Co warto kupic do 17 tyś ?

12 Maj 2007, 10:38

Witam

Odłożyłem sobie trochę kasy (17tyś PLN) i stoję teraz przed problemem wyboru auta dla siebie.
Możliwe ze dla większości z Was nie jest to kwota zbyt duża, ale więcej nie mam.

Chciałbym kupić autko, tak, aby zmieścić się w tej kwocie razem ze wszystkimi opłatami powiązanymi (przerejestrowanie, ubezpieczenie OC, podatek, itd.).

Z założenia chciałbym, aby było to nie za duże autko z silnikiem Diesla, by nie było jakoś strasznie stare rocznikowo (może tak od 1998?),aby, koszty utrzymania i serwisowanianie zjadały mi całej wypłaty, oraz miało już takie dodatki jak poduszka pow. dla kierowcy i pasażera, klimatyzacja czy el. szyby.

Podczas wstępnego przeglądania ofert moja uwagę zwróciły takie autka jak Seat Ibisa, VW Polo, Fiat Punto.

Autko będzie w większości użytkowane w mieście, ale minimum 2, 3 razy miesięcznie będzie musiało tez wyjechać na trasę (nie za długą, bo jakieś 230 km w jedna stronę, ale jednak  ).

Czy moglibyście doradzić czym warto się jeszcze zainteresować, i na co szczególnie trzeba zwracac uwagę przy zakupie takiego auta?
FiDeK

12 Maj 2007, 12:45

Proponuje Polo 1.4 D, spełnia wszystkie warunki i ładne kosztuje poniżej 15000 zł
Toyota, Honda, VW 3X tak
night
Nowicjusz

Miejscowość: okolice wawy
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Za kierownicą w Dacia Jogger
    Nowa Dacia Jogger ma wszystkie cechy, których poszukują rodziny w samochodach segmentu C: zwrotność, komfort i bezpieczeństwo jazdy. Jogger jest zwrotny i łatwy w codziennym użytkowaniu. Kabina jest dobrze wyciszona ...