Co wybrać?? do 140 000zł

25 Paź 2008, 20:31

zalosny jestes :lol:

serio :lol:
liczy sie prawda, a nie plotki i stereotypy
Manfred
Aktywny

25 Paź 2008, 22:19

Jeśli ktoś podał Outlander , to ja Ci zaproponuje np Subaru Tribica ale wersja USA , bo europejska to porażka...
Subaru ma silnik 3,6L o mocy 260KM benzyna , ale to auto wielkie więc nie wiem czy zawiesisz na nim oko.
Speedy
Nowicjusz

26 Paź 2008, 13:07

moim zdaniem passat i superb to bardzo podobne auta - jakościowo i cenowo. W superbie jest więcej miejsca z tyłu.
W tej chwili VW ma bardzo atrakcyjne ceny w salonach (sam jestem na etapie zakupu, więc sprawdzałem). Za 105tys możesz mieć Highline z "full wypasem" - poza automatyczną skrzynią.
Skoda trzyma cenę, bo to nowy model.
Sam się zastanawiam pomiędzy Passatem a używanym A6 lub BMW z salonu z niemiec...
Z tych trzech to ja bym wziął Passata, bo tańszy...
kratsi
Nowicjusz

26 Paź 2008, 13:11

kratsi napisał(a):moim zdaniem passat i superb to bardzo podobne auta - jakościowo i cenowo. W superbie jest więcej miejsca z tyłu.
W tej chwili VW ma bardzo atrakcyjne ceny w salonach (sam jestem na etapie zakupu, więc sprawdzałem). Za 105tys możesz mieć Highline z "full wypasem" - poza automatyczną skrzynią.
Skoda trzyma cenę, bo to nowy model.
Sam się zastanawiam pomiędzy Passatem a używanym A6 lub BMW z salonu z niemiec...
Z tych trzech to ja bym wziął Passata, bo tańszy...

Tak z ciekawosci pytam, z jakim silnikiem ten passek za 105 kafli?
Baqś

26 Paź 2008, 13:15

Nie chciał bym cię teraz wprowadzić w błąd, bo sprawdzałem to tydzień temu, ale z tego co pamiętam to TDI 140KM na pompowtryskiwaczach. VW wyprzedaje poprzednie modele.
A z tego co mówili w salonie, to nie jest to jeszcze wyprzedaż rocznika...
kratsi
Nowicjusz

26 Paź 2008, 13:53

kratsi napisał(a):Nie chciał bym cię teraz wprowadzić w błąd, bo sprawdzałem to tydzień temu, ale z tego co pamiętam to TDI 140KM na pompowtryskiwaczach. VW wyprzedaje poprzednie modele.
A z tego co mówili w salonie, to nie jest to jeszcze wyprzedaż rocznika...

Ogólnie teraz samochody potaniały i będą taniec jeszcze w najblizszym czasie bo wogóle nie ma na nie popytu, juz można zauwazyc, ze wszystkie VW, SKODY, poszły w doł o jakies 10%. Zapotrzebowania na samochody w tym momencie nie ma wogole w polsce, więc producenci będą obniżać ceny, do tego utworzy się chora konkurencja, która tez ma na to bardzo duży wpływ. W przyszłym roku wszystkie samochody salonowe powinny spasć jeszcze o jakies 10-12% obecnej ceny.
Baqś

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wakacyjne rabaty na paliwo 2023
    W tym roku rabatów na paliwo w okresie wakacyjnym możemy się spodziewać w takich koncernach jak Orlen, BP, Amic, Cirlce K i Shell które już ogłosiły swoje promocje. W przypadku Orlenu informacja o rabatach została ...

26 Paź 2008, 19:28

Passat staniał o 10tys ostatnio.

