Jeżeli okaże się że tak, a ...

27 Lut 2011, 15:05

Zdecydowanie bym wybrał forda Capri,bo w Polsce najłatwiej go zdobyć.Fiaty bardzo ciężko znaleźć.Dla mnie Capri to samochód z charakterem i duszą.
Mercedes_SLS94
Nowicjusz

Miejscowość: R-sko

28 Lut 2011, 08:52

Jeżeli szukasz takiego auta, to ciekawy jest jeszcze Opel Rokord z lat 69-72 w wersji coupe (pisaliśmy o nim na forum), lub kultowy Taunus w wersji 2d czy Opel Manta. Osobiście poszukałbym także Porsche 924 - super auto z dostępnymi częściami (VW) za w miarę rozsądne pieniądze i w zasadzie dostępne. Z Fordami problem jest taki, że wiele z nich w latach 90tych podlegało agrotuningowi a potem przy jakiejkolwiek awarii były wrzucane w trawę z zapomniane. Tak naprawdę bardzo mało dzisiaj jest samochodów z tych lat o takim klimacie, które nadają się do jeżdżenia. A te które są kosztują majątek.
mstrucz
Aktywny

Miejscowość: Gdynia

28 Lut 2011, 10:54

Oczywiście, że to Datsun 240Z, nie ma to jak stare dobre bryczki. Też podoba mi się kształt tego samochodu. Sam kiedyś miałem Forda Caprii więc podobne klimaty. A tu link do tego samochodu. Datsun 240Z
Polecam także: jakisamochod.blogspot.com
zielony29
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

22 Kwi 2011, 17:01

Nie będę zakładał nowego tematu więc zadam pytanie tutaj. Dokładnie takie samo jak autora.

Zdjęcie wykonane pare lat temu w szwedzkim mieście Ystad.

Zdjęcie
Prosze nie kopiować zdjęcia. Jak ktoś chce je do własnej kolekcji, proszę o kontakt.
berkas97
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

23 Kwi 2011, 10:26

Przedni pas i przetłoczenie na drzwiach wskazuje na markę Buick. Model Electra najpewniej.

A Datsun 240Z, albo Nissan Fairlady Z w Japonii, to auto kultowe - np. Fairlady Z na Tsukubie.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

18 Cze 2011, 22:38

Nie mam pojęcia, ale ten ostatni jest naprawdę fajny. Marzy mi się zakup takiego starego auta i odrestaurowanie go. Może kiedyś mi się uda.
Alu-dys
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA