REKLAMA
zalosny jestes
serio
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kratsi napisał(a):moim zdaniem passat i superb to bardzo podobne auta - jakościowo i cenowo. W superbie jest więcej miejsca z tyłu.
W tej chwili VW ma bardzo atrakcyjne ceny w salonach (sam jestem na etapie zakupu, więc sprawdzałem). Za 105tys możesz mieć Highline z "full wypasem" - poza automatyczną skrzynią.
Skoda trzyma cenę, bo to nowy model.
Sam się zastanawiam pomiędzy Passatem a używanym A6 lub BMW z salonu z niemiec...
Z tych trzech to ja bym wziął Passata, bo tańszy...
kratsi napisał(a):Nie chciał bym cię teraz wprowadzić w błąd, bo sprawdzałem to tydzień temu, ale z tego co pamiętam to TDI 140KM na pompowtryskiwaczach. VW wyprzedaje poprzednie modele.
A z tego co mówili w salonie, to nie jest to jeszcze wyprzedaż rocznika...
kratsi napisał(a):hmm, z tym DSG to mnie zmartwiłeś, bo jestem napalony na nią i taki model chyba chce kupić. Poza tym słyszałem (plotki) że ta skrzynia jest bardzo mało awaryjna, ale to tylko plotki.
W salonie mi powiedzieli, że używają tej skrzyni już od 2005 roku, więc chyba mieli czas na poprawki....
kratsi napisał(a):hmm, z tym DSG to mnie zmartwiłeś, bo jestem napalony na nią i taki model chyba chce kupić. Poza tym słyszałem (plotki) że ta skrzynia jest bardzo mało awaryjna, ale to tylko plotki.
W salonie mi powiedzieli, że używają tej skrzyni już od 2005 roku, więc chyba mieli czas na poprawki....
kratsi napisał(a):co do tego ogólnego potanienia to się nie zgadzam - superba nic nie odpuściła, ale może z czasem....