Manfred- jesli czytałeś uważnie auto swiat gdzie był tes Passata to zauważył byś, żejest to rocznik z 2006 diesel na POMPOWTRYSKIWACZACH czego obecnie VW ( chyba ) niestosuje. I wydaje mi się, że przez 2 lata technika trochę poszła do przodu i niemożna obiektywnie spostrzegać tego testu. Oraz było dużo usterek skrzyni DSG czego raczej po przeczytaniu tego arykułu niekupie.

Proszę nieofftopować

Co do innych propozycji sorry ale zastanawiam się tylko nad tymi trzema modelami!!
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

26 Paź 2008, 19:44

hmm, z tym DSG to mnie zmartwiłeś, bo jestem napalony na nią i taki model chyba chce kupić. Poza tym słyszałem (plotki) że ta skrzynia jest bardzo mało awaryjna, ale to tylko plotki.
W salonie mi powiedzieli, że używają tej skrzyni już od 2005 roku, więc chyba mieli czas na poprawki....
kratsi
Nowicjusz

26 Paź 2008, 19:47

kratsi napisał(a):hmm, z tym DSG to mnie zmartwiłeś, bo jestem napalony na nią i taki model chyba chce kupić. Poza tym słyszałem (plotki) że ta skrzynia jest bardzo mało awaryjna, ale to tylko plotki.
W salonie mi powiedzieli, że używają tej skrzyni już od 2005 roku, więc chyba mieli czas na poprawki....

Też chcialem kupić DSG. Jechałem Superbem z taką skrzynią i naprawde super i te manetki :D
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Paź 2008, 19:48

kratsi napisał(a):hmm, z tym DSG to mnie zmartwiłeś, bo jestem napalony na nią i taki model chyba chce kupić. Poza tym słyszałem (plotki) że ta skrzynia jest bardzo mało awaryjna, ale to tylko plotki.

Wcale nie jest awaryjna, jest to automat nowej generacji na MXCR4, starsze modele DSG były faktycznie troche awaryjne ale te montowane od 2007 roku są w zasadzie nie do zajechania, są ok choc ja bym wybrał manuala ale to juz kwestia kto co woli.

Tak obecnie passki juz bez pompowtryskiwaczy tak jak Napisał Endrju.

Nie chodzi o to, ze passat potaniał o 10tys, tylko o to ze teraz wszystkie samochody potaniały bo poprostu nie ma popytu.
Baqś

26 Paź 2008, 20:49

no właśnie - ja jechałem taką w pasku i rewelacja. W ogóle nie czuć zmiany biegu i utraty mocy.
Ja jednak chyba wezmę DSG.....
kratsi
Nowicjusz

26 Paź 2008, 20:50

co do tego ogólnego potanienia to się nie zgadzam - superba nic nie odpuściła, ale może z czasem....
kratsi
Nowicjusz

26 Paź 2008, 21:01

kratsi napisał(a):co do tego ogólnego potanienia to się nie zgadzam - superba nic nie odpuściła, ale może z czasem....

Bo jak bys zauważył Superb wszedł chwile temu, i wszedł juz w bardzo atrakcyjnej cenie 79.900 co jest bardzo dobrą ceną bo stara wersja superba jak wchodziła to ceny zaczynały się od 8x.000 tys...

W tym momencie jest kryzys gospodarczy w europie i nie tylko, starszne zaburzenia cen pali, walut, akcji i wielu innych rzeczy, samochody będą jeszcze taniec.
Baqś

26 Paź 2008, 22:52

Wersja Full Wypad superba koszuje troche ponad 130 000 zł wiec niedużo
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Paź 2008, 23:12

te 79900 to przesadziłeś - za tą cenę to dostaniesz najmarniejszy standard z najgorszym silnikiem w wersji comfort i benzynie.
Porównywalne do tego paska co ja chce to co najmniej 115000.
Poza tym generalnie to chodzi o to, że Skoda nie odpuściła z cen i jest w cenie paska - a powinna (przynajmniej w moim uznaniu) być tańsza...
kratsi
Nowicjusz