Co wybrać?? do 140 000zł

21 Paź 2008, 13:54

Nie wiem co wy chcecie od vw ,ale w rodzinie Ojciec miał Galaxy przejeździł nim przez 6lat 600tyś km i nie był ani razu w serwisie, co prawda był to silnik diesel 115KM, ale chodził ładnie.
U mnie znowu BMW sobie nie chwalą, mówią ,że elektryka siada....

Zdania więc są podzielone, a na twoim miejscu zamiast CC bym się nad Audi A5 zastanowił z 3.2 silnikiem :) ofc sprowadzona z Niemiec bo u nas ponad 200tyś zł kosztuje .
Speedy
Nowicjusz

21 Paź 2008, 13:57

Speedy napisał(a):

Zdania więc są podzielone, a na twoim miejscu zamiast CC bym się nad Audi A5 zastanowił z 3.2 silnikiem :) ofc sprowadzona z Niemiec bo u nas ponad 200tyś zł kosztuje .

Podoba mi sie to auto ale to nie ta klasa :D VW Passat CC ma 4 drzwi a A5 tylko 2 :D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

21 Paź 2008, 14:07

ja mowie o konkretnych modelach

najnowsza 3 jest dobrze dopracowana i tak przy okazji w tescie na 100 tys jesli to kogos interesi dostala ocene 6

poprzednia 3 ma np klopoty z zawieszeniem

najnowszy passat w tescie na 100 tys otrzymal ocene 2 i to fartem - bo kilka typowych dla niego awarii nie wystapilo :lol:

generalnie inne vw wypadaja podobnie

chcesz swietne i ladne auto to kup bmw

chcesz wyjatkowo piekne i dobre auto to kup alfe

a passat ... nie ma to jak byc jednym z milionow co to wierza w bajki :lol:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 15:00

Manfred napisał(a):ja mowie o konkretnych modelach

najnowsza 3 jest dobrze dopracowana i tak przy okazji w tescie na 100 tys jesli to kogos interesi dostala ocene 6

poprzednia 3 ma np klopoty z zawieszeniem

najnowszy passat w tescie na 100 tys otrzymal ocene 2 i to fartem - bo kilka typowych dla niego awarii nie wystapilo :lol:

generalnie inne vw wypadaja podobnie

O wiadać, że kolega kupuje Auto Świat. Ten Test był o Passacie 2.0 TDi na pompowtryskiwaczach. Obecnie juz VW tego niestosuje.

A mi niech odzi o diesla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Paź 2008, 16:10

Manfred napisał(a):

rzecz gustu... niestety sie nie zgodze zwlaszcza co do slow o bmw...
muzzy33
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

21 Paź 2008, 16:19

czytuje czytuje bo lubie sie ponabijac z tych stronniczych testwow robionych przez niemcow .... z auto bilda :lol:

bys sie troszke interesowal tym paskiem to bys wiedzial o roznych jego problemach .... a co do najnowszej 3 to troche wiem o tym aucie i moge mowic o nim tylko na plus

o alfie tez
Manfred
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX – porównanie wymiarów z NX i RX
    Podczas tegorocznych targów motoryzacyjnych w Genewie zadebiutował Lexus UX. Pierwszy kompaktowy crossover Lexusa określany jest jako najmniejszy i najbardziej przyjazny do miasta. Jak wyglądają jego rozmiary na tle ...

21 Paź 2008, 17:39

No to Audi A4 nowe, 4 drzwiowe wygląd jak A5 i silnik np 2.0 FSI 211KM.

Lub coś ze stajni Mercedesa np nowe C z silnikiem benzynowym 350 o mocy 270KM z Niemiec za 90tyś zł sprowadzisz.
Speedy
Nowicjusz

21 Paź 2008, 17:44

kolego ja powiem konkretnie mam superba starszy model ale jeśli chodzi o miejsce w środku to jest go duzo wiecej niż w pasacie jest on bardzo komfortowym autem . Nadaje się na długie trasy jak i na jazde po mieście a stylistyka to już zależy od gustu ja brałbym skode
piter36
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Radomsko

21 Paź 2008, 17:45

ale merc podobnie jak vw ... skonczyl sie dawno temu

a bmw i dobra stylistyka i jakosc
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 17:52

Manfred napisał(a):ale merc podobnie jak vw ... skonczyl sie dawno temu

a bmw i dobra stylistyka i jakosc

Oj a co do Mercedesa masz? Bo ja się wychowuje na Mercedesach i nie wiem co jest nie tak :roll:

Co do Propozycji Skody, to też polecam np nową Superb :twisted:
Speedy
Nowicjusz

21 Paź 2008, 18:10

ja naleze do tych fanow merca ktorzy uwazaja ze prawdziwy merc skonczyl sie na w124 :wink:
Manfred
Aktywny

21 Paź 2008, 19:07

Nie wiem co wy chcecie od vw ,ale w rodzinie Ojciec miał Galaxy

No nie chce nikogo poprawiać, ale z tego co pamiętam, Galaxy to chyba ford
Sojusz
Nowicjusz

Miejscowość: SLU, Lubliniec

21 Paź 2008, 19:34

A jednak dobrze,że mnie poprawiłeś to był Ford nie VW, ale na silniku VW tak miało być xD ,źle skojarzyłem sorki :)
Speedy
Nowicjusz

21 Paź 2008, 20:40

piter36 napisał(a):kolego ja powiem konkretnie mam superba starszy model ale jeśli chodzi o miejsce w środku to jest go duzo wiecej niż w pasacie jest on bardzo komfortowym autem . Nadaje się na długie trasy jak i na jazde po mieście a stylistyka to już zależy od gustu ja brałbym skode

Nareszcie jeden normalny co nieprzechwala się jakie to on auto by polecil inne tylko konkretnie na temat tych 3 modeli. Własnie zauważyłem, że ma bardzo dużo miejca z tyłu. A mogłbyś coś wiecej opowiedzieć o tym samochodzie?
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

22 Paź 2008, 11:11

- VW Passat
- VW Passat CC <---- ;)
- Skoda Superb

Wybieram "VW Passat CC" podzespoły zakładam że są większościową te same, silniki konstrukcyjnie również kwestia wyboru zależy od opcji, wyglądu, wykończenia. Przeanalizuj i dokonaj wyboru, również dizla bym nie brał. Mimo dobrego wyciszenia drażnił by meni kletko na zewnątrz(środek cisza jak w bibliotece).

Pozdrawiam
motolukc
Nowicjusz