Co wybrać?? do 140 000zł

23 Paź 2008, 14:04

Jak ktoś uważa, że auto to zwykły środek lokomocji, ma być potencjalnie najmniej awaryjnym, solidnym, niezawodnym,nie rzucającym się w oczy, oszczędnym i inne takie tam nudy niech nie czyta tego posta! Osoby uważające się za zrównoważone też proszę nie czytać.

Czytasz dalej? No więc:

IMHO Pasek jest spoko ale nic poza tym, większość osób szukających solidnego, większego auta, z deka bez polotu zawsze bierze paska. Tj. WIEJE NUDĄ. ALE ALE!! Podałeś tutaj wersję CC,więc uwierzyłem w Ciebie. Jest to już ambitniejsza wersja. Polecam również sprawdzić Alfę i Betkę przed decyzją ostateczną, które to już Ci sygnalizowali. Skody to auta dla emerytów bez jakiegokolwiek wyczucia stylu. Nawet gdyby mi ktoś dawał nową Superb za free, na którą mnie nie będzie stać jeszcze przez długo, to w życiu bym nie wziął tej krzyżówki C5 z kabiną od dźwigu. Wolałbym już prędzej Matizem wymiatać :D Płakać mi się chce jak widzę kogoś poniżej 50tki w skodzie. Tak się zastanawiam jakie człowiek musiał mieć smutne dzieciństwo. W sumie równie mieszane mam odczucia jak widzę moich 60 letnich sąsiadów wysiadających z nowego "futurystycznego" Civica. Po prostu czujesz, że coś jest nie teges.
Chciałbym mieć taki dylemat jak Ty masz. Pewnie z wymienionych tutaj aut czyli: A4,BMW 3, Passat, Superb, ja bym wybrał EVOX :D
W każdym razie jako że miałem okazje zasiąść za sterami przez chwile A4 , Paska, Mondeo i Octavii II, zdecydowanie polecam A4. Dla mnie dyskusja jest bez sensu. A4 zmiata tutaj konkurencję w sposób bezwględny. Gdybyś chciał kombiaka te dywagacje między Passatem a A4 jeszcze by mi się wydały uzasadnione... No ale jak Pasek to błagam Cie, niech to będzie CC zrób to dla mnie chociaż...
A już tak na 100% serio Wybierz takie auto które pasuje do Ciebie, w którym czujesz się najlepiej, które coś o Tobie powie. Tak żeby na myśl, że masz nim gdzieś jechać wyskakiwał banan na Twojej twarzy :)
Pozdrawiam i życzę udanego wyboru!
SleVin
Nowicjusz

23 Paź 2008, 15:11

Długo rozmyslałem nad Audi A4, ale doszedłem do wniosku, że jest to zadrogie auto na to co ja chce mieć w środku i ma malo miejsca na nogi z tyłu :evil: To jest raczej decyzja ostateczna co do tych trzech podanych prze ze mnie modeli
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Paź 2008, 15:50

nierozumiem jednego dlaczego chcesz auto nowe?
przeciez za tą kse kupic a8, a6 lub inne auta wiec niewiem czy jest sens kupowac a4 nowe
ja bym Ci polecił kupi używkę np audi a4 b7, bądź audi a6 bądź alfe romeo 159
piotrauto
Stały forumowicz

23 Paź 2008, 16:32

Bo chce i już :twisted: A propo A8. po co mi taki wielki samochód?
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 17:15

Koledzy, skoro Endrju pisze, że chce nowe auto, to po co piszecie o używanych?! Niepotrzebnie tylko zaśmiecanie temat (i wkurzacie autora :D)
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

23 Paź 2008, 17:30

przeciez auto 1-2letnie to tez nowe!!!
polecam audi a4 b7 bądź b8 albo alfe romeo 159
piotrauto
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...

23 Paź 2008, 17:44

Martoro napisał(a):Koledzy, skoro Endrju pisze, że chce nowe auto, to po co piszecie o używanych?! Niepotrzebnie tylko zaśmiecanie temat (i wkurzacie autora :D)

Dokładnie :D

piotrauto a czy ma 0 KM przebiegu??
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 18:42

jesli nawet 10letnie auta bądź starsze wyglądają na nowe w środku to po co przeplacac i kupowac nówke z salonu jesli mozna kupic 1-5latka za duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo mniej
piotrauto
Stały forumowicz

23 Paź 2008, 18:43

Hmm no bo wiesz jak byś kupował np. Porsche to chciałbyś alby ktoś wcześniej sie nim woźił?? Audi A8 jest zaduże!!!!!!! niezmieści mi sie do garażu.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Paź 2008, 19:48

ja mam outlandera z silnikem 2.2 i wcale nie jest glosny
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

24 Paź 2008, 09:25

Endrju napisał(a):Hmm no bo wiesz jak byś kupował np. Porsche to chciałbyś alby ktoś wcześniej sie nim woźił?? Audi A8 jest zaduże!!!!!!! niezmieści mi sie do garażu.

to jaki ty masz garaż?
piotrauto
Stały forumowicz

24 Paź 2008, 13:22

piotrauto napisał(a):
Endrju napisał(a):Hmm no bo wiesz jak byś kupował np. Porsche to chciałbyś alby ktoś wcześniej sie nim woźił?? Audi A8 jest zaduże!!!!!!! niezmieści mi sie do garażu.

to jaki ty masz garaż?

duży ale na koncu garaży są rowery i by sie niezmieścił.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Paź 2008, 20:08

Ja bym brał CC bez zastanowienia:)
Baqś

25 Paź 2008, 20:24

nie chce byc zlosliwy ale piekne argumenty podales - ty bys bral

ja przynajmniej mowie czemu bym cos wybral :lol:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

25 Paź 2008, 20:27

Manfred napisał(a):nie chce byc zlosliwy ale piekne argumenty podales - ty bys bral

ja przynajmniej mowie czemu bym cos wybral :lol:

Czytanie ze zrozumieniem, było pytanie co byś wybrał?
Baqś